Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szűrös Mátyás a Parlament teraszán, a Washingtonba érkező Szijjártó Péter, hongkongi tüntetések, tárgyalóterem Pistorius elítélése után, háború az Iszlám Állam ellen, Darth Vader kampányol, a civilek tüntetnek - a hét eseményei képekben.

Budapest - Kereken 25 éve, 1989. október 23.-án délben Szűrös Mátyás, a Parlament egyik erkélyéről, a tömött Kossuth tér előtt kiáltotta ki a Magyar Köztársaságot. A negyedszázados születésnap alkalmából a hvg.hu megkérte a nap főszereplőjét, hogy térjen vissza ugyanoda, ahol abban a történelmi pillanatban volt, így segítsen tisztelegni az évforduló előtt.
©
Budapest - A Nemzeti Ünnep napján civilek tüntettek a Blaha Lujza téren, Tedd magad szabaddá! jelmondattal.
©
Budapest - A budakalászi Lenvirág Gyermek és Ifjúsági Néptánc Együttes tagjai táncolnak érdeklődőkkel az Országház előtt október 23-án.
©
Budapest - Ünnepi zászlófelvonás az Országház előtti Kossuth Lajos téren az '56-os forradalom és szabadságharc emléknapján.
©
Washingtonban, Egyesült Államok - Azok után, hogy az Egyesült Államok elnöki szinten bírálta Magyarországot, és több hazai kormányközeli személyt kitiltottak az USA-ból, Szijjártó Péter Washingtonba látogatott. Ott azonban nem sikerült dűlőre jutniuk a kitiltási botrányt illetően, az pedig, Szijjártó amerikai bizonyítékokat akart, de az amerikai jogszabályok értelmében még az érintettek megnevezésére sincs lehetőség. A héten kiderült, hogy az internetadó bevezetését tervezi a kormány. Sokan úgy vélik, hogy ezzel akarják elterelni a figyelmet a kitiltások miatti botrányról.
©
Kijev, Ukrajna - Darth Vader, az Ukrán Internet Párt vezetője kampányol Kijevben. A pártvezető, aki hivatalosan változtatta a nevét Darth Vaderre, az október 26-i parlamenti választásokra készül, és az elektronikus kormányzásnak, valamint a pénzügyi átláthatóság növelésének ígéretével igyekszik szavazatokat gyűjteni.
©
Hongkong, Kína - Demokráciapárti tüntető dohányzik a barikádon a honkongi tüntetések során. Azután is patthelyzet jellemzi a hongkongi kormányzat és a választási reform kiszélesítéséért negyedik hete tüntetők közötti párbeszédet, hogy a két fél kedden este két órára nyilvános vitára ült le egymással. A diákok arra szerették volna rávenni a város vezetését, hogy Pekingnél kezdeményezze a választási reform kiszélesítését, amire a jelek szerint a kormányzat nem hajlandó.
©
Pretoria, Dél-afrikai Köztársaság - Tárgyalóterem tárgyalás után. Öt évi börtönbüntetésre ítélték kedden Oscar Pistorius hatszoros paralimpiai bajnok dél-afrikai futót, akit korábban gondatlanságból elkövetett emberölésben mondtak ki vétkesnek. Pistorius tavaly február 14-én a saját házában a fürdőszoba ajtaján keresztül négy lövéssel agyonlőtte 29 éves barátnőjét, Reeva Steenkampot, mert állítása szerint betörőnek vélte. Az ítélethirdetés után a rendőrök kivezették a könnyeivel küszködő Pistoriust a teremből, hogy börtönbe szállítsák. A sportoló védője, Barry Roux úgy nyilatkozott: arra számít, hogy védence csupán tíz hónapot lesz börtönben, a többit pedig házi őrizetben tölti le.
©
Tokió, Japán - Obucsi Juko japán gazdasági és ipari miniszter a tokiói minisztériumában tartott sajtóértekezleten, amelyen bejelentette lemondását. Obucsi gyanúba keveredett, hogy a politikusi tevékenységének finanszírozását szolgáló pénzek egy részét magáncélokra költötte.
©
Kobani, Törökország - A nemzetközi szövetség légitámadásaival támogatott kurd harcosok komoly veszteségeket okoztak az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihádista szervezetnek a szíriai Kobani városért vívott csatában. Az IÁ már elfoglalta a város felét, de szombatról vasárnapra virradóra 31 emberét vesztette el, közülük tizenötöt a légicsapásokban. Az iszlamisták számára a város elfoglalása stratégiai siker lenne, de a kemény kurd ellenállás miatt nem jutottak előre.
©
Gáza - Palesztin fiú vihar után az eget kémleli a város romjai között.
©
El Jadida, Marokkó - Marokkói lovasok.
©
London, Egyesült Királyság - Katalin hercegnő a szingapúri elnök ünnepélyes fogadására érkezik.
©
Herat, Afganisztán - Sárkányeregetés
©
Haidarábád, India - A világ harmóniájáért és a békéért jógázott csaknem 5000 diák és tanáraik.
©
Tromso, Norvégia - Észak fényei
©
Belgrád, Szerbia - Háromhetes oroszlánkölykök játszanak Fülessel. A fehér oroszlán egy nagyon ritka alfaja az afrikai oroszlánnak. A kicsiket jelenleg a gondozók etetik, mivel anyjuk elutasította őket.
©
Robecco sul Naviglio, Olaszország - Legelésző bárányok és birkák madártávlatból.
©
Debrecenben - A francia Claude Le Monnier és az olasz Maurizio Galvan a veterán vívó-világbajnokság nyitónapjának férfi tőr versenyszámában. Az október 26-ig tartó versenyen negyvenhárom nemzet 553 sportolója lép pástra három korosztályban.
©
Reitwein, Németország - Mező és a lenyugvó nap fényei.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!