Tetszett a cikk?

Budapest tele van szebbnél szebb lépcsőházakkal, kertekkel és udvarokkal, amelyek olykor meglepő történeteket őriznek. Hol volt Törőcsik Mari születésnapja? Kik bújkáltak a Pozsonyi úti tetőtéri garzonokban? Melyik házat becézik dugattyúsnak? Hol szeretnek filmeket és reklámokat forgatni? Körkép.

Andrássy út 2.
©
Andrássy út 2.
©
Ráday utca 47.
©
Ráday utca 38-40.
©
Pozsonyi út 38-40.
©
Pozsonyi út 38-40.
©
Kossuth tér 13-15.
©
Kossuth tér 13-15.
©
Bajcsy-Zsilisznky út 19/A
©
Bajcsy-Zsilinszky út 19/A
©
Bajcsy-Zsilinszky út 19/A
©
Szent István körút 16.
©
Szent István körút 16.
©
Király utca 9.
©
Ráday utca 26.
©
Margit körút 15-17.
©
Margit körút 15-17.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu Nagyítás

Budapest leghangulatosabb kávézói - Nagyítás-fotógaléria

Mi kell ahhoz, hogy egy kávézóban ne csak jót kapjunk, de otthonosan is érezzük magunkat benne? Szakadt plüssmackók, egy hatalmas, élő papagáj, a nagyi szabóollója, egy halom bakelitlemez, vagy egy adag zavarba ejtő profizmus? Szubjektív őszi körképünkben nem a legjobb kávét, hanem a legjobb hangulatú kávézókat kerestük Budapesten.

hvg.hu Nagyítás

Intim magány a budapesti zöldben - Nagyítás-fotógaléria

Kevés lehetőségünk van, ha Budapesten zöldhöz szeretnénk jutni, főleg, ha némi intimitást is igénylünk hozzá. A Margitsziget-Kopaszi-gát-Normafa alkotta háromszög az első tavaszi napon bedugul, és ez így is marad őszig. Ha nem akarjuk, hogy a pléden napoztatott végtagjainkon kutyák és babakocsikerekek gördüljenek keresztül, még mindig van megoldás.

hvg.hu Nagyítás

Amikor magyarok küldtek halálba magyarokat – Nagyítás-fotógaléria

A holokauszt áldozataira emlékezik a világ január 27-én, azon a napon, amikor 1945-ben felszabadult a náci Németország legkegyetlenebb szimbóluma, az auschwitzi haláltábor. Hatmillió emberrel, túlnyomórészt zsidókkal, de cigányokkal, melegekkel, ellenállókkal, kommunistákkal is végeztek itt, köztük sok százezer magyarral, akit otthonából, magyarok közreműködésével hajtottak fel a halálvonatokra. A hvg.hu képösszeállítása a holokauszt áldozataira emlékszik, és kegyetlenségre emlékeztet.