Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szakács Imre fideszes politikus egy pohár vízzel próbálta megakadályozni az LMP-s politikusok rendbontását a Parlamentben, magyar sikereknek örülhettünk a Sony World Photography Awards fotópályázatán, Szocsiban pedig elkezdődött a téli olimpia. A hét eseményei képekben.

Csütörtökön a parlamentben a paksi atomerőmű bővítéséről kötött orosz-magyar szerződést kihirdető törvény megszavazását Ertsey Katalin és Szél Bernadett LMP-s képviselők hangos szirénázással zavarták meg. Szél Bernadett megafonjába az akció alatt a hátsó sorokból előrejött Szakács Imre fideszes Győr-Moson-Sopron megyei képviselő beleöntött egy pohár vizet, hogy így állítsa le meg az LMP-s akciót. A képviselőnő végül a padjára borította a megafonba öntött vizet.
©
Gitárok az újonnan megnyílt Rockmúzeumban, az angyalföldi RaM Colosseumban. Az állandó kiállításon a hatvanas évek elejétől mutatják be a magyar rockzene történetét korabeli plakátok, fotók, hangszerek, zenészrelikviák segítségével.
©
Mesterházy Attila, az MSZP elnöke távozik csütörtökön a Simon-ügy miatt tartott tanácskozásról az MSZP Jókai utcai székházából. A legfőbb ügyész adócsalás és magánokirat-hamisítás gyanúja miatt kezdeményezte a szocialista országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését február 4-én. Simon Gábor február 6-án közleményben tudatta, hogy minden, a szocialista pártban viselt tisztségéről lemond, kilép a pártból, visszalép a képviselőjelöltségtől, és február 12-i hatállyal lemond parlamenti képviselői mandátumáról.
©
A héten kihirdették a Sony World Photography Awards fotópályázat díjazottjait. A pályázaton a hivatásos fotósok mellett az amatőrök képeit is várták, 166 országból 140 ezer felvétel érkezett. A zsűri három magyar induló munkáját is kiemelkedőnek tartotta. Putnoczki Fanni Stop című képét a portré kategória, 20 éve alattiak versenyében emelték ki.
©
A viharos szélben a partnak csapódott, és gyakorlatilag kettétört egy hajó a délnyugat-franciaországi Anglet partjainál szerdán. A hajón tartózkodó 11 ember közül legalább egy megsérült, a legénység tagjait végül helikopterrel sikerült kimenteni, bár a 110 km/h-s szél és 4-5 méteres hullámok igencsak megnehezítették az evakuálást.
©
Pandasapkás járókelő a New York-i hóesésben.
©
Utcai árus a kairói rendőrakadémia épületénél, ahol Mohamed Murszi, a hivatalából a hadsereg által eltávolított volt egyiptomi államfő perét szerdán ismét elhalasztották. Murszit tüntetők meggyilkolására való felbujtással vádolják további 14 személlyel együtt. A szerdai ülést Ahmed Szabri főbíró arra hivatkozva napolta el, hogy a tárgyalás folytatásához meg kell ismerni az összecsapásokról készült videofelvételeket, amelyeknek a kiértékelése azonban még folyik.
©
Doornkop, Dél-Afrika - bányászok gyűlnek össze, hogy meggyászolják egy bányaszerencsétlenségben elhunyt kollégáikat. Nyolc bányász holttestét találták meg a dél-afrikai aranybányában, ahol a héten tűz ütött ki, és beomlott egy tárna. A Johannesburgtól 30 kilométerre délnyugatra fekvő Doornkop aranybányában kedd este keletkezett a tűz 1733 méteres mélységben. Nyolc bányászt még szerdán sikerült élve kimenteni, kilenc eltűnt. Ez volt a legsúlyosabb bányabaleset Dél-Afrikában 2009 júliusa óta, amikor kilenc munkás halt meg tárnaomlás következtében egy platinabányában.
©
Kijev, Ukrajna - kormányellenes tüntetők masíroznak a parlament körül. Viktor Janukovics ukrán elnök pénteken Szocsiban ígéretet tett Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárnak arra, hogy országa vezetése mindent megtesz a belpolitikai válság további éleződésének elkerüléséért.
©
Katmandu, Nepál - majom mászkál az imazászlókon.
©
Tel-Aviv, Izrael - afrikai menekült burkolózik takarójába a hideg idő miatt. Az elsősorban Eritreából és Szudánból érkezettek azért tiltakoztak, mert Izrael megtagadta tőlük a menekültstátuszt.
©
Bagan, Mianmar - egy hőlégballon köszöntése.
©
Vatikánváros - Ferenc pápa veszi szemügyre csokoládéból készült mását. Az alkotáson, amelynek elkészítéséhez 1,5 tonna csokoládét használtak fel, húsz ember dolgozott négy hétig.
©
Párizs, Franciaország - párizsi éjszaka.
©
Berlin, Németország - a 64. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale medvét ábrázoló logója a Zoo Palast filmszínház homlokzatán. Az ez évi filmes seregszemlét február 6-16. között rendezik meg. A tíznapos fesztiválra 6775 alkotást neveztek és 409-et mutatnak be, a filmeket 25 mozi 64 termében vetítik. Megemlékeznek a napokban elhunyt filmes nagyságokról is, Philip Seymour Hoffman Oscar-díjas amerikai színészről, Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas rendezőről, és Maximilian Schell osztrák színészről.
©
Budapest - az osztrák Patricia Mayr-Achleitner játszik az izraeli Julia Glushko ellen az Ausztria-Izrael találkozón a budapesti FED Kupán a SYMA csarnokban.
©
Aix-en-Provence, Franciaország - a szerb Nemanja Radulovic előadása, miután megkapta az év legjobb hangszeres szólistájának járó klasszikus zenei díjat.
©
Szocsi, Oroszország - emlékezetes pillanat a Szocsi téli olimpia megnyitóján.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu Nagyítás

Amikor magyarok küldtek halálba magyarokat – Nagyítás-fotógaléria

A holokauszt áldozataira emlékezik a világ január 27-én, azon a napon, amikor 1945-ben felszabadult a náci Németország legkegyetlenebb szimbóluma, az auschwitzi haláltábor. Hatmillió emberrel, túlnyomórészt zsidókkal, de cigányokkal, melegekkel, ellenállókkal, kommunistákkal is végeztek itt, köztük sok százezer magyarral, akit otthonából, magyarok közreműködésével hajtottak fel a halálvonatokra. A hvg.hu képösszeállítása a holokauszt áldozataira emlékszik, és kegyetlenségre emlékeztet.

hvg.hu Nagyítás

Utoljára láthatja a szellemtanyává vált Vidám Parkot – Nagyítás-fotógaléria

Ősszel végleg bezárt a városligeti Vidám Park, februártól az üzemeltetési feladatokat a Fővárosi Állat- és Növénykert veszi majd át. Az egykori játékok közül a műemlék jellegűeket megtartják, tehát marad a Hullámvasút, a Mesecsónak, a Barlangvasút, vagy a régi körhinta, a többit azonban rövidesen elbontják. Fotóriporterünk, Fazekas István utoljára körbejárta az egykori nyári slágerhelyszínt, és nyomasztó látvány fogadta. Nézzék meg jól képeit, mert utoljára látták a Vidám Parkot.

hvg.hu Nagyítás

A pucér modell: Kate Moss 40 éves – Nagyítás-fotógaléria

Január 16-án ünnepli 40. születésnapját Kate Moss. De vajon rémálom-e ez a nők által rettegett kor számára? Nem valószínű, ő ugyanis még mindig a világ egyik legjobban kereső modellje, úgy is, hogy anti-szupermodellként vonult be a divattörténelembe 17 éves korában – félmeztelenül.

Nagyítás

Kormányzati negyed helyett pusztul a grund a Nyugati mögött – Nagyítás-fotógaléria

Elhagyatott az a Nyugati pályaudvar melletti terület, ahová a Gyurcsány-kormány a kormányzati negyedet tervezte, és ahol az épületek már hat éve üresen állnak. Most a főváros a helyi önkormányzattal összefogva a telek átmeneti hasznosítását tervezi: tegnap helyi lakosok is szót kaphattak, hogy mi lenne a számukra a legjobb. Képes összeállításunk a bejárásról.

hvg.hu Nagyítás

Az utolsó közös fotó – Nagyítás-fotógaléria

Nincs nehezebb és szomorúbb pillanat egy gazdi életében, mint amikor végleg búcsút kell vennie hűséges barátjától. Sarah Beth a ''Joy Session'' című fotósorozatában elaltatás előtt álló idős, beteg kutyák és gazdáik utolsó pillanatait örökíti meg. A ''Joy Session'' ötletét egy 2009-es fotózás adta Sarah-nak: nem sokkal karácsony előtt fényképezte a végstádiumban fekvő Joant, aki betegsége miatt nehezen mozdult ki lakásából, mindennapjait pedig egy fekete labrador, Joy segítette. Joy volt a beteg hölgy legjobb barátja, több alkalommal mentette meg gazdája életét. Sarah-t – Joan betegségének tudatában – nagyon meglepte a nő boldogsága, melyet kutyájának köszönhetett, akit Isten ajándékának tekintett. Ahogy Joan lakásán beszélgettek, Sarah érezhette a kutya és gazdája közötti bensőséges, szeretetteljes kapcsolatot, és anélkül, hogy tudatosodott volna benne, megszületett a fotósorozat gondolata: kutyákat és gazdájukat fényképezni, a halál árnyékában.