Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Területharc a józsefvárosi Négy Tigris piacon, Orbán Viktor díszdoktor lett, hat évre büntették első fokon Rezesovát, ciklon pusztított Olaszországban és egy új sziget született Japán partjainál. A hét eseményei képekben.

Életkép a józsefvárosi piacról. Bár csütörtökön még arról lehetett hallani, hogy a MÁV a villany és víz kikapcsoltatásával igyekszik ellehetetleníteni a tulajdonában lévő területen álló józsefvárosi Négy Tigris piac szerintük jogtalan működését, péntek reggel a piacon a megszokott mederben folyt az üzem.
©
Gyógyszert kap a Józsefvárosban kialakított átmeneti szálláson Viktor, akit csütörtökön szüleivel az Orczy tér környékén talált betonromboló gránát miatt telepítettek ki ideiglenesen.
©
Hat év fogházra ítélték és a vezetéstől öt évre eltiltották első fokon Eva Rezesovát, miután bűnösnek találták ittas gépjárművezetés következtében elkövetett halálos baleset vétségében. A Gödöllői Járási Bíróság több mint egy éves eljárást követően hirdetett pénteken ítéletet. A bíróság szerint nem kizárt, hogy a Fiat Punto vezetője is hibázott, és a baleset előtt szabálytalanul előzött, és azt sem fogadta el a bíróság, hogy Rezesova autójával korábban kakaskodott a Puntóval. Az áldozatok hozzátartozói enyhének tartják az ítéletet: Rezesova feltételesen akár 2 év 9 hónap múlva szabadulhat.
©
Változik a fővárosban a forgalmi rend a 2014 áprilisában induló budapesti közösségi kerékpáros rendszer, Bubi (Budapest-Bicikli) miatt.
©
Mikepércs: ''melléknap'' a város határában. A légköri jelenség a Nap egyik, vagy mindkét oldalán megjelenő, esetenként szivárványszínben pompázó fényes képződmény.
©
Orbán Viktor a héten Japánba utazott, ahol díszdoktori címet vehetett át a tokiói Dzsószai Egyetemen.
©
Egy gazda menekíti megmaradt állatait nyugat-szardíniai farmján, ahol a Kleopátra ciklon pusztított.
©
Járőröző rendőrök az Eiffel-torony lábánál. Hétfőn a Libération francia napilap székházának előcsarnokában egy férfi lövöldözött a vadászpuskájával, megsebesített egy fotóst, majd elmenekült. A feltételezett elkövetőt, Abdelhakim Dekhart szerda este gyilkossági kísérlet miatt vették őrizetbe.
©
Új sziget született Japán partjainál. Az új sziget a lakatlan kis vulkáni sziget, Nisinosima partjai előtt 500 méterrel délkeletre emelkedett ki a tengerből. A parti őrség és szakértők szerint a sziget tenger alatti vulkáni tevékenység eredényeképpem született a Tokiótól messze délre és Okinavától keletre húzódó Vulkán-szigetcsoport új tagjaként.
©
Julija Timosenko bebörtönzött volt ukrán miniszterelnök szabadon bocsátását követelő röpcédulák az ukrán parlamentben. A kijevi parlament csütörtökön nem támogatta a Julija Timosenko bebörtönzött volt kormányfő ügyének rendezését célzó törvények elfogadását, és a kormány leállította az EU-társulási megállapodás előkészítését.
©
Kairó, Egyiptom: fegyveres tüntető a Tahrír téren, ahol kedden kisebb verekedés tört ki a 2011. november 19-i tüntetések második évfordulóján. Két évvel korábban legalább 43 ember meghalt, és több mint háromezren megsérültek a biztonsági erők és a tüntetők összecsapásaiban, 9 hónappal azután, hogy Hoszni Mubarak elnököt megbuktatták.
©
Emberek mosakodnak elpusztult otthonuk romjai között a Fülöp-szigeteki Taclobanban. A Haiyan tájfunnak több mint 4000 halálos áldozata volt, és csaknem 4,4 millióan váltak földönfutóvá.
©
Bemutatják az új Jaguar F-Type Coupe-t a Los Angeles-i Autószalonon.
©
Taunggyi, Mianmar: egy résztvevő szalad el egy felrobbanó tűzijáték elől a Fények Fesztiválján. Minden év novemberében a telihold közeledtével több tízezer ember gyűlik össze az ország minden részéről, hogy részt vegyen a színes fesztiválon, amelynek során hőlégballonok segítségével repítik fel tűzijátékaikat vagy lámpásaikat, így világítva meg az éjszakai eget.
©
Philip Treacyduring brit divattervező egy darabja a londoni "Isabella Blow: Fashion Galore!" elnevezésű bemutatón.
©
A Brit Királyi Légierő műrepülő csapata, a Red Arrows fellépése Dubajban.
©
Két lovas a sűrű hóesésben az észak-spanyolországi Espinal közelében. Európa több országában beköszöntött a téli időjárás.
©
Kínai táncosok előadása Madridban.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu Nagyítás

Fiatalok korlátok nélkül – Nagyítás-fotógaléria

Idén történetmeséléssel folytatódik a [email protected], ezúttal láthatatlan történeteket teszünk láthatóvá. Kiderül, hogyan változtatta meg egy-egy fiatal a saját történetét körülményei, adottságai, a felmerülő korlátok és határok ellenére, és az milyen hatással volt a körülöttük lévők életére. Mindegyik olyan inspiráló gondolatot hordoz, amelyet érdemes magunkévá tenni, felfedezni, továbbadni.

hvg.hu Nagyítás

Kicipelt tüntetők és pokol a tájfun után - a hét képei - Nagyítás-fotógaléria

Demonstrálók hekkelték meg a Fővárosi Közgyűlés ülését, amin végül elfogadták a hajléktalanokat sújtó rendeletet. De tüntettek még a héten a szociális ágazatban és a közszférában dolgozók is. A Haiyan tájfun hatalmas pusztítást mért a Fülöp-szigeteken, a Szojuz-űrhajó viszont visszahozta az olimpiai fáklyát. A hvg.hu képes összefoglalója.

hvg.hu Nagyítás

Ünnepelje velünk a férfiakat! – Nagyítás-fotógaléria

A nemzetközi férfinapot először 1999-ben tartották meg Trinidad és Tobagóban, az ENSZ támogatásával. Az esemény ezt követően nagy elismertséget kapott a férfiaktól világszerte, például az Amerikai Egyesült Államokból, Európából, Afrikából, Ázsiából és a Karibi térségből. Magyarországon 2009-től szerveznek a nemzetközi férfinaphoz köthető rendezvényeket. A nemzetközi férfinap célja, hogy a fiúk és férfiak egészségére hívja fel a figyelmet és hangsúlyozza a nemek közötti egyenlőséget. Ez egy olyan alkalom is, mely elítél minden a férfiak ellen szóló diszkriminációt, és hangsúlyozza az elért eredményeiket, a férfiak hozzájárulását a közösség, a család, a házasság és a gyerekekkel való törődésben, valamint elismeri a közösségben betöltött nélkülözhetetlen szerepüket.

Stiller Ákos - képszerkesztés Nagyítás

Prostituáltak az út szélén: A várakozó játszma - Nagyítás-fotógaléria

Unalom és kiszolgáltatottság keveredik egymással Txema Salvans képein. Az út szélén várakoznak prostituáltak leendő kuncsaftjaikra az összeomlott spanyol építőipar díszletei előtt. Nem kevésbé elhagyatottak ők maguk is, mint az utak, amelyek mellett unatkoznak összetákolt székeiken, minden komfort és biztonság nélkül.

hvg.hu Nagyítás

Ellehetetlenítik a józsefvárosi piacot – Nagyítás-fotógaléria

Rendőrök és árusok gyűltek össze a józsefvárosi piacnál, a MÁV részéről pedig közölték: behatolnak. Ez nem sikerült, de a MÁV képviselői bemehettek a piacot üzemeltető cég igazgatósági épületébe tárgyalni. Az álláspontok nem közeledtek, a MÁV képviselői ezért úgy döntöttek: ellehetetlenítik a piac működését, és lekapcsolják az áramot.