Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Átlagosan napi nyolc órán át pakolják a szénszállító autókat a Kabulban dolgozó napszámosok, és ezért napi 7 dollárnak, körülbelül 1500 forintnak megfelelő összeget kapnak. A legtöbb munkás Afganisztán északi tartományaiból érkezett, hogy családjukat hátrahagyva próbáljanak szerencsét a fővárosban. Körülbelül 18-20 fő él egy szobában, a napi élelmiszeradagjuk teából és kenyérből áll - így próbálnak minél többet félretenni az egyébként is szerény keresetükből.

A legtöbb munkás Afganisztán északi tartományaiból érkezett, hogy családjukat hátrahagyva próbáljanak szerencsét a fővárosban
©
Átlagosan napi nyolc órán át pakolják a szénszállító autókat a Kabulban dolgozó napszámosok, és ezért napi 7 dollárnak, körülbelül 1500 forintnak megfelelő összeget kapnak
©
©
Saeed Ali, 22 éves
©
Teaszünet
©
Chaman, 37 éves
©
Az ebédet is közösen fogyasztják el. Körülbelül 18-20 fő él egy szobában, a napi élelmiszeradagjuk teából és kenyérből áll - így próbálnak minél többet félretenni az egyébként is szerény keresetükből
©
Ibrahim, 43 éves
©
©
Hossain, 37 éves
©
Pihenő az egyik teherautó megpakolása után
©
Zaker, 27 éves
©
©
Hamin, 54 éves
©
©
Tagi, 30 éves
©
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu Nagyítás

Bejártuk: ilyen lett a Szent Lukács Gyógyfürdő - Nagyítás-fotógaléria

Újra pompázatos Budapest egyik legrégebbi gyógyfürdője, a Szent Lukács Gyógyfürdő. A két ütemben felújított komplexum tanulmányterve az Ybl tervezőirodában készült 2005-ben, a munkálatok azóta zajlottak. Megújult a súlyfürdő, kicserélték az északi és déli kádosztályt, elkészült egy üvegmozaikkal burkolt medence, de kényeztethetjük magunkat a szénsavas hidromasszázs kádban. A modernitást szaunavilággal, felújított parkolóval, bambuszpihenőkkel imitálják, a büfé viszont a régi: még mindig kapható a májkrémes, sajttal szór melegszendvics. Képriportunk a Lukácsból.

hvg.hu Nagyítás

Tömeg és dugó a Békemeneten - Nagyítás-fotógaléria

A Kossuth térről a Hősök tere felé vonult ma a Békemenet, ahol a résztvevők csatlakoztak a Fidesz választási gyűléséhez és meghallgatták Orbán Viktor beszédét. A résztvevők száma már a Kossuth téren is tízezer felett volt. A szervezők szerint egymillióan voltak, ami túlzásnak tűnik. Orbán újabb négy évet kért az emberektől, de hozzátette: az esélyesség még nem győzelem.

hvg.hu Nagyítás

Állatvédők lettek a zuluk - Nagyítás-fotógaléria

Nem viselnek többé valódi állatbőrt a zulu népcsoporthoz tartozó shembe közösség tagjai. A shembék ünnepi öltözete eddig az orvvadászok által kilőtt leopárdok méregdrágán árult bőréből készült, az állatok levadászása azonban azzal a veszéllyel fenyegetett, hogy a faj teljes pusztulásához vezet a területen. Egy dél-afrikai állatvédő, John Smith rábeszélte a törzset a váltásra, amivel a közösség tagjai is jól jártak: míg egy leopárd bőre 300 euróba kerül, addig a szintetikus változat csupán 17 eurónak megfelelő összeget kóstál.

hvg.hu Nagyítás

Szabadságvágy és kirekesztettség a Világok útjain – Nagyítás-fotógaléria

Molnár Zoltán fotográfus Világok útjain című kiállítása az Európa útjait járó roma közösségek életébe enged betekintést Franciaországtól Moldváig, Spanyolországtól Bulgáriáig. A 2003–2013 között készült képek célja a roma emberek kultúrájának, őrzött hagyományainak és szokásainak megismertetése. A cigányábrázolás a 18. század végétől kedvelt témája a rajzolóknak, festőknek. Az egzotikus vándoréletet bemutató zsánerképek, festmények, rajzok a 19. században polgári otthonok díszeivé váltak. A nomád élet romantikájával átitatott, 19. századi etnográfiai jellegű fotográfiák elsősorban az erdélyi cigányok világával ismertettek meg. A cigánysággal kapcsolatos sztereotípiák – szabadságvágy, kalandos vándorélet, bizonytalan egzisztencia – a 20. században a szegénység, kirekesztettség tapasztalataival egészültek ki. Molnár Zoltán a klisék, előítéletek kizárására törekvő, empátiával teli emberábrázolási hagyományt követi.

hvg.hu Nagyítás

Az Öreg hölgy 125 éve - Nagyítás-fotógaléria

Túlságosan irreálisnak és költségesnek tartották, ezért majdnem el sem készült, később le akarták bontani, fel akarták robbantani, a világháborúban pedig fegyvert akartak készíteni belőle. A 324 méter magas, több mint tízezer tonnás Eiffel-torony ma Párizs leghíresebb építménye, pedig majdnem Barcelonában épült meg.