Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Orbán Viktor Pekingbe látogatott, az MSZP a Simon-ügyet magyarázta, az utcán tüntetők vonultak, és számos képviselő elbúcsúzott az Országgyűléstől. A dán állatkert zsiráfgyilkolása pedig hatalmas felháborodást keltett világszerte. Ez volt a hét képekben.

Roza Hutor Síközpont - Krasznaja Poljana, Oroszország: a svájci Verena Rohrer érkezik a 2014-es szocsi téli olimpia női hódeszka félcső versenyének selejtezőjében.
©
Staines-upon-Thames, Egyesült Királyság: helyi lakos a Temze folyó partján fekvő város egyik elöntött utcáján. Az elmúlt hetekben a szinte folyamatos esőzés miatt kritikussá vált a helyzet a brit fővárostól közvetlenül nyugatra fekvő megyékben, leginkább Berkshire-ben, ahol több település víz alá került. A brit Környezetvédelmi Ügynökség tizennégy helyszínre adott ki súlyos árvízveszélyre figyelmeztető riasztást, és felszólították az embereket, hogy készüljenek fel az evakuálásra.
©
Bowling Green, Kentucky állam, USA: beszakadt padló a Corvette Múzeumban - a kilenc méter mély gödörbe nyolc autó borult.
©
Budapest: elmaradt és egyéb járandóságáért, valamint a jogszerű felmondásért tüntetett EVM Zrt. mintegy száz dolgozója a tulajdonosokat képviselő ügyvédi iroda előtt.
©
Salgótarján: ''Halo'' a város felett: a gyűrű alakú fényjelenséget a 8-12 kilométer magasban úszó, felhőkben elhelyezkedő jégkristályokon visszaverődött és megtört fénysugarak okozzák.
©
Budapest: szombatra virradóra, életének 102. évében elhunyt Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni (született Budapest, 1912 szeptember 8-án) nyugdíjas magyar nyelvtanár, oktató, férjének, Radnóti Miklós hagyatékának rendezője, őrzője, közrebocsátója. A költő tizenhét éves korában ismerte meg a nála három évvel fiatalabb Fannit. Az első lírai szerelmi vallomás egy évvel később született, ''az aranyhajú lányhoz'' írt költemény a Szent szerelmi újraélés című sorozat második verse volt. Képünk 2012 szeptember 4-én készült, négy nappal a századik születésnap előtt.
©
Szingapúr: Airbus A350 típusú repülőgép húz el a Szingapúri Légiparádé látogatói felett
©
Umm-el-Buági, Algéria: katonai szállítógép roncsa az ország keleti részén fekvő tartományban. Egy nappal korábban a Hercules C-130-as gép hegynek ütközött, a fedélzeten utazó 78 emberből pedig mindössze egy élte túl a balesetet.
©
Budapest: diákok az Arany János Általános Iskola és Gimnázium új, Öveges természettudományos laboratóriumában. Az emelt szintű érettségire felkészítő laboratórium és központ tizenkét partneriskola diákjait is fogadja.
©
Peking: Orbán Viktor látogatása Kínában, ahol találkozott Li Ko-csiang kínai kormányfővel is
©
Nyíregyháza: injekciós tű az influenza elleni védőoltás beadása előtt. Budapesten és tizennégy megyében nőtt az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma, az országban pedig hetente tíz-tizenöt százalékkal nő a megbetegedések száma. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb jelentése szerint az elmúlt heti megfigyelések alapján összesen nyolc európai ország adott jelentést földrajzilag kiterjedt influenzajárványról, emellett egyre több ország számol be regionális járványokról is.
©
Elkészültek az új budapesti úszókomplexum látványtervei, amely a 2017-es junior, illetve a 2021-es felnőtt vizes világbajnokság helyszíne lesz, s melynek egy év múlva teszik le az alapkövét. A látványtervek részletes ismertetésekor kiderült, hogy az új sportlétesítmény különlegességei közé tartozik majd az aranyszínben pompázó épülethomlokzat, az egyedülálló panoráma, a környezetbe illesztett kertek, sétautak, új hajóállomás, vagy éppenséggel a napelemes medence és az energiatermelő járda, mely utóbbin végigsétálva maguk a látogatók is hozzájárulnak az épület takarékos üzemeltetéséhez.
©
Sandefjord, Norvégia: szülővárosában helyezték örök nyugalomra Karl Erik Böhnt, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát. Karl Erik Böhnt 2011. augusztus 30-án nevezték ki szövetségi kapitánynak, megbízatása a 2016-os riói olimpia végéig szólt. Ő volt az első külföldi szakvezető a magyar válogatott élén. Szaktudásával, közvetlen viselkedésével, humorával gyorsan a játékosok és a szurkolók kedvence lett. Képeinken a 2012-es szerbiai női kézilabda Európa-bajnokságon látható a csapattal, akikkel nagy küzdelmeken át egészen a bronzéremig meneteltek.
©
Borobudur templom, Indonézia: Buddha szobra a Kelud vulkán kitörése után. A helyszínre érkező négyszáz rendőr mellé már jóval a kitörés előtt ezer katonát is vezényeltek, hogy segédkezzenek a veszélyeztetett területek kiürítésében: a környékről mintegy kétszázezer embert kellett kimenekíteni.
©
Teherán, Irán: diákok az 1979-es iráni iszlám forradalom győzelmének 35. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen. Kereken 35 esztendeje, 1979. február 11-én az iráni sahhoz addig még hű erők feladták az országba hossszú száműzetés után visszatért vallási vezető, Khomeini ajatollah híveivel és a hozzájuk átállt katonákkal folytatott harcot. Iránban ez lett az Iszlám Forradalom győzelmének, illetve a Pahlavi-dinasztia rendszer bukásának napja. Hosszú út, megannyi tiltakozás és harc vezetett el eddig pontig, amelyet az iszlám rendszer bosszúhadjárata követ.
©
Budapest: tüntetés a Sándor palotától a Lánchídon át a Kossuth térre - a megmozdulással a szervező ellenzéki pártok azt kívánták elérni, hogy Áder János kezdeményezzen népszavazást a paksi bővítés, illetve az erről szóló magyar-orosz megállapodással kapcsolatban.
©
Debrecen: a felújított debreceni nagyerdei gyógyfürdő egyik medencéje. A négy ütemből álló, augusztus 31-ig befejeződő teljes gyógyfürdő-felújítási projekt összköltsége 1,4 milliárd forint, amelyek felét európai uniós forrásból fedezi a Debreceni Gyógyfürdő Kft.
©
Nyíregyháza: Bráner Angéla debreceni műkörömdíszítő munkája Varga Piroska ujjain a XII. Szabolcs Kupa Nemzetközi Fodrász, Kozmetikus, Műkörömépítő, Műkörömdíszítő, és Pedikűrös Versenyen.
©
Yirol, Szudán: gyermekek szarvasmarhák közt a Dinka etnikai csoportból
©
Apatzingan, Michoacan állam, Mexikó: az úgynevezett ''önvédelmi csoport'' egyik felfegyverzett tagja. A állam területén hónapok óta zajló drogháborúban a tehetetlennek tűnő hadsereg mellett civilek egy része állig felfegyverkezve járja a város utcáit, hogy ügyeljenek saját biztonságukra. Az ellenállás eddig sikeresnek tűnik: a helyi lakosok már több területről elűzték a Templomos Lovagok nevű drogkartell embereit, s átvették az ellenőrzést területeik felett.
©
Esztergom: több mint száz ember jelent meg a művelődési házként működő zsinagóga előtt, hogy az ellen tiltakozzanak: a Jobbik az egykor templomként működő épületben tart lakossági fórumot. A tiltakozók szerint ez provokáció. A jobbikosok megérkezését heves dudaszó fogadta, két embert kirángattak a fórumról.
©
Koppenhága, Dánia: a széleskörű tiltakozás ellenére vasárnap végeztek a koppenhágai állatkert zsiráfállományának egy egészséges fiatal tagjával, hogy elkerüljék a beltenyészet kialakulását. Mariust, a Koppenhágai Állatkert zsiráfját puskával lőtték le, nem méreginjekciót használtak, hogy ne szennyeződjön az állat húsa, mivel azt később az állatkert tigriseivel, illetve más ragadozókkal etették meg. A fotók alapján az állat feldarabolását fotósok és kisgyermekek is figyelemmel kísérték.
©
Budapest: Gyurcsány Ferenc évértékelő beszéde
©
Budapest: uniós zászlók repültek ki a Parlament ablakán - Gaudi-Nagy Tamás a kollektív befektetési formákról és kezelőikről szóló törvényjavaslat záróvitájában hazaárulásnak nevezte, hogy a kormány külföldieknek is lehetővé tette a magyar termőföld megszerzését. Emlékeztetett arra, hogy a jobbikos képviselők korábban az elnöki pulpitus elfoglalásával tiltakoztak az új földtörvény elfogadása ellen. Az ülést vezető Jakab István az ellenzéki politikus felszólalási időkeretének végén elvette a szót Gaudi-Nagy Tamástól, akinek utolsó mondatait így nem lehetett hallani. A képviselő ezután az elnöki emelvényhez ment, és magához vette az egyik európai uniós zászlót, majd csatlakozott hozzá a korábban szintén jobbikos, jelenleg független Lenhardt Balázs, aki az ülésteremben lévő másik EU-zászlót távolította el. Ezután a Kossuth tér felőli folyosóra vitték, majd kidobták az ablakon a zászlókat.
©
Budapest: ezer milliárdos lopással szembesítették a kormányt - tüntetés a NAV székháza előtt
©
Megszűnt Simon Gábor volt szocialista politikus képviselői mandátuma, miután csütörtökön megérkezett lemondó levele az Országgyűlés elnökéhez. Simon Gábor egy ausztriai pénzintézetnél nyitott értékpapírszámlára 2008 januárjában 575 ezer eurót, majd 2009 áprilisában 169 ezer amerikai dollárt helyezett el készpénzben. A számlán tavaly októberben az akkori árfolyamon 228 millió forint volt. Simon Gábor az elmúlt évekre vonatkozó adónyilatkozataiban egyetlen esetben sem szerepeltette a külföldi betétszámlán elhelyezett megtakarításait – közölte a Legfőbb Ügyészség szóvivője.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

Nagyítás

Kormányzati negyed helyett pusztul a grund a Nyugati mögött – Nagyítás-fotógaléria

Elhagyatott az a Nyugati pályaudvar melletti terület, ahová a Gyurcsány-kormány a kormányzati negyedet tervezte, és ahol az épületek már hat éve üresen állnak. Most a főváros a helyi önkormányzattal összefogva a telek átmeneti hasznosítását tervezi: tegnap helyi lakosok is szót kaphattak, hogy mi lenne a számukra a legjobb. Képes összeállításunk a bejárásról.

NIZS, Fülöp Máté (szerkesztők) Nagyítás

"Eljön a nap, mikor vér fog folyni testvéreinkért" - Nagyítás-fotógaléria

Kereken 35 esztendeje, 1979. február 11-én az iráni sahhoz addig még hű erők feladták az országba hossszú száműzetés után visszatért vallási vezető, Khomeini ajatollah híveivel és a hozzájuk átállt katonákkal folytatott harcot. Iránban ez lett az Iszlám Forradalom győzelmének, illetve a Pahlavi-dinasztia rendszer bukásának napja. Hosszú út, megannyi tiltakozás és harc vezetett el eddig pontig, amelyet az iszlám rendszer bosszúhadjárata követ.

Stiller Ákos - képszerkesztés Nagyítás

Putyin szeme Szocsin – Nagyítás-fotógaléria

Az olimpiai rekordok mellett a rendezés költségei is minden korábbit meghaladtak Szocsiban. Képösszefoglalónk a téli olimpia eddigi legszebb képeiből és a mindent szemmel tartó elnök úrról.

hvg.hu Nagyítás

Utoljára láthatja a szellemtanyává vált Vidám Parkot – Nagyítás-fotógaléria

Ősszel végleg bezárt a városligeti Vidám Park, februártól az üzemeltetési feladatokat a Fővárosi Állat- és Növénykert veszi majd át. Az egykori játékok közül a műemlék jellegűeket megtartják, tehát marad a Hullámvasút, a Mesecsónak, a Barlangvasút, vagy a régi körhinta, a többit azonban rövidesen elbontják. Fotóriporterünk, Fazekas István utoljára körbejárta az egykori nyári slágerhelyszínt, és nyomasztó látvány fogadta. Nézzék meg jól képeit, mert utoljára látták a Vidám Parkot.

hvg.hu Nagyítás

A Jobbik már a zsinagógában van - Nagyítás-fotógaléria

Több mint száz ember jelent meg Esztergomban a művelődési házként működő zsinagóga előtt, hogy az ellen tiltakozzanak: a Jobbik az egykor templomként működő épületben tart lakossági fórumot. A tiltakozók szerint ez provokáció. A jobbikosok megérkezését heves dudaszó fogadta, két embert kirángattak a fórumról.