Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Konfliktus a Gázai övezetben, brazil pokol a focivébén, szárnyaló német válogatott, megemlékezés Srebrenicában, bőrig ázott fesztiválozók - képes összeállításunk a hét fontosabb eseményeiből.

Párizs, Franciaország: modell a Ralph & Russo 2014/2015 őszi-téli kollekciójának bemutatóján
©
Leer, Dél-Szudán: várakozás a sürgősségi élelmiszersegélyre és vetőmagszállítmányra.
©
Srebrenica: gyászoló asszonyok a vérengzés tizenkilencedik évfordulóján. Az 1992 és 1995 közötti boszniai háború legsúlyosabb tömegmészárlása Srebrenicában zajlott, ahol a boszniai szerbek 1995-ben a város lerohanásakor csaknem nyolcezer muzulmán férfit és fiút gyilkoltak meg.
©
Phnom Penh, Kambodzsa: apácák imája egy buddhista szertartáson a királyi palota előtt
©
Győr: munka az Audi gyárában. Szerdán részletes vizsgálatot kezdeményezett az Európai Bizottság (EB), hogy megállapítsák, a szabályoknak megfelelő-e a magyar állami támogatás, amelyet az Audi kap győri autógyárának bővítéséhez – írta közleményében az EB. A bizottság információi szerint a beruházás teljes költsége 1,2 milliárd euró, amelyből 133,3 millió eurót a magyar állam finanszírozna. Az Audi már meglévő gyárának bővítése 2100 munkahelyet teremthet. A vizsgálatot az EB az Audi tulajdonosának, a Volkswagen csoportnak a nagy piaci részesedésével és a beruházás méretével indokolta. A bizottság elsősorban arra kíváncsi, milyen hatással lesz a beruházás a régiós fejlődésre, illetve hogy feltétlenül szükséges-e az állami támogatás ahhoz, hogy a fejlesztés megvalósuljon Győrben. Az EB nem egyedül a győri Audi gyárnak szánt állami támogatást vizsgálja. A szerdai közlemény szerint Németországban például csak 17 millió eurót engedélyezett abból a 45 millió euróból, amelyet a német kormány szeretett volna adni a BMW lipcsei gyárának. Képünk 2012. áprilisában készült.
©
Donyeck, Ukrajna: ukrán katonák a várostól délre található napraforgótábla mellett.
©
Izrael: működésben a Vaskupola rakétarendszer. Izrael a Vaskupola rakétarendszerrel száll szembe a nagyobb lakott területek elleni palesztin rakétatámadásokkal. A gyakorlatban a rendszer a beérkező (ellenséges) rakétákat veszi célba és egy elfogó rakétát indít azért, hogy azt a levegőben megsemmisítse. Minden egyes ütegnek tűzvezető radarja van, amely azonosítja a célpontokat és röppályájukat. Az ütegnek egy hordozható rakétavetője is van. A rendszer könnyen szállítható, csupán néhány óra szükséges áttelepítéséhez, és üzembe helyezéséhez. A rendszer (elfogó) rakétájának nagy a manőverező képessége. Három méter hosszú, átmérője tizenöt centiméter, súlya kilencven kilogramm. A rakétafej nagy erejű robbanótöltete 11 kilogrammos. Hatótávolsága négytől hetven kilométerig terjed.
©
Gáza: Izraeli légicsapás a gázai övezetben. Tel-avivi katonai források és a libanoni hírügynökség is megerősítette, Libanonból is érte rakétatámadás Izrael északi részét, de egyelőre nem tudni, ki indította a támadást. Barack Obama csütörtökön telefonon felhívta Benjámin Netanjahu izraeli kormányfőt, és kifejezte aggodalmát az izraeli-palesztin konfliktus kiterjedésének veszélye miatt, valamint felajánlotta kormánya segítségét ahhoz, hogy a felek tárgyaljanak a tűzszünetről - közölte a washingtoni Fehér Ház. Izrael csütörtök hajnalban a Gázai övezetben, a terület elleni légi offenzíva harmadik napján, s a támadásoknak hét halálos áldozata van palesztin egészségügyi források szerint. Az ENSZ-főtitkár önmérsékletre intette az izraeli és a palesztin vezetőket.
©
Tiszafüred: munka a Tiszafüred-Kócsújfalu közelében található szarvasmarhatelepen 2014. július 4-én. Pénteken délelőtt már csak két beteg volt kórházban lépfenefertőzés gyanúja miatt, a többi pácienst hétközben hazaengedték.
©
Hongkong, Kína: lakóház Quarry Bay területén, ahol a lakásárak 2009 óta megduplázódtak.
©
Budapest: afgán család vacsorája a böjt megtörésekor ramadán idején. Ekkor a hithű muzulmánok napkeltétől napnyugtáig nem vesznek magukhoz ételt és italt, illetve tartózkodnak a dohányzástól és a nemi élettől.
©
Szombathely: a szombathelyi Markusovszky Kórház Szülészeti Osztályáról elvitt, később előkerült csecsemő üres kiságya otthonukban. Az egynapos Hédit magának akarta a 38 éves szombathelyi asszony és 31 éves unokaöccse. A férfi korábban szociális munkásként dolgozott a kórházban, így ismerhette a terepet. A rendőrség ejtette az emberkereskedelem gyanúját. A férfi jellegzetes testi felépítése vezette nyomra a rendőröket - mondta a Vas megyei főkapitány, Tiborcz János a hvg.hu-nak.
©
Budapest: Wizz Air gép a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2012-ben. Piaci pletykák szerint előrehaladott tárgyalásokat folytat az Air France-KLM a magyar alapítású légitársaság, a Wizz Air felvásárlásáról – írja a Portfolio.hu a holland Luchtvaartnieuws online újság egyik cikkére hivatkozva. A lap azt írja, hogy a Wizz Air esetleges felvásárlása jó terjeszkedési lehetőséget jelentene a francia légivállalat számára, hiszen míg saját fapadosa, a Transavia fő piacát Hollandia és Franciaország jelenti, addig a Wizz Airrel Közép-Kelet-Európa felé nyithatna, ahol a Wizz a legnagyobb diszkont légitársaságnak számít. A Wizz Air a hvg.hu-val kommunikációs ügynökségén keresztül annyit közölt a hírrel kapcsolatban, hogy ''pletykákat és híreszteléseket nem kommentálnak''. A légiközlekedési hírekkel foglalkozó holland lapnak a Transavia vezetője, Mattijs ten Brink nem cáfolta, de nem is erősítette meg a híreszteléseket. Korábban az Air France vezére jelezte, hogy vizsgálják a lehetőségeket Európában az úgynevezett ''point-to-point'' piacon, konkrét felvásárlási célpontról ugyanakkor nem beszélt. Csütörtökön a Wizz Air hivatalosan is cáfolta, hogy tárgyalna bárkivel is arról, hogy tulajdont szereznének a légitársaságban.
©
Belo Horizonte, Brazília: végeredmény a Németország - Brazília mérkőzés kivetítőjén
©
Budapest: a brit Pet Shop Boys koncertje a Budapest Parkban
©
Zamárdi: csütörtökön bőrig ázva is jót buliztak a fesztiválozók. ''Igaz jelenleg nem kegyes hozzánk az időjárás, de az eső ellenére, minden program meg lesz tartva, úgyhogy készüljetek esőkabáttal és sok jókedvvel! Tartsatok ki, hétvégére már szikrázó napsütést ígérnek a meteorológusok!'' - olvasható a Balaton Sound hivatalso Facebook-oldalán.
©
Ieper, Belgium: Jurgen Van Den Broeck tápászkodik az idei, 101. Tour de France ötödik szakaszán. Az esőzés miatt a mezőnyből többen buktak, a címvédő Chris Froome pedig annyira összetörte magát, hogy kénytelen volt feladni a versenyt. A szakaszt Lars Boom nyerte.
©
Budapest: Heisler András, a Mazsihisz elnöke és a szövetség újonnan megválasztott ügyvezető igazgatója, Kunos Péter, a Budapesti Zsidó Hitközség számvizsgáló bizottságának elnöke, az Agrobank volt vezetője a szervezet fővárosi székházának dísztermében. A másik jelölt Schwezoff Dávid volt, akit az elmúlt héten a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatójává választottak. Kunos Péter 45 voksot kapott, Schwezoff Dávidra 40-en szavaztak. A választásra azért került sor, mert Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz korábbi ügyvezető igazgatója áprilisban lemondott tisztségéről.
©
Herat, Afganisztán: burkában az óvárosban
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

Neuberger Eszter - Stiller Ákos Nagyítás

Védőnőket kísértünk a cigánysortól a budai hegyvidékig – Nagyítás-fotógaléria

A védőnői hálózat kormányzati akaratból hamarosan hungarikum lehet. De mit jelent védőnőnek lenni az ország egyik legszegényebb településén és Budapest leggazdagabb kerületében? A hvg.hu munkatársa a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szendrőládon, valamint a XII. kerületben kísért el a munkába egy-egy védőnőt. Magyarország ez is, az is – egy fontos foglalkozás optikáján keresztül.

Iliás Katalin Nagyítás

Út a döntőig - a focivébé nagy pillanatai - Nagyítás-fotógaléria

Búcsúzó címvédő, és már a csoportmeccsek során kieső nagyok. Harapás és csigolyatörés. Egy új rekord születése. A játékvezetők szuperhabja. A sérülékeny focisták és a mindent gyógyító csodavíz. Az idei vébé sem múlhatott el néhány emlékezetes momentum nélkül. Néhány pillanat a döntőig vezető útról, és arról, hogy miért lehet a vébét szeretni.

hvg.hu Nagyítás

Dalí és Gaudi találkozása a halpiacon – Nagyítás-fotógaléria

A több mint 1,6 millió lakosú Barcelona Spanyolország második legnagyobb városa. A katalán fővárost nemcsak híres focicsapata, de állandó pezsgése, mediterrán lazasága, a kulináris élvezetek és a mindenhol megjelenő művészet találkozása teszi Európa egyik legszerethetőbb városává. Képes barangolás Spanyolország csodálatos városában.