Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Interpol-körözés Hernádi Zsolt ellen, költségvetési vita az Egyesült Államokban, bizalmi válság Olaszországban, és újabb hidegrekord hazánkban. A hét fontosabb eseményei képekben.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn átadta a 2014-es költségvetési törvényjavaslatot Kövér Lászlónak.
©
Kedd délután hatályba lépett az Interpol körözése, pénteken pedig megérkezett a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumba a Hernádi Zsolt elleni elfogatóparancs.
©
Tiltakozó Washingtonban. A kongresszusban kedd éjfélig, a régi pénzügyi év végéig nem sikerült megállapodni az áthidaló költségvetést biztosító jogszabályról, ezért több szövetségi kormányzati intézménynek fel kellett függeszteni a tevékenységét az Egyesült Államokban.
©
Indiai szociális munkások ünnepelnek miután elhelyezték koszorúikat Mahatma Gandhi szobránál, az egykori vezető születésének 144. évfordulóján.
©
Bizalmi szavazást tartottak az olasz kormány ellen szerdán. Silvio Berlusconi, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) párt elnöke, aki kedden még azt az utasítást adta pártjának, hogy ne szavazzon bizalmat Lettának, a nap folyamán még a szenátusi szavazás előtt jelentette be: mégis támogatja a kormány maradását. Hozzátette, azért szavaznak bizalmat, hogy a kormány véghez tudja vinni a megkezdett gazdasági reformokat.
©
Lövöldözés volt pénteken a washingtoni kongresszusnál. Egy nő próbálta meg autójával áttörni a biztonsági úttorlaszt a Fehér Háznál, mire a rendőrök tüzet nyitottak rá.
©
A nagy esőzések következtében megcsúszott útszakasz Pristinában, Koszovóban.
©
Egy kisgyerek tanul járni az idén Prima-díjjal kitüntetett, a magyar oktatás és köznevelés kategóriában Prima Primissima Díjra jelölt Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetében.
©
Szíriai ellenállók pihennek meg az összecsapások szünetében.
©
Éjszakai szolgálat a fertőbozi kisvasúton. A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) által üzemeltetett, Fertőbozról Nagycenkre közlekedő kisvasút 492-es sorozatú, András nevű gőzmozdonya a folyamatos üzemben tartás miatt állandó felügyeletet igényel. Éjszakára nem állítják le a mozdony gőzfejlesztő kazánját, óránként kell pótolni az elégett fűtőanyagot, a reggeli indulás előtt pedig be kell olajozni a mozgó alkatrészeket.
©
Átadták az ország első önkormányzati fenntartású ökumenikus óvodáját a főváros II. kerületében, a Völgy utcában kedden. A 300 személyes óvoda a katolikus, a református és az evangélikus felekezet felügyeletével működik.
©
Alultáplált kisgyermek súlyát mérik meg Szudánban, ahol továbbra is nagy gondokat okoz az élelmiszerhiány.
©
A Mol kitöréselhárítási csapatának szakemberei égő gázkút oltását gyakorolják a szolnoki kitörésvédelmi tanpályán.
©
Táncosok előadása a 18. Busan Nemzetközi Filmfesztivál megnyitóján Dél-Koreában.
©
A "pókemberként" közismert francia Alain Robert biztosítókötél és -háló nélkül mászik a 185 méter magas GDF Suez tornyon Párizs Courbevoie nevű elővárosának La Défense üzleti negyedében
©
Két kutya játszik egy Banksy graffiti előtt New York-ban.
©
A párizsi Plaza Athenee hotel alkalmazottai intenek búcsút a hotel erkélyeiről. A szálloda felújítási munkálatok miatt nyolc hónapra bezárja kapuit.
©
Több mint 4 Celsius-fokkal megdőlt az országos napi hidegrekord, a Nógrád megyei Zabaron mínusz 9,3 fokot mértek péntekre virradóra.
©
Mahatma Gandhi szobra Rio de Janeiroban.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

NIZS, Fülöp Máté (szerkesztők) Nagyítás

Németország: Angela Merkel és senki más! – Nagyítás-fotógaléria

Történelmi győzelmet aratott Angela Merkel Kereszténydemokrata Uniója (CDU) a vasárnapi németországi választáson: alig öt mandátumon múlt, hogy a következő ciklusban egyedül kormányozhatnak. Így viszont a helyzet talán még nehezebb lett, mint ha kevesebbel győznek. Úgy kell rávenniük ugyanis valakit koalíciókötésre, hogy az adott párttal el kell hitetniük: valóban nem csak a parlamenti matematika miatt van rájuk szükség. És hogy a németeknek ők is kellenek. Pedig a németeknek most alapvetően Angela Merkel kell, és kész.

hvg.hu Nagyítás

A kenyai terrortámadás képekben – Nagyítás-fotógaléria

Fegyveresek hajtottak végre támadást szombaton délután a zsúfolt ''Westgate'' bevásárlóközpontban, Nairobi egyik jómódú negyedében. Az akció után nem sokkal az al-Kaida terrorhálózattal szoros kapcsolatban álló as-Sabab szomáliai iszlamista lázadószervezet közölte, hogy emberei követték el a vérengzést. A vasárnapi brit sajtó egybehangzó értesülései szerint az as-Sabab egyik főideológusa és a csoport kelet-afrikai tevékenységének irányítója a 29 éves Samantha Lewthwaite, egy brit katonatiszt leánya, aki a dél-angliai Buckinghamshire megyében született és nőtt fel. A háromgyermekes Lewthwaite már tizenévesen áttért az iszlám hitre, és fiatalon feleségül ment egy jamaicai származású, szintén iszlám hitre tért bevándorlóhoz, Germaine Lindsayhez, aki a Londonban 2005. július 7-én elkövetett, 52 halálos áldozattal járó öngyilkos merényletsorozat egyik elkövetője volt. Nézze meg képes összefoglalónkat.

hvg.hu/MTI Nagyítás

Oktoberfest: sör, mámor, München – Nagyítás-fotógaléria

Idén 180. alkalommal rendezik meg Münchenben a sör ünnepét, ahol már az első hétvégén egymillió korsó sört adtak el. A szeptember 21. és október 6. között megrendezett Oktoberfest népszerűsége az 1880-as évektől ugrott meg igazán, amikor bevezették az elektromos világítást és a sült kolbász mellett grillcsirkét is árusítani kezdtek. A rendezvény eredete egy esküvőre nyúlik vissza: Lajos bajor trónörökös (a későbbi I. Lajos király) 1810. október 12-én vette feleségül Terézia szász-hildburghauseni hercegnőt, és a menyegző alkalmából lóversenyt rendeztek az újonnan épült versenypályán a város kapui előtti Terézia-réten, ahol az uralkodócsalád étellel, itallal is megvendégelte az ünnepségek résztvevőit.

Iliás Katalin (szerkesztő) Nagyítás

Így fotózunk mi... ha kell, ha nem – Nagyítás-fotógaléria

Kattintunk és posztolunk. Akkor is, ha történik valami, és akkor is, ha nem. Fotózunk, ha ünnepelünk, ha megvettük a legújabb ruhánkat, ha találkozunk a barátainkkal (akiket minden nap látunk), vagy ha csókot dobunk a tükörképünknek. Lefotózzuk a naplementét, a vacsoránkat, a koncertet és a színházi előadást. Egyre több felhívás, videó kering már a neten, amely arra próbál figyelmeztetni bennünket, hogy ne csak megörökítsük, de éljük is meg a pillanatot. De mi azért fotózunk...

hvg.hu Nagyítás

Pincében bokszolnak a salgótarjáni cigányok - Nagyítás-fotógaléria

A salgótarjáni a Zöldfa utcát régen mindenki elkerülte, azonban a szegényes romatelep megváltozott. Két évvel ezelőtt egy pesti futballedző, Lugosi Zoltán alapította meg azt a sportegyesületet amely lehetőséget teremtett sok fiatal kitörésre. Mivel Salgótarján nagy ökölvívói múltra tekint vissza, az egyesület a futball mellett létrehozta a boksz szakágot is, melynek edzője Oláh Kámán egykori profi öklöző lett.