Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elkezdődött az új tanév, NATO-csúcs az ukrán válság miatt, gyilkos monszun, megemlékezés és víz alatti esküvő. A hét eseményei képekben.

Budapest - Első osztályos diák a budapesti Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskolában szeptember 1-jén. Megkezdődött a tanítás az iskolákban, az összes évfolyamon mintegy 1 millió 267 ezer diák kezdte meg tanulmányait az új tanévben.
©
Peking, Kína - Iskolakezdés a világ másik felén
©
Minszk, Fehéroroszország - Katonai iskola bemutatója a tanévnyitón.
©
Budapest - hétgyerekes családot akartak kilakoltatni csütörtökön a X. kerületben. A hajléktalanság megelőzéséért küzdő civilek élőlánccal próbáltak megakadályozni egy kilakoltatást a X. kerületben. A Város Mindenkié aktivistái igyekeztek rábírni a kőbányai önkormányzatot, hogy függessze fel a kilakoltatást, és gondoskodjon a Noszlopy utcai családok megfelelő elhelyezéséről. A végrehajtó azonban nem jelent meg, mert a bíróság egyelőre nem döntött a család korábbi kifogása ügyében.
©
Iszlámábád, Pakisztán - Tüntetők és rendőr csatája. Pakisztánban rövid időre megszállták az állami televízió (PTV) székházának épületét hétfőn a kormányellenes tüntetők, akiket végül a hadsereg és paramilitáris erők vezettek ki az épületből. Eközben újabb összecsapások törtek ki a demonstrálók egy másik csoportja és a biztonsági erők tagjai között a kormányfői rezidencia közelében.
©
Newport, Egyesült Királyság - NATO-csúcs az ukrán válság miatt. Oroszország semmisítse meg a Krím önhatalmú elcsatolását, hagyjon fel a kelet-ukrajnai szakadárok támogatásával, az Ukrajna területén végrehajtott mindenfajta egyoldalú katonai akció vagy felforgató cselekmény a nemzetközi jog kirívó megsértésének tekintendő - áll a NATO-Ukrajna Bizottság csütörtökön Newportban elfogadott közös nyilatkozatában.
©
Szentpétervár, Oroszország - tanévnyitó
©
Lahore, Pakisztán - A monszun esőzések miatt kialakult árvízben több mint harminc ember vesztette életét. A legtöbb haláleset az sszeomló épületek miatt történt.
©
Gdansk, Lengyelország - Joachim Gauck német és Bronisaw Komorowski lengyel elnök fogja egymás kezét a II. világháború kitörésének 75. évfordulójáról tartott megemlékezésen a gdanski Westerplattén.
©
Subang, Malajzia - A malajziai fgyveres erők tagjai pózolnak fotósoknak egy ünnepségen.
©
Sanghaj, Kína - esküvőre készülő menyasszony fotózása. Tina Lui esküvői fotós négy évvel ezelőtt kezdett bele a víz alatti esküvőfotózásba.
©
Yichang, Kína - Gát megnyitása a Jangce folyón.
©
Ein Zival, Izrael - fürdőzők Ein Zivan település közelében. Kétmillió izraeli gyerek tért vissza az iskolába, miután a nyarat sokan az óvóhelyeken, illetve a Gázai határtól távoli helyeken töltötték.
©
Venice Beach, Egyesült Államok - Szörfösök emlékeznek meg Jay Adams-ről, a legendás gördeszkásról. Adams 53 éves volt, szívrohamban halt meg.
©
Moszkva, Oroszország - résztvevő a Nemzetközi Katonai és Zenei Fesztiválon.
©
Lomnici-csúcs, Szlovákia - Klátás a Magas-Tátráról.
©
Godewaersvelde, Franciaország - Pókháló
©

Kövessenek minket a Facebookon is!