Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Véres napok zajlottak Kijevben, ahol végül leváltották Janukovicsot, és szabadon engedték Julija Timosenkót. Megkezdődött a választási kampány is, és kinyílt az első hóvirág is. A hvg képszerkesztőinek válogatása az elmúlt hét legérdekesebb képeiből.

Kedden elszabadult a pokol Kijevben, több tucat ember halt meg és százak sebesültek meg. Az uniós külügyminiszterek tárgyalásokat kényszerítettek ki, amelynek a végén Janukovics elnök visszakozott: előrehozott választások lesznek.
©
Orbán Viktor helyszíni szemlét tart a magyar-ukrán határnál
©
Várakozók a romániai Nagyvárad vasútállomásán. Kevesen választják Romániában a vasúti közlekedést, inkább autóstoppal jutnak el úti céljukig. A román kormány jogszabállyal tiltaná az autóstopot, mivel egyre gyakoribb az illegális személyszállítás, ami hátrányosan érinti a taxisokat és a személyszállító vállalkozásokat, így közvetett módon az állami költségvetést is
©
A hatóságok által szállodai lopással gyanúsított Nagyezsda Tolokonnyikova és Marija Aljohina, a Pussy Riot orosz punkegyüttes két tagja a sajtónak nyilatkozik, miután szabadon engedték őket a rendőrök a 2014-es szocsi téli olimpián A Pussy Riot tagjai videóklip-forgatását brutálisan szétverték az orosz rendőrök, ebből azonban a Putyin-rendszert méginkább kifejező videó született.
©
Thaiföldi rízstermesztető alszik egy teherautó platóján, amikor egy tüntetésre tart
©
Vulkáni hamu égette el több ház tetejét az indonéziai Kelet-Jáván
©
Üres piac Párizsban
©
Az LMP aktivistái gyűjtenek aláírásokat az Őrs Vezér terén
©
Menekülttábor Közép-Afrikában
©
Önkéntesek veszik le a Borobodur templomkompleszum sztupáiról a leplet, ami a Kelud vulkán hamuporjától védte
©
Az újzélandi Jamina Kuzma a 2014-es szocsi téli olimpia síakrobatika női félcső számának első futamában
©
Tobias Tehberger műveiből állít ki a Schirn Kunsthalle múzeum Frankfurtban
©
Virágzik a hóvirág Alcsútdoboznál
©
Kínai balettművészek vesznek részt egy fotózáson Sydneyben
©
Amerikai katonák vesznek részt egy Japánnal közös hadgyakorlaton Kaliforniában
©
Afgán férfi tűzifát visz hazafele. Az ország kétharmada a szegénységi küszöb alatt, vagy nem sokkal felette tengeti mindennapjait
©
A felkelő nap vörös fénye és egy kerékpáros tükröződik egy pocsolyában Hannoverben
©
A legutóbbi jelentések szerint több mint hetven áldozata van a Kijevi tüntetéseknek
©

Szabadon engedését követően nem sokkal Julija Timosenko ellenzéki politikus bejelentette, hogy indul a május 25-re előre hozott elnökválasztáson, amelyet a kijevi törvényhozás azt követően írt ki, hogy leváltotta Viktor Janukovics államfőt.
©
Sok száz tisztelője, barátja, pályatársa kísérte utolsó útjára Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas filmrendezőt szombaton a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!