Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Újszülött tónörökös, 70 éves Mick Jagger, Ferenc pápa utazása, és a tragikus spanyol vonatbaleset. Az elmúlt hét eseményei képekben.

Hétfőn megszületett a várva várt Royal Baby. Vilmos herceg és Katalin hercegnő elsőszülött fiát, aki a harmadik a brit trón várományosainak sorában, George Alexander Louis névre keresztelték.
©
Ferenc pápa a helyi rendőrség különleges alakulatának tagjaival pózol Rió de Janeiróban, a Metropolitan katedrális előtt. Ferenc pápa a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozóra érkezett Brazíliába.
©
Tűzoltó, karjában a spanyolországi vonatbalesetben megsebesült gyermekkel. A tragédia valószínűleg sebességtúllépés miatt következett be. A sajtó a mozdonyvezető rádióbeszélgetésére hivatkozva azt jelentette, hogy a szuperexpressz a kisiklás előtt egy kanyarban a megengedett maximális óránkénti 80 kilométeres sebesség helyett 190-nel haladt. A balesetben legalább 78-an életüket vesztették, 140-en megsérültek.
©
A mexikói műugrópáros, German Sanchez és Ivan Garcia vízbe érkezése a Barcelónai vizes Világbajnokságon.
©
Egy férfi próbálja megmozdítani járművét Szöul egyik elöntött utcáján, miután heves esőzések következtében nagy mennyiségű csapadék zúdult a Koreai-félsziget középső részére.
©
Izgalmas, szoros versenyben Litkey Farkas és csapata nyerte a 45. Kékszalagot, ezzel 11. alkalommal diadalmaskodott a vitorlásversenyen. 524 hajó – fedélzetükön összesen közel 3000 résztvevővel - vágott neki a légvonalban 145 kilométeres távnak. Az indulóknak a Balatonfüred-Kenese-Siófok-Keszthely-Balatonfüred útvonalat kellett teljesíteniük.
©
Ponthatárhirdetés szerdán a Budapest Parkban. Keretszámok helyett a kapacitás döntött. Mindenki bekerülhetett államilag finanszírozott helyre, amennyiben elérte a 240 pontot és jól választott szakot. A pontszámok alapján a pedagógusi és egészségügyi pálya nem túl népszerű manapság.
©
Sebesült kormánypárti tüntető Egyiptomban. Hétfő délután kezdődtek újabb összecsapások Kairó központjában a megbuktatott Mohamed Murszi elnök hívei és ellenfelei között.
©
Szíriai városkép: Homsz város szétlőtt épületei és a XII. században épült Khalid Ibn al-Walid mecset maradványa.
©
Chincoteague-pónik úsznak az esőben a Virginia állambeli Chincoteague-sziget partjainál. 88 éve minden évben összeterelik a pónikat és átúsztatják őket a csatornán Chincoteague-szigetére, ahol a fiatal állatokat eladják. A Chincoteague-pónik alkotják a világ egyik utolsó elvadult lóállományát.
©
Heta Salkolahti, a Town of Saints zenekar hegedűse a Veszprémi Utcazene Fesztiválon. A hétfőtől szombatig tartó fesztiválon negyven utcazenész, hét helyszínen szórakoztatta az érdeklődőket.
©
Egy helyi vadásztól elkobozott papagáj etetnek az indiai Dimapurban. Annak ellenére, hogy 1991-től tilalom védi az összes indiai madárfajt, a mai napig évente több száz állatot próbálnak meg befogni, és kicsempészni az országból.
©
Fiatal Xhosa törzsbeli fiúk nem sokkal szertartásos körbemetélésük, vagyis férfivá avatásuk után.
©
Bikafuttatás a minden évben megrendezett franciaországi Bayonne-fesztivál első napján.
©
Hatalmas ultramarinkék kakasszobor áll a londoni Trafalgar téren a leleplezése után. A 4,7 méter magas, Kakas című baromfiszobor, Katharina Fritsch német művész alkotása a tér negyedik talapzatán kapott helyet.
©
Mick Jagger, a legendás brit rockzenekar, a Rolling Stones frontembere pénteken ünnepelte 70. születésnapját.
©
Egy résztvevő a Mikulások Világkongresszusán a Koppenhágától északra fekvő Bellevue tengerpartján. A Mikulások Világkongresszusát 1957 óta minden évben Dániában rendezik.
©
Ebédidő Londonban.
©
A Ferrari pilótája Fernandó Alonso érkezik a boxba a Forma-1-es Magyar Nagydíj első edzésén.
©
Afrikai leopárdtestvérpár született a Nyíregyházi Állatparkban. Amit és Aminát az első általános állatorvosi vizsgálatuk keretében csütörtökön mutatták be a látogatóknak és a sajtó munkatársainak.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu Nagyítás

Koronával szülni és születni – Nagyítás fotógaléria

Királyi családba születni egyszerre áldás és átok. A kihalófélben lévő elit utánpótlását össznépi eufória lengi körül, ám az átlagember idilljébe születő trónörökös vállait gyakran egy sohasem kért ország súlya nyomja. Előre megírt sorsú első embereket szemléztünk, generációs távlatokból.

hvg.hu/MTI Nagyítás

Mick Jagger 70 éves - Nagyítás-fotógaléria

Pénteken ünnepli 70. születésnapját Mick Jagger, a legendás brit rockzenekar, a Rolling Stones frontembere. Jagger 1943-ban látta meg a napvilágot Dartfordban Michael Philipp Jagger néven. Az eleinte jó tanuló, templomi kórusban éneklő mintagyerek hamar a rockvilág fenegyerekévé vált. Későbbi zenész- és szerzőtársával, Keith Richárddal már öt éves korában megismerkedett, azonban mivel évekre szem elöl tévesztették egymást, csak 1962-ben alapították meg a Rolling Stonest. Első fellépésük 1962. július 12-én volt, ám jellegzetes zenei hangzásuk mellett Jagger "botrányos" színpadi viselkedésének is köszönhetően már a hatvanas évek közepére a jólfésült Beatles versenytársaivá váltak. Bár a szkeptikusok már többször a zenekar kifulladását jósolták, Mick Jagger és a Rolling Stones az idei Glastonbury fesztiválon is bebizonyította, hogy nemcsak a rocktörténelem-könyvekben, de a színpadon is ott van még a helyük.

hvg.hu Nagyítás

Kékszalag: vitorlák szárnyán a Balaton körül – Nagyítás-fotógaléria

Izgalmas, szoros versenyben Litkey Farkas és csapata nyerte a 45. Kékszalagot, ezzel 11. alkalommal diadalmaskodott a vitorlásversenyen. 524 hajó – fedélzetükön összesen közel 3000 résztvevővel – vágott neki a légvonalban 145 kilométeres táv leküzdésének. Az indulóknak a Balatonfüred–Kenese–Siófok–Keszthely–Balatonfüred útvonalat kell teljesíteniük, a kiírás szerint szombat reggel kilencig lehet érvényesen célba érni.

Túry Gergely Nagyítás

Soha nem látott tömeg a Budapest Pride-on - Nagyítás-fotógaléria

Közel tízezren vettek részt a 18. Budapest Pride fesztiválon. A bulihangulat a Hősök terétől az Olimpiai Parkig tartott. A kordonnal elzárt menetet néhány tucat tüntető kísérte. A szervezők szívesen látták volna Orbán Viktort és Tarlós István főpolgármestert is.