Hétfő hajnalban egy rejtélyes motoros bankot robbantott, megszületett az ellenzéki szupercsoport, Orbán továbbra is az atomra szavaz, lángolt egy villamos Budapesten, és politikusok verekedtek az ukrán parlamentben. A hét eseményei képekben.

Hétfőn hajnalban valaki bankot robbantott. Még keresik a tettest, egyelőre egy eddig azonosítatlan motorost gyanúsítanak.
©
Hivatalosan is felállt az ellenzéki szupercsoport kedden. Az előzetes sajtóhíreknek megfelelően alakult a közös ellenzéki lista eleje. Mesterházy Attilát Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor és Szabó Tímea követi. Gyurcsány Ferenc szerint Mesterházy ''nagyon jó miniszterelnöke lesz ennek az országnak''.
©
Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedden rövid hivatalos látogatásra érkezett Moszkvába, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel több fontos kérdést is áttekintettek. Oroszország és Magyarország együttműködési megállapodást írt alá az atomenergia békés célú felhasználásáról, mely magában foglalja két új atomerőművi blokk megépítését Pakson.
©
''Ez nem a sherwoodi erdő, hanem a mecenzefi hámor. Aleksander Kwasniewskivel ütöttük a vasat'' – írja Facebook-oldalán Orbán Viktor, aki még mesterlevelet is kapott a Rudolf Schuster 80. születésnapja alkalmából szervezett program után.
©
Lángoló villamost oltanak tűzoltók csütörtökön, miután egy villamos, egy teherautó és egy személyautó összeütközött Budapesten, a X. kerületi Sírkert utcában. A balesetben mindhárom jármű kigyulladt, hárman megsérültek.
©
Törökország, Reyhanli – szíriai gyerekek játszanak egy törökországi menekülttáborban, a Reyhanli határátkelőhely közelében. Szíriában jelenleg a lakosság több mint harmada, mintegy 9,2 millió fő szorul humanitárius segítségre, az országban 6,5 millió belső menekült él, akiknek fele gyermek. Több mint 2,2 millióan menekültek az ország határain túl. A konfliktusban az ENSZ adatai szerint eddig több mint százezer fő vesztette életét.
©
Hindu hívők merítkeznek meg a Gangesz folyóban a Kalkuttától mintegy 140 km-re délre fekvő Gangaszagarban az évenkénti Makar Szankranti hindu ünnepen az észak-indiai Alláhábádban. Az ünnep alkalmából több millió hindu mártózik meg a szent folyóként tisztelt Gangesz vizében, hogy megtisztuljon bűneitől.
©
Képviselők verekedtek össze az ukrán parlamentben csütörtökön, a költségvetés vitája közben. Végül sikerült elfogadni a 2014-es költségvetést, ami azért csúszott eddig, mert a kormány eleve későn, decemberben, az előző ülésszak végén nyújtotta be, és már nem került napirendre. Az ellenzék pedig a téli ülésszak e heti kezdete óta blokád alatt tartja az üléstermet.
©
Nepál, Nuwakot – Lakosok néznek egy bikaviadalt egy nepáli fesztiválon. Több ezer néző utazott a környező falvakból a látványosságra, amelyen 14 bika küzdelmét nézhetik végig. Az a bika győz, amelyiknek sikerül ellenfelét kikergetni a küzdőtérről.
©
A ködbe burkolózott New York.
©
Brazília, Rio de Janeiro – egy villám ad díszkivilágítást a riói Megváltó Krisztus-szobornak.
©
Szumátra, Karo – a Sinabung tűzhányó vulkáni hamujával borított káposztaföldön dolgozik egy nő Karo faluban.
©
Havat Sikmim, Izrael – izrael katonák viszik koszorúikat Ariel Saron, volt izraeli miniszterelnök temetésére. Saron, aki 2006 januárja óta kómában feküdt, január 11-én, 85 éves korában hunyt el.
©
Gáza, Palesztina – egy palesztin férfi tartja karjaiban lányát egy éjszakai, izraeli légicsapás következtében megsérült épület előtt. Az utóbbi hetekben ismét kiújultak a gázai rakétatámadások, majd a rájuk válaszoló izraeli ellencsapások. Legutóbb hétfőn, Ariel Saron volt miniszterelnök temetése után lőttek két rakétát a Gázai övezet közelében lévő sírhely irányába, nem sokkal a gyászszertartáson részt vevő tömeg távozása után.
©
Washington, Egyesült Államok – Barack Obama amerikai elnök hallgatja felesége, Michelle Obama előadását egy rendezvényen. Michelle Obama pénteken ünnepelte 50. születésnapját.
©
Bangui, Közép-afrikai Köztársaság – csádi katonák ''munkában''. John Ging, az ENSZ humanitárius ügyeket koordináló hivatalának (OCHA) operatív igazgatója csütörtökön Genfben úgy nyilatkozott, hogy minden tényező adott ahhoz, hogy népirtás történjen a Közép-afrikai Köztársaságban, ha a nemzetközi közösség nem lép közbe. Az ország politikailag teljesen összeomlott, a rendőrség és a hadsereg feloszlott. Csaknem egymillió embert űztek el otthonából a tavalyi puccs óta, és további 2,6 millióan szorulnak humanitárius segélyre. Jelenleg csak az országban állomásozó 1600 francia és 4000 afrikai uniós békefenntartó próbál gátat szabni az erőszaknak. John Ging hangsúlyozta, hogy a katonai mozgósítás további fokozására lenne szükség.
©
San Bartolomé de Pinares, Spanyolország – ló és lovasa ugrat át egy máglyán a Szent Antal, az állatok védőszentje tiszteletére tartott ünnepségen. A tűzön való átugrás a megtisztulást jelenti a falu számára.
©
Moszkva, Oroszország – látogatók a feje tetejére állított házban, a moszkvai Összoroszországi Kiállítási Központban. A házon nemcsak kívülről van fejjel lefelé minden, hanem a belsejében is, ez Oroszország első ilyen jellegű építménye.
©
Budapest – a magyar páros, Turóczi Dóra és Major Balázs a műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság jégtánc rövidprogramján a budapesti Syma Csarnokban.
©
Sakhir, Bahrein – előadás a Bahrein Nemzetközi Légibemutatón.
©
New York, Egyesült Államok – egy kutya is lehet sztár! Fotósok helyezkednek, hogy minél előnyösebb képet készíthessenek egy agility-verseny résztvevőjéről.
©
Colombo, Srí Lanka – hím páva díszes tollazatában illegeti magát a Jala Nemzeti Parkban.
©