Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Találkoztak a Visegrádi négyek, Suárez harapott és hazautazott, Erzsébet királynő egy szelfi elszenvedőjévé vált, Indiában esőért imádkoznak, és kezdődik a Ramadán. A hét eseményei képekben.

Tiszafüred - tizenhárom térségben kezdődött meg a szúnyogirtás. A katasztrófavédelem által megbízott társaságok a következő időszakban az ország 700 településén végeznek irtást, mintegy 820 ezer hektárnyi területen
©
Budapest - A Bálna alvállalkozói demonstráltak az Igazságügyi Minisztérium előtt csütörtökön. A résztvevők amiatt tüntettek, mert a CET körül zajló pereskedésekben elveszítették a bankgaranciát, amelyet saját erőből adtak össze
©
Belfast, Egyesült Királyság - Erzsébet királynő és a szelfi
©
Natal, Brazília - a héten a foci-vb legérdekesebb eseménye egy harapás volt, ugyanis az uruguayi Luis Suárez az olaszok elleni csoportmérkőzésen beleharapott Giorgio Chiellinibe. Suárezt, aki a történtekben egyébként nem sok kivetni valót talált, az eset miatt a vébétörténelem legsúlyosabb büntetésével sújtotta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség: a FIFA csütörtökön úgy döntött, hogy kilenc mérkőzésre és mindennemű futballal kapcsolatos tevékenységtől négy hónapra eltiltja a focistát. A csatár emellett 100 ezer svájci frankos, azaz 25,2 millió forintos bírságot is kapott.
©
Budapest - kedden Budapesten tartottak találkozót a visegrádi országok (V4) miniszterelnökei, ahol felszólalt José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke is
©
Minszk, Fehéroroszország - katonai parádé próbájára készülődő tankok Minszkben
©
Tiszakécske - résztvevő a veterán kerékpárok nemzetközi találkozóján
©
Észak-Koreai és Dél-Koreai minisztérium dolgozói fognak kezet miután több hónapos kihagyás, és feszült viszony után újrakezdődtek a tárgyalások a Keszong ipari területtel kapcsolatban.
©
Sao Paulo, Brazília - diktatúra ellen demonstráló tüntető a rendőri sorfal előtt
©
Bernbeuren, Németország - hajnali köd
©
Kabul, Afganisztán - afgán napszámos dolgozik egy borsót feldolgozó gyárban. Június 28-án kezdődik a Ramadán
©
Pilton, Egyesült Királyság - kapunyitás előtti pillanatok a Glastonbury Fesztiválon
©
Santiago de Compostela, Spanyolország - Anthony McCall angol művész kiállítása.
©
Awarta, Palesztina - vizet hordó palesztin férfi és izraeli katona
©
Burbank, Egyesült Államok - Batman kiállítás
©
Budapest - lovastábor
©
Mumbai, India - kisfiú imádkozik több csapadékért, mivel idén az átlagosnál jóval kevesebb csapadékot jósolnak a monszunidőszakra
©
Ciutadella, Spanyolország - Szent János napi ünnepség
©
Guérande, Franciaország - só betakarítás
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu Nagyítás

25 éve temették újra Nagy Imrét - Nagyítás-fotógaléria

1989. június 16-án, ma 25 éve temették újra Nagy Imrét és társait. A szervezők annak idején néhány ezres tömegre számítottak, ehelyett több százezren jelentek meg a Hősök terén tartott szertartáson. A Műcsarnok homlokzata előtt már reggel elhelyezték Nagy Imre, Gimes Miklós, Losonczy Géza, Maléter Pál, Szilágyi József koporsói, valamint és az ismeretlen mártírokat jelképező koporsó, melyre az 1956-os forradalmat szimbolizáló lyukas magyar zászlót terítettek. 10.10-től 45 percen át felolvasták az 1956-ot követő kivégzések áldozatainak névsorát. A 11 órakor kezdődött koszorúzási rendbe csaknem 70 szervezet iratkozott fel. Elsőként Nagy Imre szülővárosa, Kaposvár polgárai helyezték el a kegyelet koszorúját. A járókelők egyperces néma megállással, a gépjárművezetők megállással és dudálással tisztelegtek Nagy Imre és mártírtársainak emléke előtt. Ezt követően felszólalt Vásárhelyi Miklós, Rácz Sándor, Mécs Imre, Zimányi Tibor, Király Béla és Orbán Viktor. A legnagyobb vihart kavaró beszédet utóbbi mondta, aki először követelte az országos nyilvánosság előtt a szovjet csapatok kivonását. A temető kapujában újabb százak várták a menetet.

hvg.hu Nagyítás

Teltház és Kispál a Fishing on Orfűn - Nagyítás-fotógaléria

Hétéves történetében első alkalommal kelt el elővételben az összes jegy a Fishing on Orfű fesztiválra, amelyet június 18. és 21. között rendeznek meg a Baranya megyei községben. Tavaly év végén jelentették be, hogy 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban a rendezvény nulladik napjain a Kispál és a Borz koncertezik. Helyzetjelentés képekben, Orfűről.

hvg.hu Nagyítás

Mindennapok a csodálatos Türkmenisztánban – Nagyítás-fotógaléria

Szerdán Budapestre érkezik Türkmenisztán elnöke, Gurbanguli Berdimuhamedov. Az elnök látogatásáról nem sokat tudni, korábban azt lehetett hallani, gazdasági megállapodásokat is köt a türkmének vezetője a magyar kormánnyal. A közép-ázsiai állammal egyelőre alig kereskedünk, de az ottani kapcsolatok kiépítése teljesen más mederben zajlik, mint Nyugaton. Az meg, hogy az ország gyakorlatilag egy diktatúra, a nyugati kormányokat sem zavarja az üzletelésben, a magyar kormány is pragmatista megközelítést visz.

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Ahol a csend lakik - Nagyítás-fotógaléria

Rebecca Litchfield saját bevallása szerint mindig jelentős esztétikai vonzalmat érzett az ódon tárgyak és helyszínek iránt, gyönyörködtette azok szépsége; képei az elmúlás mellett olyan történeteket mesélnek el, mint a múzeumok kiállítási tárgyai. A fotós szerint nincs különbség az ikonikus látványosságok és a kevesek által ismert, elhagyatott helyek között, s utóbbiak bár nem szerepelnek a történelemkönyvek lapjain, mégis saját történetük van, melyet a jövő számára is érdemes megörökíteni. Rebecca Litchfield Oroszország mellett Németországon át az Egyesült Királyságon keresztül Belgiumban, Bulgáriában, Lengyelországban és Magyarországon készült képein mutatja be az elmúlást. Válogatásunk a sorozatból.