Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Robin Williams halála, titokzatos orosz konvoj, magyar ezüst az úszó Európa-bajnokságon, Sziget fesztivál, kutya meleg és szakadó eső. A hét fontosabb eseményei képekben.

Gjakova, Koszovó: résztvevő ugrása a 22 méter magas Ura e Shenjte hídról a Drina folyó vizébe a városban rendezett ''toronyugró'' versenyen.
©
Rio de Janeiro, Brazília: hosszúszárnyú bálna a Macumba beach partján
©
Berlin, Németország: A londoni olimpiai bajnok Risztov Éva ezüstérmes lett a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében a berlini úszó Európa-bajnokság szerdai nyitónapján. "Hihetetlenül boldog vagyok! Nagyon kemény verseny volt, a vége pedig elképesztően jól sikerült - nyilatkozta az eredményhirdetést követően az úszószövetség Facebook-oldalának Risztov. A sportoló fantasztikus hajrával lett második. Erről azt mondta: nemrég egy edzésen már gyakorolta a hasonló hajrát, s edzője akkor azt mondta: "csak óvatosan, nem a négyszáz gyorsra készülünk"
©
Budapest: hétfőn bemutatták a Szent István napi kenyeret, Magyarország Tortáját, Magyarország Cukormentes Tortáját és a Honvédség Tortáját, valamint a nemzeti ünnep programjait.
©
Budapest: hazaérkezett a magyar kajak-kenu válogatott a moszkvai világbajnokságról. A válogatott 17 érmet - 6 aranyat, 5 ezüstöt és 6 bronzot - szerzett az augusztus 7. és 10. között megrendezett világbajnokságon, ezzel az éremtáblázat élén végzett. Képünkön Kozák Danuta és Nádas Bence.
©
Liverpool, Egyesült Királyság: drótkötélpálya a város egyik sétálóutcája felett. A 310 méter hosszú pályán szeptember 7-ig lehet száguldozni.
©
Mount Bromo, Indonézia: a Tengger törzs tagjai zöldségeket mutatnak be áldozatként a Kasada ünnep kezdetén.
©
Tiefencastel, Svájc: fölcsuszamlás miatt kisiklott egy személyvonat három kocsija szerdán Svájc keleti részében – közölte a vonatot üzemeltető Rhaetische Bahn vasúttársaság. A balesetben tizenegy utas sérült meg, öten súlyosan, hatan könnyebb sérüléseket szenvedtek. A vasúttársaság szóvivője korábban azt közölte, hogy a szerelvény egy részét elsodorta a törmelék. A hét eleje óta ez már a második baleset a svájci vasúton. Hétfőn a közép-svájci Niwalden kantonban ütközött össze egy sorompó nélküli kereszteződésben egy vonat és egy izraeli turistákat szállító mikrobusz. A balesetben a gépjárművön utazók közül három ember meghalt, öten megsérültek.
©
Voronyezs, Oroszország: orosz teherautók a kelet-ukrajnai lakosságnak szánt humanitárius segélyszállítmányt viszik az ukrán határ felé az oroszországi Voronyezstől 50 km-re. A konvoj Moszkva mellől indult kedden, és estére Voronyezsig jutott, ahol csütörtök reggelig vesztegelt. Az ácsorgás oka a tanácstalanság volt: Moszkva nem tudta eldönteni, hogy a teherautók hol és miként lépjenek ukrán területre. A teherautó-karaván indulásakor 280 kocsiból állt. Számuk csütörtökre 262-re fogyatkozott. Az ukrán elnöki hivatal továbbra sem zárja ki annak lehetőségét, hogy Oroszország Ukrajna elleni közvetlen katonai beavatkozás ürügyéül használhatja fel a kelet-ukrajnai lakosság megsegítésére indított segélyszállítmányát. Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök pedig kijelentette, hogy Ukrajnának nincs szüksége annak a cinikus Oroszországnak a segélyszállítmányára, amely előzőleg harckocsikat és terroristákat küldött a Donyec-medencébe. A teherautók hétvégére érkeztek a határra.
©
Tokió, Japán: résztvevők a háborús áldozatoknak, de háborús bűnösöknek is emléket állító Jaszukuni-szentélybe, amelyet Kína és Dél-Korea a múltbeli japán militarizmus jelképének tart. Pénteken volt Japán II. világháborús kapitulációjának 69. évfordulója. A szentéllyel állítottak emléket 2,5 millió elesett japán katonának, de 14 háborús bűnös tábornoknak is. Ezen a napon minden évben sok japán - állami tisztségviselő és magánember egyaránt - ellátogat az emlékhelyre. Az ilyen gesztusok rendszeresen kiváltják Szöul és Peking tiltakozását.
©
Minszk, Fehéroroszország: buszra várva eső után
©
Budapest: koncert a Sziget fesztiválon.
©
Donyeck, Ukrajna: a Jobb Szektor (Pravy Sektor) elnevezésű radikális mozgalom aktivistáit szállító busz golyóütötte szélvédője, miután az oroszbarát szakadárok tűz alá vették a járművet. A támadásban legkevesebb tizenkét ember vesztette életét.
©
Gáza: Hiba Fayad 23 éves palesztin menyasszony esküvőjén a Gázától nyugatra lévő Al-Satea menekülttáborban. Az izraeli hadsereg július 8-án hadműveletet indított a Gázai övezet ellen a palesztin fegyveresek Izrael elleni rakétatámadásainak leállítására.
©
Róma, Olaszország: árnyékban hűsölő kutya egy római strandon, ahol a kedvencek gazdijukkal együtt fürdőzhetnek.
©
Újdelhi, India: mókus a Függetlenség Napja alkalmából tartott ünnepség főpróbáját
©
Valle del Lozoya, Spanyolország: perseidák meteorzápor a város környékén. A Perseidák az egyik legismertebb, fényes meteorokat és sűrű hullást produkáló meteorraj. A hullócsillagokat Szent Lőrinc könnyeinek is nevezik. Az első megfigyelések a Perseidákról kínai csillagászoknak köszönhetően Kr.u. 36-ból származnak.
©
Rio de Janeiro, Brazília: szuperhold a Nossa Senhora da Penha templom felett
©
Kuangcsou, Kína: rendkívül ritka eseményről számoltak be: hármas pandaikrek születtek egy dél-kínai állatparkban. A szakértők nemcsak világra jöttüket, hanem életben maradásukat is csodának tartják: a kölykök július 29-én születtek, ők az első hármas pandaikrek, akik a világon eddig életben maradtak.
©
Hyderabad, India: arcfestés a Vijay Marie Főiskolán a ''természet megőrzése'' témában
©
Zürich, Svájc: az ukrán Hanna Ryzhykova a női 400 méteres gátfutáson tört gátat az atlétika Európa-bajnokságon
©
Melilla, Spanyolország: illegális bevándorlók a marokkói határnál húzódó hatméteres kerítés tetején
©
Vasvár: meteorit a légkörben Vasvár térségében, ahol csütörtök éjjel egy szupercella haladt el. Az országon átvonuló viharzónát felhők közötti villámok kísérték.
©
Hopferau, Németország: tájkép szivárvánnyal
©
Belgrád, Szerbia: Robin Williams arcképe graffiti formájában a város egyik falán. A 63 éves Oscar-díjas hollywoodi komikus, színész, rendező és producer 2014. augusztus 11-én az észak-kaliforniai Tiburonban lévő otthonában lett öngyilkos.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

Stiller Ákos Nagyítás

Sziget: Szembejött velünk egy spicces méh – Nagyítás-fotógaléria

Üdvözöljük önöket a valahány éves Sziget Fesztiválon. Hogy mi járunk ide régóta, vagy a fesztivál tekint ránk sokadszorra, ezt már meg nem tudjuk mondani, de amikor egy késő délutánon egy csapat spicces méhvel futunk össze, ez nem is lehet érdekes. Rácsodálkozásmentes képriport az fesztivál nagyon sokadik első napjáról.

hvg.hu Nagyítás

Ragadd meg a napot! – Robin Williamsre emlékezünk – Nagyítás-fotógaléria

Elhunyt Robin Willliams amerikai színész, komikus. Williams 63 éves volt, családja tájékoztatása szerint az utóbbi időben mély depresszióval küzdött. Filmjei hazánkban is közkedveltek voltak, legismertebb szerepeit többek között a Jó reggelt, Vietnam, a Holt költők társasága, a Jumanji és a Mrs. Doubtfire című filmekben játszotta. A Good Will Huntingért megkapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat.