Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Január 16-án ünnepli 40. születésnapját Kate Moss. De vajon rémálom-e ez a nők által rettegett kor számára? Nem valószínű, ő ugyanis még mindig a világ egyik legjobban kereső modellje, úgy is, hogy anti-szupermodellként vonult be a divattörténelembe 17 éves korában – félmeztelenül.

1997, Párizs. A 24 éves Kate Moss bemutatja Karl Lagerfeld őszi/téli kreációját a Chanelnek. Moss sosem mondott nemet a lenge megjelenésre.
©
1992 – Marky Mark (Mark Whalberg) ölében. A Calvin Kleinnek is azért vált be, mert már 17 évesen bevállalta a meztelen fotókat. Megcsinálta, amit kértek tőle, bár 2012-ben bevallotta, hogy kényelmetlenül érezte magát, és utána súlyos problémákkal küzdött. ''Nem tudtam kikelni utána az ágyból, azt hittem, belehalok.'' Az orvos váliumot írt fel neki. ''Senki sem foglalkozik a mentális hogyléteddel. Hatalmas a nyomás... nagyon kicsi voltam, és Steven Meisellel kellett együtt dolgoznom. Nagyon fura volt – egy hatalmas limo jött értem munkába. Nem szerettem, de munka volt, és meg kellett csinálnom.''
©
1997 – A szupermodellek kora. Az akkor még kezdő Stella McCartney a francia Chloé divatháznak tervezett, a bemutatón a két brit, Moss és Paul McCartney lánya kéz a kézben.
©
Karl Lagerfeld is múzsájaként tekintett Mossra.
©
1998 – Bár leginkább Campbellt emelték ki, de Kate Moss is ott volt Fokvárosban és kezet fogott Nelson Mandelával.
©
Az anti-szupermodell Moss (középen) a kilencvenes évek legnagyobbjaival: Naomi Campbell-lel és Christy Turlingtonnal. Moss az úgynevezett ''heroin chic'' alkatot testesítette meg, amiért még Bill Clinton is kritizálta, mert az ''anorexiás, drogos'' alkatot hozta divatba a Crawford- és Campbell-féle izmosan karcsú testideál helyett.
©
Johnny Depp miatt is irigylésre méltó Kate Moss. A színésszel 1994-1998-ig járt, ez a kép a szakításuk évében készült a Cannes-i Filmfesztiválon.
©
Schumacherrel 1999-ben haverkodott.
©
©
A kétezres években főleg botrányaival foglalkoztak az újságok. A brit Daily Mirror 2005-ben ezzel a képpel robbantott. Kate Moss a legnagyobb partiarc volt a modellvilágban, a kokainozás és alkoholfogyasztás hozzátartozott a mindennapjaihoz.
©
A rock and roll világában egyre otthonosabban mozgó Moss a művészeket is megihlette. Lucien Freud egyik híres terhes portréját róla készítette még 2002-ben.
©
A botrány után számos divatcég szerződést bontott Moss-szal. A Dior és a Rimmel volt a kivétel – a brit kozmetikai márka ragaszkodott a modellhez, majd lassan visszatértek hozzá olyan márkák is, melyek ugyancsak felismerték, hogy Moss kúl-faktora sokat hozhat a konyhára, és fontosabb, mint a károsnak vélt példakép-funkciója.
©
Freudot más művészek is követték. Kate Moss múzsája volt Banksynek, Tracy Eminnek is, az egyik leghíresebb fotót (jobbra) pedig Albert Watson készítette.
©
Ez a furcsa aranyszobor Marc Quinn kreálmánya 2008-ból. Ilyen 50 kilós színarany szobor állítólag nem készült az ókori Egyiptom óta.
©
A New York-i Madame Tussauds múzeumba 2009-ben került, párban Tyra Banksszel.
©
Kate Moss a Playboy címlapján 2013 végén. A borítót már a negyvenedik születésnapjára készülve fotózták.
©
Amikor a dohányzást már majdnem minden felületen be-, és minden helyiségből kitiltották, Moss egyszerűen rágyújt a kifutón. 2011-ben a Louis Vuitton bevállalta.
©
''Egyetlen Kate van Londonban'' – 2011-ben Kate Moss meztelenségét egy menyasszonyi csokorral takarta csupán, a fátyol alól pedig flegmán fújta a füstöt.
Kate Moss zárta a londoni olimpiát 2012-ben.
©
2013-ban Kate Mosst egy tárlat előtt fotózzák, ahol a róla készült művészi fotókat és műalkotásokat bocsátották egy gyűjteményben árverésre. A címe: Kate Moss - The Collection.
©
Ezt a Calvin Klein Obsession kampányhoz készült 1992-es képét például 8-12 ezer fontra saccolták az árverésen. Egy másik, amin meztelenül fekszik egy szófán több mint 49 ezer fontért kelt el.
©