Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tűzijáték és szemét kísérte a szilveszteri bulit világszerte, miközben elkezdődött a legális marihuána-árusítás Coloradóban. Az év végén robbantások rázták meg Libanont, Volgográdban két terrortámadás is történt. Michael Schumacher még mindig kómában fekszik, állapota kritikus, de stabil. A hét eseményei képekben.

Boldog Új Évet! Rióban egy kellemes fürdőzéssel kezdődött 2014.
©
Ferenc pápa megcsókol egy Kisjézus-szobrot az év végi hálaadó szertartáson a vatikáni Szent Péter-bazilikában.
©
Denver, Egyesült Államok: marihuánás cigarettát szívnak egy szilveszteri mulatságban. A résztvevők azt ünnepelték, hogy Colorado államban, elsőként az Egyesült Államokban, 2014. január 1-jétől törvényesen engedélyezik a marihuána kábítószer kiskereskedelmi árusítását.
©
Budapest: a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. dolgozói takarítanak a szilveszteri ünneplés után a belvárosi Vörösmarty téren.
©
Velence, Olaszország: előadást néző emberek az új év első éjszakáján a Szent Márk téren.
©
Óriási Ferrari-zászlót feszítettek ki a rajongók Michael Schumacher világbajnok korábbi csapata, a Ferrari által szervezett csendes ünnepségen Grenoble egyetemi kórháza előtt pénteken, Schumacher 45. születésnapján. Schumacher vasárnap szenvedett súlyos síbalesetet a franciaországi Meribelnél, amikor 11 óra körül a síterep pályán kívüli részén bukott és egy sziklának ütközött, de bukósisakot viselt.
©
Dakka, Banglades: választási plakátok Dakka utcáin. Erőszakos összecsapások robbantak ki Banglades fővárosában vasárnap. Az ellenzék támogatói vonultak az utcára, hogy tüntessenek a január 5-re meghirdetett általános választások ellen, amit bojkottálni terveznek.
©
Volgográd, Oloszország: Vlagyimir Putyin orosz elnök a városban elkövetett két terrortámadás egyik sebesültjével beszél egy volgográdi kórházban. Volgográdban múlt vasárnap a központi vasútállomáson, hétfőn pedig egy forgalmas trolibuszon követtek el robbantásos merényleteket.
©
Hongkong, Kína: felhőkarcolók. 2008-óta a lakásárak 120 százalékkal emelkedtek Hongkongban.
©
Antarktisz: utasok integetnek az Akagyemik Sokalszkij orosz kirándulóhajó előtt, öt nappal az után, hogy a hajó 74 utassal a fedélzetén jégtáblák közé szorult az Antarktisz partjai közelében. Csütörtökön a hajó valamennyi utasát sikerült kimenteni.
©
Bejrút, Libanon: Nagy erejű, autóba rejtett pokolgép robbant csütörtökön Bejrút egyik déli külvárosában, a Hezbollah nevű síita militáns szervezet egyik fellegvárában. A robbanás megölt legalább öt embert, legkevesebb húszat pedig megsebesített.
©
Jeruzsálem, Izrael: palesztinok nemzeti zászlót lengetve várják palesztin foglyok kiadását Jeruzsálemben. John Kerry amerikai külügyminiszter a héten ismét a Közel-Keletre utazott, hogy megpróbálja kimozdítani a holtpontról az izraeli-palesztin béketárgyalásokat.
©
Quimperlé, Franciaország: árvíz a városközpontban.
©
Lanikai, Hawaii: Barack Obama amerikai elnök golfozás közben. Obama a karácsonyi vakációját töltötte Hawaiin családjával és barátaival.
©
Megérkezett a hóvihar pénteken az USA északkeleti államaiba, Massachusetts egyik városában reggelre 53 centi hó esett. Több ezer repülőjáratot töröltek az USA-ban, miután az északkeleti államokba megérkezett a hóvihar. New Jersey és New York kormányzói szükségállapotot hirdettek.
©
Dakka, Banglades: hajnali ébredés.
©
Testfestő a Tetoválók éjszakája a budapesti Dürer Kertben vasárnap.
©
Honkong, Kína
©
London, Egyesült Királyság: az angol Peter Wright dob a Darts világbajnokság döntőjében.
©
Peking, Kína: családi túra egy befagyott tavon.
©
London, Egyesült Királyság: az egyik gondozó a pingvineket számolja össze a Londoni Állatkert évenkénti állatösszeírásán.
©
Szicília, Olaszország: hétfőn kitör az Etna tűzhányó délkeleti krátere Szicília szigetén.
©
Potsdam, Németország: fátyolos, vagy más néven Jemeni kaméleon ücsörög gondozója ujján a Potsdami Trópusi Állat- és Növényparkban.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu Nagyítás

Az utolsó közös fotó – Nagyítás-fotógaléria

Nincs nehezebb és szomorúbb pillanat egy gazdi életében, mint amikor végleg búcsút kell vennie hűséges barátjától. Sarah Beth a ''Joy Session'' című fotósorozatában elaltatás előtt álló idős, beteg kutyák és gazdáik utolsó pillanatait örökíti meg. A ''Joy Session'' ötletét egy 2009-es fotózás adta Sarah-nak: nem sokkal karácsony előtt fényképezte a végstádiumban fekvő Joant, aki betegsége miatt nehezen mozdult ki lakásából, mindennapjait pedig egy fekete labrador, Joy segítette. Joy volt a beteg hölgy legjobb barátja, több alkalommal mentette meg gazdája életét. Sarah-t – Joan betegségének tudatában – nagyon meglepte a nő boldogsága, melyet kutyájának köszönhetett, akit Isten ajándékának tekintett. Ahogy Joan lakásán beszélgettek, Sarah érezhette a kutya és gazdája közötti bensőséges, szeretetteljes kapcsolatot, és anélkül, hogy tudatosodott volna benne, megszületett a fotósorozat gondolata: kutyákat és gazdájukat fényképezni, a halál árnyékában.

Stiller Ákos - képszerkesztés Nagyítás

Homokzsák és trafikmutyi: Nagyítás az év képeiből

Földbe áll a Sólyom Airways, igazoltatják a hajléktalanokat, Horthy-szobrot avatnak, repülnek a homokzsákok és falra kerül a trafikmutyi: 2013 képekben, ahogy azt a hvg.hu fotóriporterei látták.

hvg.hu Nagyítás

A világ legjobb munkahelyén 364 szabadnap van - Nagyítás-fotógaléria

A Mikulás munkája tulajdonképpen egy napból és két éjszakából áll: bár a világ összes gyermekéhez egyetlen éjszaka jut el a hőn áhított ajándék, mégis tételezzük fel, hogy napközben is dolgozik, este pedig hazatér Lappföldre. Képes összeállításunkban a Mikulás további 364 napjának jártunk utána.

Iliás Katalin (szerkesztő) Nagyítás

Elhunyt Nelson Mandela, a 46664-es fogoly - Nagyítás-fotógaléria

Huszonhét évet töltött börtönben, de ez sem törte meg. Viselkedésével, tartásával, nézeteivel egy ország történelmét írta át, jelképévé vált a polgárjogi harcnak, kiállásával pedig - legalább részben - a világot is megváltoztatta. Nelson Mandela, a híres 46664-es fogoly, 95 éves korában, csütörtökön meghalt. Képes összeállításuk egy igazán nagy ember életének kulcsmomentumairól.

Stiller Ákos - képszerkesztés Nagyítás

Másnapos a világ - Nagyítás-fotógaléria

Hasogató fejfájás,karikás szemek, gyengéden átölelt ásványvizes üveg, Leslie Nielsen filmek és savanyúkáposzta - nekünk legalábbis így indult az új év, de mi is történt tegnap a világban? Fellapoztuk a hírügynökségek oldalait, hogy kiderítsük - az utolsó józan emlékek 2013-ból.

Stiller Ákos - képszerkesztés Nagyítás

Gyilkos puska a gyereknél: Az első fegyverem - Nagyítás-fotógaléria

Egy májusi reggelen egy ötéves kisfiú a saját puskájával mellkason lőtte kétéves húgát Kentucky államban. A szülők elfelejtették kivenni a töltényt a fiú fegyveréből, a kislány belehalt a sérüléseibe. Országos felháborodást váltott ki az Egyesült Államokban az eset, a kisfiúnak ugyanis egy, külön a gyerekek számára készített, különböző színekben kapható, kiskaliberű Crickett puskát vettek a szülei, amelyet főleg mókusvadászatnál használhatnak. An-Sofie Kesteleyn fotósorozatában Ohio-tól Texasig kereste fel az egyik fegyverboltot a másik után, az egyik lövészklubbot a másik után, hogy fiatal gyerekekkel találkozhasson, akik a gyilkosságnál is használt Crickett puskákat kaptak a szüleiktől, és őket otthonukban lefényképezhesse. Kesteleyn a fotózás után megkérte a gyerekeket, hogy egy papírlapra írják le a legnagyobb félelmüket.

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Pintér, Vettel, Pistorius: ez volt 2013 a sportban - Nagyítás-fotógaléria

Világbajnokok lettünk vízilabdában, a fociválogatottat azonban bucira verték a románok és a hollandok. De legalább Hosszú Katinka és Gyurta Dani is bajnok lett. A világban folytatódott Vettel uralkodása a Forma 1-ben, a teniszben ketten váltogatták egymást a csúcson, a fociban nagy torna nem volt, de így is itt szurkoltak a legtöbben, a téli sportok versenyzői pedig a hamarosan kezdődő Téli Olimpiára készültek. Válogatás az év sportfotóiból.