Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Lelőtt gép Donyeck környékén, metróbaleset Oroszországban, rakéták Gázában, kiégett ház az Andrássy úton - a hét fontosabb eseményei képekben.

Gruene, Texas, USA: kötélhinta a Guadalupe folyónál
©
Rio de Janeiro, Brazília: Angela Merkel és Joachim Gauck a német válogatott világbajnoki győzelme után a csapat öltözőjében. Németország a futball-világbajnokság döntőjében 1:0 arányban verte az argentin válogatottat: a hosszabbítás második félidejének vége felé Götze váltotta gólra Schürrlétől kapott labdáját.
©
Debrecen: Munkácsy Mihály: ''Krisztus Pilátus előtt'' című festménye a Déri Múzeumban. Múlt csütörtökön jelentették be, hogy a képek nem maradhatnak együtt, a Krisztus Pilátus előtt című festmény visszakerül a kanadai Hamilton galériába. A trilógia másik két darabja, a Golgota és az Ecce Homo Debrecenben maradt. A képet hétfőn emelték le.
©
Isola del Giglio, Olaszország: a Costa Concordia emelésének pillanatai. Hétfő délig egy méterrel emelték meg a szerencsétlenül járt Costa Concordia olasz tengerjáró roncsát az eddig a hajót tartó talapzatról - jelentették be az erről tartott sajtótájékoztatón. A műveletet végző nemzetközi műszaki csapat vezetője, Nick Sloane a Costa Concordia melletti úszó toronyból irányítja a tengerjáró megemelését: számítógépes rendszer segítségével fokozatosan kiszivattyúzzák a vizet a hajóroncs két oldalán rögzített tartályokból, és ezeket szintén fokozatosan levegővel töltik fel.
©
Moszkva, Oroszország: összetört metrókocsik. A keddi balesetben gyakorlatilag eltorlaszolta az alagutat a kisiklott szerelvény. Kora délután húsz halottról számoltak be, a mentés ekkor még javában zajlott. A baleset az Arbatszko-Pokrovszkaja metróvonalon történt kedden reggel, a Szlavjanszkij bulvar és a Park Pobedi nevű állomások között.
©
Shaktarsk, Donyeck, Ukrajna: a lelőtt maláj gép roncsainál. A Malaysia Airlines egyik Boeing 777 repülőgépe Ukrajnában, a Donyeck melletti, szakadárok által ellenőrzött területen zuhant le csütörtökön. A flightradar24.com oldal a repülőgéptől utoljára közép-európai idő szerint 15.21-kor kapott adatokat, 33 ezer láb magasságban, az utasszállító Donyecktől keletre, az orosz-ukrán határhoz közeledett. Az Európai Légi Irányítási Központ (Eurocontrol) pénteken megtiltotta, hogy polgári gépek érintsék Kelet-Ukrajna légterét. Ukrajna péntek délután közölte: a lezuhant gép az ukrán légvédelmi rendszer hatótávolságán kívül repült, légterét pedig a keleti országrészen a tiltást követően lezárta. A felelősök keresése jelenleg is zajlik: a Vedomosztyi című lap szerint ''A szakadárok vagy lázadó fegyveres csoportok részvételével zajló háborús cselekmények során még soha nem történt meg, hogy utasszállító repülőgépet semmisítettek volna meg. Nagy hatóerejű rakéták ritkán kerülnek a lázadók kezébe''. A befolyásos orosz üzleti-politikai napilap emlékeztetett arra, hogy június 29-én a délkelet-ukrajnai oroszbarát felkelők elfoglalták az A-1402. számú laktanyát, ahol Buk légvédelmi rakéták is voltak. A Zvezda orosz rádió- és televíziós társaság honlapján idézték a szakadárok kijelentését, miszerint: ''Mostantól ez a fegyver fogja védeni a Donyeck feletti légteret''.
©
Kijev, Ukrajna: megemlékezés az áldozatokért. A gép fedélzetén egy nemzetközi AIDS-konferencia utasai, valamint egész családok utaztak. Az Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó járaton 298 ember utazott, köztük a 173 holland mellett 44 malajziai, 27 ausztrál, 12 indonéz és 9 brit állampolgár volt. Péntek délutánig 182 holttestet találtak meg. Az amerikai hírszerzés pénteken délután közölte értékelését, amely szerint a kelet-ukrajnai szakadárok által kilőtt rakéta találta el a csütörtökön lezuhant maláj utasszállítót. Az amerikaiak – hangsúlyozottan nem végleges – értékelése szerint egy SA-11 föld-levegő rakétával, vagy ahhoz hasonló eszközzel követhették el a cselekményt. Azt is közölték, a technika kezelésének bonyolultsága miatt nem zárják ki azt sem, hogy orosz támogatással cselekedtek a szeparatisták. Az egyébként is veszteséges Malaysia Airlines légitársaságot a csütörtöki eset térdre kényszerítheti, még akkor is, ha ezért a katasztrófáért nyilvánvalóan sokkal kevesebb felelősség terheli, mint a márciusi gépük eltűnéséért.
©
Komárom: bezár a Nokia - november végéig bezárják a magyarországi Nokia-gyárat, és a termelés Ázsiába vitelével több lépcsőben összesen több mint kétezer ember veszíti el állását, közülük 1600-an a komáromi gyárból, a többiek beszállítók és alvállalkozók – közölte a vállalat. CSütörtökön nem volt termelés a jelenleg még 1800 dolgozót foglalkoztató Nokia-gyárban, így a dolgozókért különbuszokat kellett küldeni. A gyárbezárást egy üres, de légkondicionált raktárcsarnokban jelentették be a dolgozóknak. A döntés meglepetést nem nagyon jelentett, hiszen jó ideje csak alacsony kapacitással működött a gyár, de az emberek érthetően csalódottak, nem erre számítottak - mondta a hvg.hu-nak László Zoltán, a cég helyi Vasas szakszervezeti alapszervezetének vezetője, az üzemi tanács elnöke. Nagyon jó, kulturált, jó fizetést adó munkahelyet veszítenek el.
©
Mont-Blanc, Chamonix, Franciaország: a svájci Geraldine Fasnacht egyik wingsuit-ugrása
©
Budapest: kigyulladt egy épület az Andrássy úton kedd délután, a felszálló hatalmas füstöt még Budán is látni lehetett. A Kodály köröndnél lévő ház tetején tetőfedők dolgoztak, a hvg.hu úgy értesült, valami szikrát kaphatott. Három ember sérült meg, könnyebben. Két munkást őrizetbe vett a rendőrség, ők idézhették elő a tüzet, de másnap elengedték őket. A lakókat kiköltöztették, a tüzet csak késő estére sikerült eloltani. A tűzben több rendőr megsérült.
©
A kiégett ház másnap reggel
©
Berlin, Németország: Angela Merkel német kancellár viaszfigurája a berlini Brandenburgi Kapu előtt. A kancellár július 17-én töltötte be 60. életévét.
©
Strasbourg, Franciaország: Nigel Farage és a frissen választott Jean-Claude Juncker. Az 59 éves Junckert a 751 tagú EP-ben titkos szavazással 422 szavazattal, 250 ellenében választották meg az unió központi javaslattevő-végrehajtó intézményének vezetőjévé. A szabályok értelmében az EP-képviselők egyszerű többsége, 376 voks is elég lett volna.
©
Párizs, Franciaország: ünnepség a a Bastille napján
©
Sanghaj, Kína: a kínai Wu Minxia és Shi Tingmao érkezése a női három méteres szinkron műugrás számában a műugró világbajnokságon.
©
Székesfehérvár: aranyérmes a magyar csapat - Demeter Bence, Tibolya Péter és Kasza Róbert a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság eredményhirdetésén
©
Budapest: Erdélyi Balázs és Milan Aleksic a vízilabda Eb Magyarország-Szerbia meccsén. A magyar válogatott 8:6-ra verte Szerbia legjobbjait.
©
Szeged: a Szegedi Zsidó Hitközség áldozatainak emlékműve a Dóm melletti Szolidaritás parkban. Egyes vélemények szerint igazi formabontó holokauszt-emlékművet állítottak: két bronzalak, egy pap és egy rabbi látható egy kőhajón. A kompozíció a katolikusokat és a zsidókat, illetve a két csoport közös sorsát szimbolizálja. Az emlékművet a Szeged–Csanádi Egyházmegye állíttatta a szegedi zsidó áldozatok emlékére.
©
Figyelem!
A kép megtekintését kizárólag erős idegzetű, felnőtt látogatóinknak ajánljuk!
Tovább a fotóra...
Kabul, Afganisztán: az afgán hírszerzés egyik tagja egy támadó holtteste fölött a kabuli reptéren. Csütörtökön fegyveres felkelők támadták meg az afgán főváros nemzetközi repülőterét, de nem tudtak számottevő kárt tenni, a biztonsági erők végeztek velük. A felkelők a repülőtértől néhány száz méterre lévő két, még be nem fejezett épületet foglaltak el, és onnan tüzeltek, valamint lőttek ki rakétákat a légi kikötőre és a nemzetközi biztonsági erőknek (ISAF) a Kabul felett repülő gépeire.
©
Mogadisu, Szomália: gyilkosságért elítélt helyiek kivégzésük előtt
©
Reading, Egyesült Királyság: II. Erzsébet az újjáépített readingi vasútállomás avatóján. A beruházás 900 millió fontba, azaz körülbelül 306 milliárd forintba került.
©
Saut d 'Eau, Haiti: egybegyűltek fürdője az ''Our Lady of Mount Carmel'' zarándoklaton
©
Pamplona, Spanyolország: bikafuttatás a San Fermin fesztiválon
©
Fenghuang, Hunan tartomány, Kína: felhőszakadás után - elöntött híd az ókori városban. A sűrű esőzés több mint egymillió embert érintett.
©
Budapest: kisfiú fürdője a hőségben egy VII. kerületi társasház udvarán
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

Iliás Katalin Nagyítás

Krisztus sírjától a felhőkarcolókig – Izrael a légiriadók csendjében – Nagyítás-fotógaléria

Már második hete lövi a Hamász palesztin szervezet Izraelt a Gázai övezetből, mire az ország légitámadásokkal válaszol. A konfliktusnak palesztin oldalon több száz, izraeli oldalon pedig eddig egy halálos áldozata van, és egyelőre nem tudni, hová fajul a lövöldözés. De miről szól Izrael akkor, amikor nem a rakéták és a légiriadók miatt hangos?

hvg.hu Nagyítás

Balaton Sound: bulizz a sárban negyvenezerért! - Nagyítás-fotógaléria

A legolcsóbb hetijegyet is 38 ezer forintért adták a Balaton Soundra, amitől a jegyüzérek már sokkal olcsőbban is megválnának a rossz idő miatt. A bent tombolókat a rossz idő és a sár sem izgatja, új hidak is épültek a koncertre jutást megkönnyítendő. Képriportunk a fesztivál első két napjráról.