Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már szavazni lehet Magyarország cukormentes tortájára, megkezdődött a VOLT Fesztivál, elbúcsúztatták Grosics Gyulát, megtalálták a június elején eltűnt izraeli tinédzserek holttestét - képes összefoglalónk a hét fontosabb eseményeiből.

Nanterre, Franciaország: Nicolas Sarkozy érkezik kihallgatására. A volt francia köztársasági elnök ellen korrupció, befolyással való üzérkedés, valamint nyomozási titok megsértése miatt folyik vizsgálat. Sarkozy szerint az igazságszolgáltatás politikai célokra történő felhasználása zajlik. A befolyással való üzérkedés öt év börtönnel vagy félmillió eurós bírsággal is sújtható.
©
Budapest: felavatták Horn Gyula szobrát, melyet Tóth József polgármester leleplezett le a XIII. kerületben.
©
Allahabad, India: munkások a száradó vermicelli mellett Ramadan idején
©
Siena, Olaszország: lovasok a ''Palio'' kezdete előtti napon
©
Barcelona, Spanyolország: modell a barcelonai divathéten
©
Minszk, Fehéroroszország: tizenöt tonnás kamiont húzó résztvevő a ''Truck-Pull'' versenyen
©
Minszk, Fehéroroszország: szovjet katonának öltözött férfika a függetlenség-napi katonai parádén
©
Shenyang, Liaoning, Kína: látogatók a Pillangók völgyében, ahol több mint 20 faj 400 lepkéje látható.
©
Qingdao, Shandong, Kína: algásodó vízben játszó gyermekek
©
Észak-Korea: Kim Jong-Un a taktikai rakétateszt megfigyelésén
©
Batac, Fülöp-szigetek: a korábbi fülöp-szigeteki first lady, Imelda Marco csókja 85. születésnapján egykori férjének, Ferdinand Marcosnak a helyi mauzóleumban.
©
Saint-Nazaire, Loire-Atlantique, Franciaország: Oroszország két hadihajót vásárolt Franciaországtól - négyszáz orosz tengerész érkezett Saint Nazaire-be, hogy elsajátíthassák a francia Mistral hadihajók kezelését.
©
Halhul, Nyugat-Hebron: megtalálták a június elején eltűnt izraeli tinédzserek holttestét. A 16 éves Naftali Frenkelt és Gilad Shaart, valamint a 19 éves Eyal Yifrachot utoljára Hebron közelében látták stoppolni, földi maradványaikat pedig eltűnésük helyétől mindössze néhány kilométerre találták meg. Szakemberek szerint csak rövid idő telt el az áldozatok elrablása és megölésük között. Megfigyelők szerint az izraeliek és palesztinok közötti viszály tovább éleződhet az eset miatt.
©
Budapest: megszavazta a parlament a reklámadó módosítását, miközben a NAV kiszállt az RTL Klubhoz. A politikusok kimentették magukat, a kisvállalkozásokat megmentette L. Simon László lebőgése, az RTL-nek viszont már idén milliárdokkal kell többet fizetnie.
©
Belo Horizonte, Brazília: felüljáró omlott egy buszra a foci-vb egyik helyszínén, legalább két ember vesztette életét. A felüljárón még építési munkálatok zajlottak, és az építmény a forgalmas útra zuhant.
©
Gioia Tauro, Olaszország: leszerelt vegyifegyverek - a dán Ark Futura teherszállító hajó fedélzetén futott be a Szíriából érkezett, első, mintegy 1300 tonna vegyifegyver-szállítmány. A konténerekben tárolt fegyvereket az amerikai MV Cape Ray hajóra rakodják át, majd a Földközi-tengeren megsemmisítik.
©
Frankfurt, Németország: a FIFA-t keselyűként ábrázoló falfestmény az Európai Központi Bank új, épülő székházát körülvevő kerítésen.
©
Sopron: VOLT Fesztivál 2014 - a csütörtöki viharos idő és a szakadó eső ellenére nem lankadt a buli a VOLT Fesztiválon. Aki tehette sátorba húzódott, de a nagyszínpad első soraiban lévőket semmi sem tántoríthatta el attól, hogy kedvenc együttesükre várjanak, legalábbis egy eltévedt egyszarvú kivételével.
©
Budapest: pár tucat ellentüntető jelent meg a Budapest Pride felvonulás helyszínén, de nem engedték őket be a rendőrök. A menet fél ötkor elindult a Városliget felé és fél hétkor érkezett meg oda.
©
Érd: Döbleces (sütőtökös) almás elnevezésű pályamű a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőseinek elbírálásán. A döntős tortákat szerdán kóstolta végig zsűri, a győztes tortát augusztus elején hirdetik ki, és a nagyközönség az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először Magyarország tortájával együtt.
©
Pécs: új szabadidőpark épül a Tüskésréten - a pécsi önkormányzat által 2014. július 1-jén közreadott képen a tüskésréti szabadidőpark látványterve. A területen vízisípályát, stégrendszert, futópályát, homokos strandröplabda- és strandfocipályát építenek.
©
Budapest: elbúcsúztatták Grosics Gyulát. Az Aranycsapat legendás kapusától a Szent István-bazilikában búcsúztak, beszédet mondott Buzánszky Jenő, az Aranycsapat egyetlen még élő tagja is. A temetési szertartást Kiss-Rigó László megyés püspök végezte, majd Grosics Gyulát szűk családi körben helyezték végső nyugalomra az altemplomban.
©
Storkow, Németország: Dieter Senft német kerékpártervező ördögjelmezben a saját készítésű kerékpárjának bemutatóján. A 62 éves tervező a legújabb alkotását, a londoni parlament épületének óratornyát, a Big Bent ábrázoló biciklit 387 kulacs felhasználásával készítette a közelgő, 101. Tour de France profi országúti kerékpáros körverseny alkalmából. Senft eddig több mint 100 kerékpárt tervezett, amelyek közül korábban több is bekerült a Guinness Világrekordok közé.
©
Figyelem!
A kép megtekintését kizárólag erős idegzetű, felnőtt látogatóinknak ajánljuk!
Tovább a fotóra...
Donyeck, Kelet-Ukrajna: a nyílt utcán lőttek agyon három közlekedési rendőrt. Egészségügyi források tájékoztatása szerint egy negyedik rendőr súlyosan megsebesült. A lövöldözés oka egyelőre ismeretlen.
©
Pristina, Koszovó: bosnyák nő egy hagyományos esküvői szertartáson
©
Seal Beach, Kalifornia, USA: halászok munka közben
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Ahol a csend lakik - Nagyítás-fotógaléria

Rebecca Litchfield saját bevallása szerint mindig jelentős esztétikai vonzalmat érzett az ódon tárgyak és helyszínek iránt, gyönyörködtette azok szépsége; képei az elmúlás mellett olyan történeteket mesélnek el, mint a múzeumok kiállítási tárgyai. A fotós szerint nincs különbség az ikonikus látványosságok és a kevesek által ismert, elhagyatott helyek között, s utóbbiak bár nem szerepelnek a történelemkönyvek lapjain, mégis saját történetük van, melyet a jövő számára is érdemes megörökíteni. Rebecca Litchfield Oroszország mellett Németországon át az Egyesült Királyságon keresztül Belgiumban, Bulgáriában, Lengyelországban és Magyarországon készült képein mutatja be az elmúlást. Válogatásunk a sorozatból.

Neuberger Eszter - Stiller Ákos Nagyítás

Védőnőket kísértünk a cigánysortól a budai hegyvidékig – Nagyítás-fotógaléria

A védőnői hálózat kormányzati akaratból hamarosan hungarikum lehet. De mit jelent védőnőnek lenni az ország egyik legszegényebb településén és Budapest leggazdagabb kerületében? A hvg.hu munkatársa a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szendrőládon, valamint a XII. kerületben kísért el a munkába egy-egy védőnőt. Magyarország ez is, az is – egy fontos foglalkozás optikáján keresztül.