Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Búcsúzó címvédő, és már a csoportmeccsek során kieső nagyok. Harapás és csigolyatörés. Egy új rekord születése. A játékvezetők szuperhabja. A sérülékeny focisták és a mindent gyógyító csodavíz. Az idei vébé sem múlhatott el néhány emlékezetes momentum nélkül. Néhány pillanat a döntőig vezető útról, és arról, hogy miért lehet a vébét szeretni.

Brazília nem kímélte a résztvevőket. Eső, kánikula, és magas páratartalom tette próbára a focistákat. És persze a nézőket is.
©
Dél-Koreai játékosok edzenek
©
Robin van Persie repülése a spanyolok elleni meccsen. Gól lett a vége.
©
A francia csapat készülődik
©
Lionel Messi - mozdulatművészet
©
Az Uruguay-Anglia meccsen
©
A horvát Darijo Srna és a mexikói Miguel Layun tánca
©
Costa Rica-i Joel Cambell üzen az uruguayiaknak
©
A holland Bruno Martins egy szerencsétlen esést követően maradt a földön az Ausztrália elleni meccsen. A látvány ijesztő volt, de a sérülése nem volt komoly, és hamar kiengedték a kórházból.
©
A mexikói kapus, Guillermo Ochoa. Ochoa a brazilok elleni meccsen nyújtott kiemelkedő teljesítményt, így nem kevés köze volt ahhoz, hogy csapata döntetlent játszott a hazai válogatottal.
©
Az algériai csapat hálát ad a Belgium elleni meccsen
©
A német Benedikt Hoewedes a portugálok elleni meccsen
©
Az orosz Maksim Kanunnikov és a belga Axel Witsel. Idén is nagyon sérülékenyek voltak a játékosok. Viszont gyorsan gyógyultak.
©
Rais Mbohli, algériai kapus akrobatikája - a németek ellen kevés volt
©
Thomas Müller - bukfenc. Müller nevéhez fűződik a vb egyik legviccesebb momentuma, ugyanis szabadrúgás közben esett el az algériaiak elleni meccsen. (A képen nem az az esés látható)
©
Az angol Gary Cahill úszik a levegőben a Costa Rica elleni meccsen
©
A kolumbiai James Rodriguez, a vb egyik nagy felfedezettje
©
Harapós Suarez - valószínűleg nem így akart bevonulni a vébétörténetbe
©
Új találmány: a sorfalat a labdától távol tartó csodaspray
©
Miroslav Klose, az új vébécsúcstartó gólöröme a Ghána elleni meccsen. Ronaldót megelőzve, Klose lőtte a legtöbb gólt a vébék történetében
©
Az amerikai Jermaine Jones és a belga Jan Vertonghen fejpárbaja
©
Christian Noboa ecuadori játékos – elsősegély
©
Miroslav Klose, Mathieu Debuchy, Hugo Lloris a német-francián
©
Neymar - mindenki a fiatal csatártól várta a brazil csodát. Neymar csigolyatörés miatt idő előtt kénytelen volt befejezni a versenyt.
©
Luiz Felipe Scolari, a brazil válogatott edzője - ennyi gólt kaptak a németektől
©
Manuel Neuer, német kapus - őrzi a hálót
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

Iliás Katalin Nagyítás

Magukat és a focit fotózták a brazil nyomornegyedben lakó gyerekek – Nagyítás-fotógaléria

Brazíliában a mindennapi élet szerves része a foci, ami persze nem is csoda egy olyan országban, ahol Pelé és más legendás játékosok példája áll a fiatalság előtt. Az AFP hírügynökség fotósa, Christophe Simon azzal a feladattal érkezett Rió de Janeiróba, hogy a világbajnokság előtt javítsa egy kicsit munkájával a városról kialakult képet, azonban minden alkalommal, amikor fotózni indult azon kapta magát, hogy körbeveszik a munkája iránt érdeklődő gyerekek. Simon végül úgy gondolta, az Isten városa nevű nyomornegyedben lakó gyerekek saját maguk mutathatják be a focihoz való szenvedélyes viszonyukat. Kamerát adott a projektben részt vevő, 10-15 év közötti gyerekeknek, akikkel négy hónapon keresztül, majdnem minden hétvégén járta a várost. Nem volt könnyű dolga, hiszen reggel a gyerekekért kellett mennie, este pedig haza kellett vinni őket, ám közben megismerte a gyerekek különleges látásmódját, és bepillantást nyerhetett a favelák titkos életébe is.