Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A türkmén elnök látogatása, ingyen koncert a Hősök terén, a kiürített Józsefvárosi piac átadása, Kispál koncert, spanyol Királyváltás, a kéményseprők eltűnése és a foci-vb. A hét eseményei képekben.

Budapest - utolsó simítás a díszőrség egyik tagjának a ruházatán a türkmén elnök fogadása előtt. Gurbanguly Berdimukhammedow Türkmenisztán elnöke Áder János meghívására látogatott Budapestre. A vezető kemény diktátor hírében áll, akinek országa rendszeresen az utolsó előtti helyet foglalja el a szabadságjogokkal foglalkozó listákon.
©
Budapest - Szabadságkoncert a Hősök terén hétfő este. Az ingyenes koncerten az Omega és a hard rock német sztárzenekara, a Scorpions lépett fel. A zenei esemény a Nagy Imre és mártírtársai 1989-es újratemetése, valamint a rendszerváltoztatás 25. évfordulója alkalmából szervezett eseménysorozat része.
©
Körülbelül 80 rendőr és egy bírósági végrehajtó közreműködésével kiürítették hétfő reggel a józsefvárosi piacot. 9 óra előtt befejezték a terület átvizsgálását, lezárták és átadták a MÁV-nak.
©
Budapest - Menekült gyermekek hazai profikkal, a Neopaint tagjaival festettek a Gozsdu Udvar falára pénteken, a menekültek világnapján. Az ENSZ jelentése szerint tavaly a II. világháború óta először lépte át az 50 milliót a különböző konfliktusok elől menekülő emberek száma világszerte, felük gyerek volt.
©
A Dévény Anna alapítványnál pihen egy kislány egy zsámolyon a kezelés után. A Dévény Anna Alapítvány a koraszülötten, vagy egyéb okból sérülten született gyermekek korai fejlesztésével foglalkozik.
©
Orosháza - tűzoltó dolgozik az égő szalmabálák és a tarló oltásán Orosháza határában csütörtökön, miután 200 bála kapott lángra a 10 hektáros területen.
©
Debrecen - Hét megyében leáll a kéményseprő-ipari közszolgáltatás. A Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestülete szerint az állami intézkedések miatt kieső bevételek kompenzációjának elmaradása miatt június 30-át követően hét megyében leáll a kéményseprő-ipari közszolgáltatás, amely Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Somogy megyében összesen 842 települést érint majd.
©
Orfű - Hétéves történetében első alkalommal kelt el elővételben az összes jegy a Fishing on Orfű fesztiválra, amelyet június 18. és 21. között rendeznek meg a Baranya megyei községben. Tavaly év végén jelentették be, hogy 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban a rendezvény nulladik napjain a Kispál és a Borz koncertezik.
©
Várna, Bulgária - egy bokor ágába kapaszkodó embernek próbálnak segíteni férfiak egy sártengerré változott úton a fekete-tengeri Várnában, amely a heves esőzés következtében víz alá került. A természeti katasztrófában legalább tíz ember meghalt, köztük egy ötéves gyerek.
©
Bagdad, Irak - az iraki hadseregbe frissen bevonult önkéntesek indulnak el egy bagdadi torzóirodából. Az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ) nevű szélsőséges iszlamista csoport harcosainak offenzívája miatt a legfelső iraki síita vezető felszólította a férfiakat, hogy jelentkezzenek önkéntesnek, és harcoljanak a szunnita felkelők ellen.
©
Madrid, Spanyolország - I. János Károly spanyol király a fiával, Fülöp trónörökös herceggel, mielőtt aláírja a trónról való lemondását lehetővé tevő törvényt a madridi királyi palotában szerdán. Az aláírás eredményeképpen a fia lett Spanyolország királya VI. Fülöp néven.
©
Sao Paulo, Brazília - A brazíliai labdarúgó-világbajnokságra költött költségvetési pénzek miatt tiltakozó tüntető.
©
Rio de Janeiro, Brazília - a világbajnokság eddigi legnagyobb meglepetése, hogy már a csoportmeccseket követően búcsúznak a címvédő spanyolok. A spanyol kapus, Iker Casillas arcára minden rá van írva a Chile elleni meccs lefújása előtt.
©
Donyeck, Ukrajna - Bányászok a kelet-ukrajnai válság békés rendezéséért tüntetnek a kelet-ukrajnai Donyeckben.
©
Tbiliszi, Grúzia - grúz színészek készítenek szelfit egy közös grúz-amerikai terrorellenes gyakorlat előtt
©
Hongkong, Kína - egy húszméteres Optimus Prime figura a Transformers 4. film világpremierjén
©
Tibeti lovasok szórnak a szélbe imádsággal teleírt papírdarabokat egy fesztivál alkalmából, amikor a jó termésért, az egészségért és a békéért imádkoznak.
©
Mumbai, India - Az Indiai Meteorológiai Tanszék előrejelzése szerint idén átlag alatti csapadékmennyiség várható a monszunidőszakban. A monszunidőszak júliustól-szeptemberig tart, és ez adja az éves csapadékmennyiség 80 százalékát, így elengedhetetlen a gazdaságok működéséhez, amelyek nem rendelkeznek öntözőberendezésekkel.
©
Pilger, Egyesült Államok - két tornádó közelít a Nebraska állambeli Pilger felé. Az állam északkeleti részén legalább két tornádó pusztított, és emiatt szükségállapotot hirdetett ki a kormányzó.
©
Budapest - az Íphigeneia Tauriszban bemutatója az Operában, Alföldi Róbert rendezésében.
©
Budapest - az amerikai Rob Zombie koncertje az Aerodrome fesztiválon a Budapest Parkban
©
Győr - a Magyar Táncművészeti Főiskola táncosai a X. Magyar Táncfesztivál megnyitóján a Győri Nemzeti színházban.
©
Berlin, Németország - divat
©

Kövessenek minket a Facebookon is!