Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Időskori konferencián tornázó Papcsák Ferenc, visszavonuló Alex Ferguson a Manchester United vezetőedzője, tíz év után kiszabadított, elrabolt lányok, falomlás a miskolci bölcsiben, szélerőműbe csapó villámok Németországban, reggelit kapó kerékpárosok a Batthyány téren és trafikmutyi. Képes összefoglalónk a hét fontosabb eseményeiből.

Konferenciát tartottak a tevékeny időskorról Budapesten. A konferencia résztvevőit, így Papcsák Ferencet, Zugló polgármesterét is megtornáztatták.
©
Az "Üdvözlünk itthon Gina!" felirat olvasható a Georgina "Gina" Dejesus otthona előtti, léggömbökkel díszített kerítésen az Ohio állambeli Clevelandben. Dejesust, és két társát, Amanda Berryt és Michelle Knightot három fivér tartotta kb. tíz éven át fogságban egy clevelandi házban. A lányokat május 6-án szabadították ki, az emberrablókat őrizetbe vették.
©
A hét elején lezajlottak az írásbeli érettségik.
©
Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője bejelentette, hogy az idény végén, 27 év után visszavonul.
©
Szélerőműbe csapó villámok Németországban.
©
Angela Merkel német kancellár golyóálló mellényben érkezett a német csapatok főhadiszállására az észak-afganisztáni Mazari-Sarifban. A német kancellár és a védelmi miniszter látogatására hat nappal az után került sor, hogy Afganisztánban a lázadók rajtaütésszerű támadásában életét vesztette egy német katona, egy másik pedig megsebesült. Két év óta ez volt az első olyan incidens, amelyben német katonák haltak meg Afganisztánban.
©
Egy tűzoltó egy leégett erdős területen az Oregon állambeli Canyonville közelében.
©
Reggelit kaptak a kerékpárosok csütörtökön a Batthyány téren a Bringázz a munkába! rendezvény keretein belül.
©
Madarak és fák napja.
©
Hat bölcsődés sérült meg Miskolcon kedden, amikor rájuk hullott az épület mennyezetéről a vakolat.
©
Zivatarok tették izgalmassá az ország életét a hét első felében.
©
Szovjet és náci katonáknak öltözött történelemrajongók emlékeztek meg Pozsony felszabadításáról és a II. Világháború befejezésének 68. évfodulójáról Szlovákiában.
©
Orbán Viktor a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) győri szervezetének Mit? Miért? Hogyan? Magyarország jobban teljesít című 200. jubileumi kerekasztal-beszélgetésén.
©
A közép-kínai Vuhan új látványossága a roncsautókból épült torony.
©
Túlélőt találtak pénteken a két hete összedőlt nyolcemeletes ház romjai alatt Bangladesben. A túlélő egy tartógerenda és egy pillér közé szorult, és lehet, hogy volt nála víz, vagy tudott inni abból a vízből, amelyet a tűzoltók jutattak az épület romjai közé.
©
Jereván, Örményország: Gyerekek egy második világháborús tank tetején a Győzelem Napján. Ezen a napon tette le a fegyvert a náci Németország hadserege az Amerikai Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország és a Szovjetunió szövetséges hadereje előtt 1945-ben.
©
Izraeli katonák egy hadgyakorlat közben a Golán-fennsíkon, a Szíriával közös határszakaszon miután az előző napon Izrael Damaszkuszban légicsapást mért a Hezbollah libanoni síita szervezetnek szánt iráni rakétaszállítmányra.
©
Karate Európa-bajnokságot rendeztek Budapesten.
©
Trafikmutyi. Hangfelvétel került elő, amely szerint valóban volt egyeztetés a helyi fideszesekkel, amelyen egyenként vették végig, ki ismeri a dohányboltra pályázókat. Horváth Istvánt az sem zavarta, hogy az egyik helyi képviselő maga is pályázott, mert szerinte az volt a lényeg, hogy "ne a szocik győzzenek".
©
Pénteki ima Teheránban.
©
Pénteken kitört az ecuadori Tungurahua tűzhányó.
©