Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Metró, metró és metró - a héten mindenki a 4-es metró indulására figyelt. Közben azért nem állt meg a világ, Ferenc pápa és Obama találkozott a Vatikánban, hazakerültek a Seuso-kincsek, Orbán és Fico jelképesen meghúzott egy csavart, és vonult a Békemenet. A hét eseményei képekben.

Első utasok az új metrón - Pénteken elindult a 4-es metró, amelyet a hetvenes évek óta terveztek már, de csak mostanra lett valóságos. A beruházást rengeteg kritika érte, mert csillagászati összeget költöttek rá, nagyon sokáig húzódott, és sokak szerint kérdéses a megtérülése.Vasárnap estig ingyen lehet utazni a 7,3 kilométeres vonalon a Kelenföldi vasútállomás és a Keleti pályaudvar között.
©
Rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be Orbán Viktor, hogy Magyarország a visszakapta a római kori Seuso-kincs felét. A kormányfő szerint ez Magyarország családi ezüstje, amit jó áron sikerült visszavásárolni, bár azt nem árulta el, kitől.
©
2004-ben éhséglázadások követték a szlovák kormány megszorító intézkedéseit, ami után a gazdaság szárnyalni kezdett, viszont a társadalom perifériáján élők életkörülményei tovább romlottak. Szemétdombra épült nyomortelep, fallal körülvett cigánysor, harmadik világbeli lakótelep: fotóriporterünk a helyszínen járt a héten.
©
Rubik Ernő magyar építész, játéktervező, feltaláló és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke egy Rubik-kocka alakú torta előtt a játék feltalálásának 40. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen a bizottság brüsszeli székházában pénteken.
©
Zenészek játszanak a Leonardo da Vinci tervei alapján készült Sforza kolosszus lószobor avatási ünnepségén Pécsett, a Széchenyi téren. A 8,5 méter magas szobor a Janus Pannonius Múzeumban április 15-én nyíló Leonardo da Vinci-kiállításra hívja fel a figyelmet.
©
Orbán Viktor és Robert Fico, Szlovákia kormányfője jelképesen meghúz egy csavart a magyar és a szlovák földgázhálózatot összekapcsoló vezetéken a Pest megyei Szadán.
©
Szombaton ismét vonult a Békemenet a Kossuth Lajos térről a Hősök teréig, ahol Orbán Viktor mondott beszédet. Sokan voltak, de a szervezők becslése az egymillió főről enyhe túlzásnak tűnik.
©
Fellőtték a Szojuz TMA-12M orosz űrhajót, fedélzetén Steven Swanson amerikai, valamint Alekszandr Szkvorcov és Oleg Artyemjev orosz űrhajósokkal a bajkonuri űrközpontban kedden. A három űrhajós a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásra indult.
©
Galveston, Egyesült Államok - Olajfoltok a tenger felszínén, miután az előző nap egy olajszállító uszály összeütközött egy másik hajóval a Texas City-i móló közelében. A 4,2 millió liter nyersolajat szállító uszályból 763 ezer liter olaj ömlött a Galvestoni-öböl vizébe.
©
Berlin, Németország - Nemzetközi állatvédő szervezet tagjai tüntettek a Brandenburgi kapunál elpusztul állatokkal a karjukban. Akciójukkal az állatkísérletek ellen tiltakoztak.
©
Ötvenperces megbeszélést folytatott a Vatikánban Ferenc pápa és Barack Obama amerikai elnök csütörtök délelőtt. A vatikáni protokollban ez rendkívül hosszúnak számít, még ilyen magas szintű vendég látogatásánál is. "Imádkozzon értem és családomért, amely elvisel engem!" - kérte Barack Obama a pápát. Az amerikai elnök azzal viccelt: most a Vatikánban látja, hogy a pápa az egyetlen ember, akit még nála is szigorúbb protokoll övez.
©
Bullsbrook, Ausztrália - Az eltűnt malajziai utasszállító kereséséből visszatérő repülőgép. Újra elindult a nemzetközi kutatás péntek reggel az eltűnt malajziai repülőgép után az Indiai-óceán déli részén, de más térségben, mint eddig, mert az újonnan elemzett radaradatok "hiteles nyomnak" számítanak a kutatást koordináló ausztrál hatóságok szerint.
©
Sukamade, Indonézia - Teknősbébik első lépései
©
Rió de Janeiró, Brazília - Félkatonai egység razziázik a nyomornegyedben
©
Guwahati, India - Az orvvadászok egy újabb áldozata
©
Melilla spanyol enklávé, Észak-Afrika - Spanyol rendőrök és marokkói menekültek néznek farkasszemet Melilla határában
©
Lima, Peru - Több ezer hivatásos bányász tiltakozott Limában, hogy a kormány vessen véget az illegális bányászatnak az országban
©
Trémentines, Franciaország - Munka a Bodet óragyárban. A cég 630 munkavállalót foglalkoztat, és 1868 óta gyárt órákat templomoknak, benzinkutaknak, sportcsarnokoknak.
©
Los Angeles, Egyesült Államok - Vasárnapi forgalom
©
New York, Egyesült Államok - Tánc
©