Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Első meccs a felcsúti pályán, húsvéti locsolkodás, akcióban a pókember, és készülés a pápák szentté avatására. A hét eseményei képekben.

Felcsút - Húsvét hétfőjén kora este avatták az elmúlt évek egyik legtöbbet vitatott építményét, a falu lakosságának többszörösét befogadni képes, Orbán Viktor házának szomszédságában található felcsúti stadiont. A képen Orbán Viktor, Hernádi Zsolt MOL-vezér és Csányi Sándor OTP-vezér látható a Pancho Aréna avatásán.
©
Ópusztaszer - Idén sem maradhatott el a hagyományos locsolkodás.
©
Ausztrália - Vilmos cambridge-i herceg és felesége, Katalin hercegnő az Észak-Ausztrália sivatagos táján fekvő, a Világörökség részét képező Ayers Rockhoz, más néven az Uluru sziklatömbhöz látogatott kedden.
©
Hopkinton, Egyesült Államok - Katonai rendőr megy a 118. bostoni maraton rajtjára váró futók között. Az előző évi futóversenyen elkövetett kettős terrorrobantás miatt fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be a maraton útvonalán.
©
Róma, Olaszország - Silvio Berlusconi korábbi olasz miniszterelnök egy televíziós műsorban vesz részt. Az adócsalásért elítélt 77 éves politikus a héten olyan dokumentumokat írt alá a milánói bíróságon, amivel lehetővé vált, hogy egy évi házi őrizete helyett hetente négy órányi közhasznú munkát végezzen.
©
Al-Masah, Bahrein - gyászoló bahreini nők
©
Jalalabad, Afganisztán - afgán férfiak tűzifát cipelnek vállukon Jalalabad határában.
©
Anszan, Dél-Korea - Az elsüllyedt Szevol dél-koreai komphajó áldozatai előtt róják le kegyeletüket gyászolók a dél-koreai Anszan Olimpiai Emlékmúzeumában kialakított oltár előtt. A hajó április 16-án süllyedt el, több mint 160 ember életét vesztette, több mint 140 utasának sorsa egyelőre ismeretlen.
©
Szlovjanszk, Ukrajna - az ukrán különleges erők egyik tagja egy elhagyott, lezárt útszakaszon. Hadgyakorlat ürügyén komoly erőket csoportosított Oroszország Ukrajna határához, mintegy kétszáz harckocsit, tüzérséget és gyalogságot - mondta el Jurij Szerhejev ukrán ENSZ-nagykövet egy pénteki interjúban.
©
Makaó, Kína - A "pókemberként" közismert francia Alain Robert a 153 méter magas Galaxy Macau keleti tornyára mászott fel Makaóban. Robert a mászásával ezúttal A csodálatos pókember című amerikai akciófilm második részét népszerűsítette.
©
Manila, Fülöp-szigetek - utcai zavargások törtek ki Manila utcáin Barack Obama amerikai elnök tervezett látogatása miatt.
©
Bogotá, Kolumbia - Szakadó esőben, zenével, sárga rózsákkal és pillangókkal búcsúztatták kedden hazájában, Kolumbiában Gabriel García Márquez Nobel-díjas írót.
©
Újdelhi, India - tűzoltók a helyszínen, miután tűz ütött ki Újdelhi egyik nyomornegyedében. A tűzvészben mintegy 500 kalyiba vált a lángok martalékává, áldozatokról nem érkezett jelentés.
©
Vatikánváros - XXIII. János pápa és II. János Pál pápa képét viszik a Krisztus Légionáriusai katolikus kongregáció fiatal papjai a vatikáni Szent Péter térnél. A két pápa szentté avatási ünnepségét vasárnap rendezik a téren.
©
Arles, Franciaország - a spanyol matador, Paco Urena bevetésen
©
Tinghir, Marokkó - asszony és gyermeke Tinghir egyik sikátorában
©
Budapest - vadmalacok a volt Vidámpark területén a hamarosan megnyíló Holnemvolt Parkban a Föld Fesztivál nyitónapján, amelyen bejelentették a Fővárosi Állat- és Növénykert országos jelentőségű védett természeti területté nyilvánítását.
©
Balatonfenyves - férfi horgászik a balatonfenyvesi szabad strandnál
©
Karancsberény - egy szemes kő felülete Karancsberény közelében. A Novohrad-Nógrád Geopark területén található 25-30 millió évvel ezelőtti sekély tengerben keletkezett homokkövek gyakran koncentrikus körökből álló rajzolatokat tartalmaznak, a szivárgó víz oldott vastartalma kokárdaszerűen, néhány mm-es sávokban vált ki rajtuk.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu Nagyítás

Ha a Moulin Rouge táncosai csak egyetlen ruhadarabot hordanának... – Nagyítás-fotógaléria

A Moulin Rouge a világ talán leghíresebb kabaréja, Párizs egyik legfőbb turisztikai látványossága. De mi lenne a színpad az itt fellépő világsztárok nélkül… és mi lenne a táncosokkal a megfelelő lábbeli nélkül? A Maison Clairvoy 1945 óta működő, luxuscipők létrehozására szakosodott híres francia műhely, 1960 óta működik együtt a „Vörös Malommal”, hogy ellássa az itt fellépő sztárokat a strapabíró, kézzel készített topánkákkal. Belestünk a műhelybe.

hvg.hu Nagyítás

Íme, a megújult Kossuth tér – Nagyítás-fotógaléria

Ilyen lett az új Kossuth tér, amelyet szombattól az autók helyett a gyalogosok és a kerékpárosok vehetnek birtokba. Az 55 ezer négyzetméternyi új térkőburkolat egyes részein a nyári melegben párásítóberendezések hűsítik a levegőt. Megújult és a végleges helyén áll József Attila szobra és a Rákóczi-emlékmű, a Kossuth-szoborcsoport főalakja már a helyére került, a következő hónap feladata a nyolc mellékalak elhelyezése lesz. Öntés alatt áll az Andrássy- és a Tisza István-szobor, amelyek a tervek szerint május végére foglalhatják el végső helyüket a már elkészült talapzatukon. Az új országzászló a tér közepén kapott helyet: a 33 méter magas, tűhegyes árbocon egy 28 négyzetméteres zászló fog lobogni, az Országház felújított homlokzatának látványát visszatükröző vízfelület gazdagítja majd, s akadályozza meg a térre történő behajtást; a villamos kivételével teljes mértékben megszűnik az átmenő forgalom. Wachsler Tamás beszámolója szerint a több mint 23 ezer négyzetméternyi zöldfelületből 11 ezer 800 négyzetmétert borít gyepszőnyeg. A parkosított részeken 133 fát és 92 ezer darab cserjét ültettek. Az építkezés során 50 ezer köbméter betont öntöttek be, a mélygarázs kialakításához 120 ezer köbméter földet mozgattak meg, a térrendezéssel még további 40 ezret. Háromezer tonna betonacélt használtak fel, 150 km elektromos kábelt és 3 km víziközmű-vezetéket fektettek le. Több mint ötszáz kamion szállította a 24 ezer tonna kőelemet, összesen 2,5 millió darab térburkoló követ raktak le a munkások.

hvg.hu Nagyítás

Olajon csúszik pusztulásba a Föld - Nagyítás-fotógaléria

Teherhajóból szivárgó olaj, lángoló esőerdők, szeméttel teli folyók, szennyezett ivóíz - csak néhány példa arra, hogyan romboljuk a környezetünket. Pedig az idei Föld Napján - április 22-én - ismét megfogadhatjuk, hogy mi magunk is teszünk valamit az éghajlatváltozás ellen, akár azzal, hogy mostantól minden héten húsmentes hétfőt tartunk.

hvg.hu Nagyítás

Együnk hentesnél: a budapesti vegetáriánuspokol - Nagyítás-fotógaléria

Élő húsként nyers húsok között sült húsokat eszünk. De miért is olyan jó napindítóként a hentesnél bedobni egy véres hurkát? Elmerültünk a budapesti lacikonyha-rengetegben, hogy közelebb kerüljünk a gasztrokánonból kilógó hentesezés varázsának megértéséhez. Képriport antiböjtölőknek.

hvg.hu Nagyítás

A fényírók városa: Budapest - Nagyítás-fotógaléria

A Fényírók városa címmel nyílik pénteken kiállítás az idén 20. születésnapját ünneplő Szellemkép Szabadiskola eddigi fotógráfus diákjainak alkotásaiból. A több ezer képből kiválogatott 85 felvételen Budapest elmúlt két évtizedének mindennapjait követhetjük nyomon.