Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szombat hajnalban 907 centiméteren tetőzött a Dunán Nagybajcsnál. Az elmúlt órákban Budapesten emelkedett a legtöbbet a Duna vízszintje, Komáromnál délután tetőzhet a folyó. Eddig 972 embert kitelepíteni. Győrújfalut elhagyta mindenki. Orbán Viktor szerint most jön a neheze. Galériánkat frissítjük!

Légpárnás hajóval járőrözött a Pilis Mentőcsoport egyik tagja és egy rendőr a vízzel elöntött szentendrei Papszigeten tegnap este.
©
Győrújfalunál erősítik a megcsúszott gátat.
©
Orbán Viktor megtekinti a győrújfalui gátat, amely a Mosoni-Duna-partnak az árvíz által egyik legveszélyeztetettebb szakasza.
©
Győrújbarátra telepítik ki a győrújfaluiakat.
©
Szabó Károlyné és férje, Szabó Károly győrújfalui lakosok az ideiglenes szállássá kialakított győrújbaráti faluházban.
©
A Duna áradása miatt elöntött terület a Komárom-Esztergom megyei Táton.
©
Budapesten nyugodt a helyzet.
©
Dömös
©
Egy elárasztott házat ürítenek ki Dunabogdányban.
©
Dunabogdány
©
Ártéren fürdő gyerekek Szolnokon.
©
Tarlós István a Római-parton tartott sajtótájékoztatót.
©
Munka Győrújfalu gátján.
©
Pilismarót
©
Pilismarót, Dömös
©
Tűzoltóautó halad a hirtelen lehullott, nagy mennyiségű csapadékvízben a II. kerületi Margit körúton.
©
Lépcsőház a II. kerületben.
©
Egy étterem víz alatt Dunabogdányban.
©
Az esőzések után állt a víz a Margt híd alatt.
©
A forgalmat elterelték, hatalmas dugó alakult ki.
©
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu Nagyítás

Munka a legkritikusabb árvízi területen – Nagyítás-fotógaléria

Győrújfalunál, az árvíz által legveszélyeztetettebb településnél csütörtök este megsuvadt a gát, pénteken ezért több százan dolgoztak a gátak megerősítéséért. Egyszerre három helikopter hordta a homokzsákokat, és búvárok is dolgoztak a töltések megerősítésénél.

hvg.hu Nagyítás

Pénteki árvízhelyzet képekben - Nagyítás-fotógaléria

Nagybajcsnál már megdőlt az eddig mért legmagasabb vízállás péntek hajnalban, Budapesten 773 centiméteres vízállást mértek, és továbbra is hétfőre várják a Duna tetőzését. Orbán Viktor szerint a legrosszabbra is fel kell készülni. Árvízi helyzetjelentés a pénteki napról képekben. Galériánkat folyamatosan frissítjük!

hvg.hu Nagyítás

Teljesített fogadalom – Nagyítás-fotógaléria a csíksomlyói zarándoklatról

Négynapos útra indult csütörtökön a Nyugati pályaudvarról a Boldogasszony zarándokvonat a pünkösdi csíksomlyói búcsúra. A vonat indulása előtt a zarándokokra áldást mondott Beer Miklós váci megyéspüspök. Szombaton a pünkösdi csíksomlyói búcsún vettek részt a zarándokok, miután Csíkszeredán a kegytemplomnál felkeresték a ferencesek által évszázadok óta őrzött, a katolikus hit által csodatevőnek tekintett Boldogasszony-szobrot. Csíksomlyón, az ősi Mária-kegyhelyen 1567 óta gyűlnek össze minden év pünkösd szombatján a székelyek és a csángók, hogy teljesítsék őseik fogadalmát: szentmisével köszönik meg Szűz Máriának, hogy hitük szerint megsegítette őket a protestáns János Zsigmond erdélyi fejedelem ellen vívott csatában, amelynek kimenetelétől függött, hogy megőrizhetik-e katolikus vallásukat.

hvg.hu Nagyítás

Csütörtöki árvízhelyzet képekben – Nagyítás-fotógaléria

Egész éjszaka folytatták az árvíz elleni védekező munkát és a védvonalak kiépítését a Duna mentén. Budapesten a Római-partot és a Margitszigetet lezárták, Budafok-Tétényből több mint kétszáz embert telepítenek ki. Árvízi helyzetjelentés képekben. Galériánkat folyamatosan frissítjük!

hvg.hu Nagyítás

60 éve hódították meg a Jóságos Istenanyát – Nagyítás-fotógaléria

Szerdán lesz hatvan éve annak, hogy az új-zélandi Edmund Hillary és a nepáli serpa, Tenzing Norgay megtette azt, amiről addig sokan úgy hitték: képtelenség. 1953. május 29-én ugyanis felértek a világ tetejére, a 8848 méteres Mount Everestre. A csúcs az angol nevét az Indiát feltérképező Sir George Everestről kapta, aki 1852-ben állapította meg, hogy a helyiek által Csomolungmának (Jóságos Istenanyának) nevezett hegycsúcs a világ legmagasabb pontja. 8848 méteren rendkívüli körülmények uralkodnak: télen mínusz 50 Celsius-fok alá csökken a hőmérséklet, a ritka levegő oxigéntartama a megszokottnak csak a 30 százaléka. Olykor óránként 200 km-es szélvihar tombol, és hatalmas mennyiségű hó esik. A csúcs meghódítása közben eddig legalább 200 hegymászó veszett oda. Az első magyar alpinista, aki felért a világ tetejére, a minap elhunyt Erőss Zsolt volt. Ő 2002. május 25-én jutott fel a világ tetejére. Az első magyar női hegymászó, aki elérte ugyanezt, Ugyan Anita volt. Sőt, ő 2009 után 2010-ben is feljutott a Jóságos Istenanyához.

hvg.hu Nagyítás

Így közeledik az árvíz – Nagyítás-fotógaléria

Csehországban a rendkívüli esőzések és a gyorsan emelkedő vízszint miatt tegnap este óta szükségállapot van. Németországban a helyzet különösen a Zwickauer, a Freiberger Mulde és a Weisse Elster folyók közelében, valamint Lipcse környékén kritikus, helyenként megkezdődtek az evakuálások. Ausztriában akadozik a közlekedés, a vonatok el sem indulnak vagy késve érkeznek, az osztrák vasút (ÖBB) tájékoztatása alapján kérik az utasokat, hogy aki teheti, halassza el ausztriai, illetve németországi és svájci utazását. Hazánkba holnap érkezik az áradás, rekordméretű árvízre számítanak.