Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elhunyt Robin Willliams amerikai színész, komikus. Williams 63 éves volt, családja tájékoztatása szerint az utóbbi időben mély depresszióval küzdött. Filmjei hazánkban is közkedveltek voltak, legismertebb szerepeit többek között a Jó reggelt, Vietnam, a Holt költők társasága, a Jumanji és a Mrs. Doubtfire című filmekben játszotta. A Good Will Huntingért megkapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat.

Egy úr az űrből - Pam Dawber és Robin Williams
©
Matt Damonnal a Good Wil Hunting című filmben
©
Tekints máshogy a világra - az emlékezetes asztalra állós jelenet a Holt költők társasága című filmben
©
A Hookban Pán Péterként kereste elveszett gyermekkorát
©
Díszes társaság - Kim Basinger, Robin Williams, Helen Hunt, Jack Nicholson - 1998-ban a legjobbak voltak
©
Forest Whitaker, Bruno Kirby, Floyd Vivino, Robin Williams, Richard Portnow és Robert Wuhl a Jó reggelt, Vietnám! című filmben
©
Az Aladdin című rajzfilmben a Dzsinnek kölcsönözte hangját
©
Woody Allen rendezésében az Agyament Harryben
©
A kétszáz éves ember - Robin Williams, Oliver Platt és Kiersten Warren
©
A szórakozott professzor a Flubber bemutatóján 1997-ben
©
Al Pacinóval az Álmatlanság című thrillerben
©
Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van
©
Patch Adams, a bohócdoktor
©
Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van - akkor is, ha nőnek van öltözve
©
Egy kis tekerés a Tour de France kerékpárversenyen 2002-ben
©
A Blame Canada című dal előadása közben a 72. Oscar-gálán 2003-ban
©
Elkapott pillanat a Hazudós Jakab sajtótájékoztatóján 1999-ben
©
Hollywood, USA: Oscar-szobor és rajongók a Hírességek Sétányán
©
©
Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Ahol a csend lakik - Nagyítás-fotógaléria

Rebecca Litchfield saját bevallása szerint mindig jelentős esztétikai vonzalmat érzett az ódon tárgyak és helyszínek iránt, gyönyörködtette azok szépsége; képei az elmúlás mellett olyan történeteket mesélnek el, mint a múzeumok kiállítási tárgyai. A fotós szerint nincs különbség az ikonikus látványosságok és a kevesek által ismert, elhagyatott helyek között, s utóbbiak bár nem szerepelnek a történelemkönyvek lapjain, mégis saját történetük van, melyet a jövő számára is érdemes megörökíteni. Rebecca Litchfield Oroszország mellett Németországon át az Egyesült Királyságon keresztül Belgiumban, Bulgáriában, Lengyelországban és Magyarországon készült képein mutatja be az elmúlást. Válogatásunk a sorozatból.

Iliás Katalin Nagyítás

110 éve született Salvador Dalí - Nagyítás-fotógaléria

Salvador Dalí szürrealista festő 110 éve született a katalóniai Figueresben. A megszületést Dalí a paradicsomból való kiűzetéshez hasonlította, nem csoda, hogy később próbálta megfejteni a méhen belüli örömök rejtélyét. 8 évesen rendezte be első műtermét a családi ház padlásán, első munkái körülbelül tíz éves korában születtek. „A technikai tárgyak lettek a legnagyobb ellenségeim, például az órák, amelyeknek puhának kellett volna lenniük, vagy semmilyeneknek.” - írja egyik naplóbejegyzésében, magyarázatot adva ezzel a festményein feltűnő eldeformálódott órák megjelenésére is. Jó barátságot ápolt Federico García Lorca költővel, aki ódát is írt Daíhoz, járt Sigmund Freudnál Londonban, akinek végül egy könyvét is illusztrálta. Első önálló kiállításán Pablo Picasso is tiszteletét tette, de végül nem lett túl virágzó a kapcsolatuk, mivel Dalí azt vallotta, hogy egyetlen Dalí-kép többet ér, mint Picasso egész életműve. Több mint 1500 festményt, körülbelül 30 könyvet, néhány balettszövegkönyvet, számos könyvillusztrációt, litográfiát, színházi jelmeztervet, tucatnyi szobrot, sőt, Walt Disney részére rajzfilmet is alkotott, de a Luis Bunuellel közösen készített Andalúziai kutya című filmje által a szürrealista film megteremtője is.

Iliás Katalin (szerkesztő) Nagyítás

Elhunyt Nelson Mandela, a 46664-es fogoly - Nagyítás-fotógaléria

Huszonhét évet töltött börtönben, de ez sem törte meg. Viselkedésével, tartásával, nézeteivel egy ország történelmét írta át, jelképévé vált a polgárjogi harcnak, kiállásával pedig - legalább részben - a világot is megváltoztatta. Nelson Mandela, a híres 46664-es fogoly, 95 éves korában, csütörtökön meghalt. Képes összeállításuk egy igazán nagy ember életének kulcsmomentumairól.