Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Magyarország ismét szavazott, Tarlós maradt a főpolgármester, drónt fogtak egy focimeccsen, luxusvonat gördült ki Budapestről, Obama ülést tartott az ebola miatt, börtönlázadás Brazíliában, Kim Dzsong Un ismét a nyilvánosság elé lépett, szabadlábra helyeztek egy óriáspandát, és érik a halloweeni tök. A hét eseményei képekben.

Vasárnap tartották az idei év utolsó választását. A mostani önkormányzati választás során kevesebben mentek el szavazni, mint négy évvel korábban, főleg Budapesten esett vissza a részvétel. Tarlós István győzött, ami szerinte azt jelenti, hogy a főváros nem liberális már. A legtöbb ellenzéki párt (LMP, Együtt, Jobbik) szerint ők lesznek a Fidesz kihívói 2018-ban.
©
Belgrád, Szerbia – Egymásnak estek a játékosok a kedd esti szerb–albán Eb-selejtezőn azt követően, hogy egy drón repült a pálya fölé, maga mögött egy albán lobogót húzva. A találkozót egyébként félbeszakították, a hatóságok őrizetbe vették az albán miniszterelnök, Edi Rama testvérét, Olsi Ramát, akit azzal gyanúsítanak, hogy távirányítóval ő vezérelte a kis drónt. Egy fekete maszkos, félmeztelen szerb szurkoló is hozzáfért a zászlóhoz.
©
Budapest – Szerdán elindult Budapestről Teheránba a Golden Eagle Danube Express luxusvonat, amely leginkább a legendás Orient Express világát idézi. A vonat 70 utassal vágott neki a mintegy 7000 kilométeres, 13 napig tartó útnak Iránig; a több mint 2 millió forintos jegyár ellenére minden jegy elkelt az első útra.
©
Washington, Egyesült Államok – Barack Obama az ebolajárvánnyal kapcsolatos teendőkről tanácskozott a kabinet tagjaival a washingtoni Fehér Házban tartott kormányülésen. „Rendkívül csekély annak valószínűsége, hogy komoly ebolajárvány törjön ki az Egyesült Államokban, de az amerikai kormány nagyon komolyan veszi a kór megfékezését – jelentette ki az elnök. Obama közölte: arra utasította az országos járványügyi hatóságot (CDC), hogy állítson fel a rendőrségi kommandókhoz hasonlóan gyorsan bevethető egységeket, amelyek ebolás fertőzés esetén el tudnak utazni az Egyesült Államok bármely kórházába, hogy ott szakmai segítséget nyújtsanak a betegellátásban és a rendkívüli közegészségügyi elővigyázatossági előírások betartásában. Elmondta, hogy a kormány illetékesei feltárják mindazokat a problémákat, amelyek a fertőzést az országba behurcoló Thomas Eric Duncan ügyében mutatkoztak meg, és mindent megtesznek azért, hogy ilyenek a jövőben ne fordulhassanak elő.
©
Phenjan, Észak-Korea – Megjelent a nyilvánosság előtt kedden Kim Dzsong Un észak-koreai vezető – jelentette a phenjani állami média. A 31 éves Kim szeptember 3-án mutatkozott utoljára nyilvánosan, és tartós távolléte találgatásokat indított el egészségi állapotáról, sőt egyes híresztelések hatalmon maradását is megkérdőjelezték. Az észak-koreai vezető a KCNA központi hírügynökség beszámolója szerint kedden egy újonnan épített lakónegyedet és egy tudományos létesítményt keresett fel.
©
Hongkong, Kína – A Foglald el a központot! polgári engedetlenségi mozgalmat támogató, a demokrácia kiszélesítését követelő tüntetők útakadályt emelnek a Lung Vo út alagútjának közelében Hongkong üzleti negyedében. A hongkongi diákok szeptember 22-én kezdtek utcai tiltakozásokba szabad jelöltállítást követelve a 2017. évi kormányzóválasztáson.
©
Hongkong, Kína - Figyelő rendőrök a hongkongi tüntetésen
©
Guarapuava, Brazília – Fellázadtak a fogvatartottak a guarapuavai börtönben. A börtönlázadás során százhatvan embert ejtettek túszul, köztük tizenkét börtönőrt is. Hét túszt felvittek a tetőre, ahol felgyújtották, majd ledobták őket. A rabok így akarnak jobb életkörülményeket kiharcolni maguknak.
©
Suruc, Törökország – Az Iszlám Állam (IÁ) ellen harcoló kurdok sírjai Suruc városában. A kurd erők hétfőre virradóra elfoglalták a dzsihadista Iszlám Állam két állását az észak-szíriai Kobaniban. A török határ közelében fekvő város közel felét azonban továbbra is a szélsőséges szunnita szervezet tartja ellenőrzése alatt - tájékoztatott az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű londoni emigráns szervezet. Az AFP francia hírügynökség egyik újságírója hétfőn azt jelentette, hogy heves összecsapások törtek ki a dzsihadisták és a kurd fegyveresek között Kobani külvárosában, Mursitpinar török határváros közelében, s félő, hogy a harcok nyomán teljesen megszűnik az átjárás lehetősége Kobani és Törökország között. Ezt a zónát eddig naponta használták azok a kurd civilek, akik a Kobaniban zajló harcok miatt hátrahagyták otthonukat, illetve ezen a területen keresztül szállították a törökországi Suruc városába a kurd sebesülteket. Kobaniból és környékéről az utóbbi hetekben már több mint 200 ezer kurd menekült Törökországba.
©
Jeruzsálem, Izrael – Felvonulás Jeruzsálemben. A Szukkót hét napon át tart, zárásaként a nyolcadik napon a Smíni aceret, vagyis az őszi záróünnep követi. Több vidám vallási szertartás, sok ének és tánc kíséri az örömünnepet. Az ünnep lényege, hogy kifejezze az Isten gondviselésében való bizakodást és hitet.
©
Kijev, Ukrajna - Alekszej Zalevszkij ukrán tervező 2015-ös tavaszi kollekcióját mutatják be az ukrán divathéten Kijevben.
©
Párizs, Franciaország - Látogató az Aprószentek temetőjében. A 18. század végén a temetők túlzsúfoltsága miatt engedélyezték a csontok ilyen módon való felhalmozását a város alatt. A katakomba ma népszerű turistacélpont.
©
Pretoria, Dél-Afrika - Oscar Pistorius hatszoros paralimpiai bajnok dél-afrikai futó elhagyja a bíróságot. A barátnője halálában bűnösnek talált Pistorius ügyvédje pénteki védőbeszédében közhasznú munkavégzés kiszabását kérte a bíróságtól, mondván, hogy nem a börtön lenne a megfelelő büntetés a hatszoros paralimpiai bajnok dél-afrikai futó számára, akit gondatlanságból elkövetett emberölésben mondtak ki vétkesnek. A bíróság a héten dönt arról, hogy börtönbe kell-e vonulnia Pistoriusnak, és ha igen, mennyi időre.
©
Szingapúr - Turistahajó és utasai
©
Figyelem!
A kép megtekintését kizárólag erős idegzetű, felnőtt látogatóinknak ajánljuk!
Tovább a fotóra...
Yaracuy, Venezuela - spirituális szertarás résztvevője a sorte-i hegyek között. A szantéria és a spiritizmus népszerű hit Venezuelában, ötvözi az afrikai és a katolikus hitvilágot. Október 12-én hagyományosan forró parázson táncolva ünnepelnek.
©
Kairó, Egyiptom - Fiatal lány egy kriptában kialakított hálószobában a Kairó keleti felén több mint hat kilométer hosszan elnyúló el-Aráfa temetőben, az úgynevezett Holtak Városában. Aki Egyiptomban a nyomornegyedekben sem talál helyet, gyakran egy temetőben húzza meg magát: hivatalos adatok szerint az észak-afrikai országban mintegy másfélmillió ember él a holtak között.
©
Yaan, Kína – Óriáspandát engednek szabadon egy természetvédelmi parkban. A Xue Xue nevű óriáspandát születésétől kezdve, két éven át készítették fel a szabad életre. Kínában jelenleg 1600 panda él a vadonban, és további 300 fogságban.
©
Lahore, Pakisztán - Pakisztáni gyerekek játéka a bivalyok között.
©
Haidarábád, India - Fazekas készít mécsestartókat a Diwali fesztivál előtt. A Diwali a hindu naptár egyik legfontosabb dátuma, egyben a hindu újév kezdetét jelölő őszünnep. Elnevezése a dípavali lerövidítéséből alakult ki, amelynek jelentése: lámpafüzér. A fesztivál öt napja alatt a házakban agyagmécsesekbe öntött olajlámpákat gyújtanak, emlékezvén a jó győzedelmeskedésre a gonosz felett.
©
Maputo, Mozambik - Egy nő kutat használható holmik után egy szeméttelepen. Szerdán szavazást tartottak Mozambikban. Mozambiknak 25 millió lakosa van, a szavazásra jogosultak száma 10-11 millió. A voksolás tisztaságát több mint ezer külföldi szakember felügyelte.
©
Thorung La-hágó, Nepál - A nepáli hadsereg által közreadott képen helyiek nézik, amint megérkezik a nepáli hadsereg egyik mentőhelikoptere az 5416 méter magasan fekvő Thorung La-hágón. Legalább huszonegy hegymászó, köztük több külföldi vesztette életét az utóbbi napokban Nepálban, a Himalája hegycsúcsai között lavinaomlásokban.
©
Debrecen - A Kolozsvári Műszaki Egyetem The Beginners nevű csapatának egy tagja ellenőrzi tésztahídjukat a Debreceni Egyetem Műszaki Kara által szervezett TörDElő nemzetközi tésztahídépítő versenyen.
©
Szolnok - Dósa Mátyás Trofimov és Molnár Nikolett Ánya szerepében Csehov Cseresznyéskert című komédiájának próbáján a szolnoki Szigligeti Színházban. A darabot Szinetár Miklós rendezte.
©
Lydiate, Egyesült királyság - Készülődés a halloweenra.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!