Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nincs nehezebb és szomorúbb pillanat egy gazdi életében, mint amikor végleg búcsút kell vennie hűséges barátjától. Sarah Beth a ''Joy Session'' című fotósorozatában elaltatás előtt álló idős, beteg kutyák és gazdáik utolsó pillanatait örökíti meg. A ''Joy Session'' ötletét egy 2009-es fotózás adta Sarah-nak: nem sokkal karácsony előtt fényképezte a végstádiumban fekvő Joant, aki betegsége miatt nehezen mozdult ki lakásából, mindennapjait pedig egy fekete labrador, Joy segítette. Joy volt a beteg hölgy legjobb barátja, több alkalommal mentette meg gazdája életét. Sarah-t – Joan betegségének tudatában – nagyon meglepte a nő boldogsága, melyet kutyájának köszönhetett, akit Isten ajándékának tekintett. Ahogy Joan lakásán beszélgettek, Sarah érezhette a kutya és gazdája közötti bensőséges, szeretetteljes kapcsolatot, és anélkül, hogy tudatosodott volna benne, megszületett a fotósorozat gondolata: kutyákat és gazdájukat fényképezni, a halál árnyékában.

Esther
©
Casey
©
Kristin
©
Cassie
©
Chesty-Stanly és Priscilla
©
Eve
©
Bernadette
©
Vito
©
Dixie és Ttehya
©
Elliemae és Rowdy
©
Houdini
©
Jasper
©
Leopold
©
Mason
©
Max
©
Sadie és Trixie
©
Ronin
©
Sadie és Trixie
©
Siggi
©
Simon
©
Souja
©
Vito
©
Sam
©
Zoey
©
Zephyr
©

Kapcsolódó linkek:
http://sarahbethphotography.com
https://www.facebook.com/sarahbethphotography
http://www.joysession.com

Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu Nagyítás

A város, ahol nem hordanak fehér pólót - Nagyítás-fotógaléria

"Maguk turisták ugye? Igen, Budapestről jöttünk, de honnan tudja? Itt nem szokás fehér pólót hordani" - Románia egyik legjelentősebb ipari zónája mára lepusztult, de nemcsak az elhagyatott gyárak őrzik a régi Koromgyár emlékét Kiskapuson, hanem a mindent belepő szénpor is. „Az emberi létezés vizuális lenyomatainak készítésével, fotográfiák létrehozásával értelmezem a környezetemet, a világot és a kort, amiben élek. A szénfeketék című fotosorozat célja, hogy értelmezhetővé tegye a természet és az ember kapcsolatának jelentőségét. Rákérdez arra, hogyan viselkedik korunk társadalma környezetével, és a természet értékeivel. A víz-, levegő-, talajszennyezés, erdőtűz évtizedek óta folyamatosan érinti korunk globalizált világát, beleértve Erdély területét is. ... A fény a fotográfia segítségével egy újabb perspektívát nyitott meg számomra a fekete korommal belepett lakótelepen, ráközelítve, egy fekete élettér szénfekete gyerekeire, közösségeire, bemutatva a nem emberhez méltó életkörülmények között, mégis emberi méltóságban élő emberek hétkönapi életét ” – Molnár Zoltán fotográfus több mint tíz éven keresztül dokumentálta az erdélyi Kiskapus életét. Molnár most a Bárka Színházban nyílt, Szénfeketék (Low-keys) című kiállításán mutatja be képeit.

hvg.hu Nagyítás

A világ legjobb munkahelyén 364 szabadnap van - Nagyítás-fotógaléria

A Mikulás munkája tulajdonképpen egy napból és két éjszakából áll: bár a világ összes gyermekéhez egyetlen éjszaka jut el a hőn áhított ajándék, mégis tételezzük fel, hogy napközben is dolgozik, este pedig hazatér Lappföldre. Képes összeállításunkban a Mikulás további 364 napjának jártunk utána.

hvg.hu Nagyítás

Karácsonykor elszabadul rejtett énünk - Nagyítás-fotógaléria

Világító rénszarvas? Gigantikus díszek? Csillagok? Mikulás minden mennyiségben? Mikor pakoljuk tele a kertünket annyi világító dísszel, hogy az utca túlvégén is lakó szomszédunk is belevakuljon, ha nem karácsonykor? Na ugye. Fotógaléria, az emberiség egyik rejtett énjéről, a minden giccs után rajongó kisgyerekről, ami nélkül szegényebb lenne a világ. Egy fotógalériával legalábbis biztosan.

Stiller Ákos - képszerkesztés Nagyítás

Ez volt 2013: Az év képei a világból - Nagyítás-fotógaléria

Két pápa, ha találkozik; pusztító természet; katasztrófák, szegénység és lázadás; tiltakozók és merénylők; orrszarvú és papagáj; bukások és lebukások. A hvg.hu képszerkesztőinek válogatása a 2013 legérdekesebb képeiből a nagyvilágból.

Stiller Ákos - képszerkesztés Nagyítás

Gyilkos puska a gyereknél: Az első fegyverem - Nagyítás-fotógaléria

Egy májusi reggelen egy ötéves kisfiú a saját puskájával mellkason lőtte kétéves húgát Kentucky államban. A szülők elfelejtették kivenni a töltényt a fiú fegyveréből, a kislány belehalt a sérüléseibe. Országos felháborodást váltott ki az Egyesült Államokban az eset, a kisfiúnak ugyanis egy, külön a gyerekek számára készített, különböző színekben kapható, kiskaliberű Crickett puskát vettek a szülei, amelyet főleg mókusvadászatnál használhatnak. An-Sofie Kesteleyn fotósorozatában Ohio-tól Texasig kereste fel az egyik fegyverboltot a másik után, az egyik lövészklubbot a másik után, hogy fiatal gyerekekkel találkozhasson, akik a gyilkosságnál is használt Crickett puskákat kaptak a szüleiktől, és őket otthonukban lefényképezhesse. Kesteleyn a fotózás után megkérte a gyerekeket, hogy egy papírlapra írják le a legnagyobb félelmüket.

hvg.hu Nagyítás

Jött, ölt és tört: Xaver végigdúlta Európát – Nagyítás-fotógaléria

Hat halálos áldozata volt péntek délutánig az elmúlt évtized legnagyobb észak-európai viharaként számon tartott Xavernak. Az orkán pénteken Lengyelországban három emberrel végzett, és mintegy négyszázezer háztartásban okozott áramkimaradást, csütörtökön pedig Dániában egy, Nagy-Britanniában két ember halálát okozta. A közlekedés megbénult, ezrek ragadtak reptereken, kikötőkben, állomásokon vagy utakon. A brit meteorológiai intézet 225 kilométeres széllökéseket is feljegyzett. Észak-Németországban, Hamburgban az utóbbi évtizedek legnagyobb vihardagálya tetőzött: a belvárosi St. Pauli negyed több része víz alá került. Berlinben és környékén rendkívül erős a szél és hófúvások is nehezítik a közlekedést. Felső-Ausztria és Salzburg tartományokban mintegy hatszáz tűzoltó dolgozott az éjjel kidőlt fák eltakarításán. Nézze végig Xaver kíméletlen portyájának képeit.