Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Fényírók városa címmel nyílik pénteken kiállítás az idén 20. születésnapját ünneplő Szellemkép Szabadiskola eddigi fotógráfus diákjainak alkotásaiból. A több ezer képből kiválogatott 85 felvételen Budapest elmúlt két évtizedének mindennapjait követhetjük nyomon.

©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©

Az iskola jubileumi rendezvénysorozatának nyitóeseménye a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretén belül, a Bálna makett-termében április 4-ig 12-20 óra között látogatható.

A rendezvénysorozat további eseményeiről bővebben www.szellemkep.hu oldalon olvashat.

Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu Nagyítás

A lehetetlen nem létezik - Nagyítás-fotógaléria a téli paralimpiáról

Szocsiban vasárnap zárult a 2014-es téli paralimpia. A játékokra negyvenöt országból érkeztek versenyzők, hogy megküzdjenek az összesen hetvenkét aranyéremért; a házigazdák ebből harmincat zsebeltek be. Ugyan magyar versenyző nem mérettette meg magát, de szép pillanatokban és látványos fotókban most sem volt hiány.

hvg.hu Nagyítás

A sebek úgy szépek, ahogy vannak - Nagyítás-fotógaléria

A New York-i divatfotográfus, David Jay egyik legjobb barátját 28 évesen diagnosztizálták mellrákkal, eltávolították melleit, David pedig lefényképezte, mert így tudta leginkább átélni és átérezni azt, ami a gyönyörű fiatal nővel történt. Ez adta a SCAR Project kiinduló pontját: a lány ajánlására a fotográfus újabb és újabb fiatal lányok és nők szenvedését, sebezhetőségüket és erejüket örökítette meg a kifejező fekete-fehér fotósorozatban, ami lassan az egész világot bejárta. David másik projektjével, az Unknown Soldierrel is a nyers valóságot mutatja meg férfiak és nők testének ábrázolásán keresztül. A katonák az iraki és afganisztáni háborúban veszítették el végtagjaikat, szenvedtek maradandó sérüléseket, élték meg a pusztulást. A fotós szemével a sebek úgy szépek, ahogy vannak, az emberekből erő sugárzik, az őszinte szépség ilyen is tud lenni. Magyarországon különösen aktuális kérdés az interakció, amire a fotográfus hív fel minket fotóin szereplő társainkkal, hiszen bár ma itthon minden nyolcadik nő érintett a mellrákban életének valamelyik szakaszában, többségünk még sosem találkozott a betegség és a női test változásainak ilyen sokkoló és őszinte ábrázolásával.

Stiller Ákos - képszerkesztés Nagyítás

Tokió fényei magukkal ragadnak – Nagyítás-fotógaléria

Tokió fényeit foltokká, a metropolisz hektikus lüktetését nyugodt folyammá változtatja Takashi Kitajima. A képeket tetőtől talpig beterítő bokeh, azaz a mélységéletlenség hatásai átjárják a képeket a giccs és a zen határain egyensúlyozva. A 13 milliós várost még soha nem láttuk ilyen földöntúlinak.

hvg.hu Nagyítás

Bejártuk: ilyen lett a Szent Lukács Gyógyfürdő - Nagyítás-fotógaléria

Újra pompázatos Budapest egyik legrégebbi gyógyfürdője, a Szent Lukács Gyógyfürdő. A két ütemben felújított komplexum tanulmányterve az Ybl tervezőirodában készült 2005-ben, a munkálatok azóta zajlottak. Megújult a súlyfürdő, kicserélték az északi és déli kádosztályt, elkészült egy üvegmozaikkal burkolt medence, de kényeztethetjük magunkat a szénsavas hidromasszázs kádban. A modernitást szaunavilággal, felújított parkolóval, bambuszpihenőkkel imitálják, a büfé viszont a régi: még mindig kapható a májkrémes, sajttal szór melegszendvics. Képriportunk a Lukácsból.

hvg.hu Nagyítás

Rió fülledt: kevés ruha és rengeteg tánc – Nagyítás-fotógaléria

Minden eddiginél látványosabb volt idén a riói karnevál, ahol már most tombol a fociőrület. Brazíliában szinte minden város megrendezi saját, kisebb-nagyobb karneválját, de a nagy múltra visszatekintő riói a legismertebb egész Latin-Amerikában. Az 1928 óta létező fesztivál csúcspontja a Sambadrome-ban történő felvonulás, ahol a hónapok óta készülő szambaiskolák látványos díszletek közt mérik össze tudásukat.

hvg.hu Nagyítás

Együnk hentesnél: a budapesti vegetáriánuspokol - Nagyítás-fotógaléria

Élő húsként nyers húsok között sült húsokat eszünk. De miért is olyan jó napindítóként a hentesnél bedobni egy véres hurkát? Elmerültünk a budapesti lacikonyha-rengetegben, hogy közelebb kerüljünk a gasztrokánonból kilógó hentesezés varázsának megértéséhez. Képriport antiböjtölőknek.