Nagy rendőri készültség volt a Nemzetgazdasági Minisztérium épülete elé meghirdetett, az internetadó elleni tüntetésen. A tárca épületének bejáratát bedeszkázták és kettős rendőrsorfal védi. Tízezernél is több ember a tiltakozáson. A tüntetők a Fidesz Lendvay utcai székházához vonulnak. Orbán lemondását és a netadó visszavonását követeli az Andrássy úton hömpölygő tömeg. A Fidesz-székházat számítógépdarabokkal dobálták, két tüntető lány felmászott a székház erkélyére, és kitűzte az EU zászlaját. Pécsen, Veszprémben és Miskolcon is tüntetnek a jövőre bevezetni tervezett adó ellen. A rendőrök kérésének nem engedelmeskednek a tüntetők, nem mennek haza.

Tüntetők és rendőrök a Nemzetgazdasági Minisztérium épülete előtt
©
©
©
Mobilok megvilágításában
©
Gulyás Balázs beszéde közben
©
©
©
©
Tüntetés Pécsen
©
Tüntetés Miskolcon
©
Vélemény Budapesten
©
Érkezés a Hősök terére
©
©
©
Tüntetők a Fidesz Lendvay utcai székházánál
©
©
©
©
©
©
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu Nagyítás

Tüntetések napja Budapesten - Nagyítás-fotógaléria

Szinte az összes előadást megszakították az ELTE Bölcsészettudományi Karának Múzeum körúti kampuszán a Hallgatói Hálózat aktivistái és a hozzájuk csatlakozott diákok, akik az egyetem forrásainak csökkentése és a felsőoktatást érintő átalakítások ellen tiltakoznak. Eközben megérkezett a fővárosba a közmunkások érdekében tüntető, vidékről indult éhségmenet is, délután pedig a diákok a Deák téren kezdtek demonstrációba.

hvg.hu Nagyítás

Az utolsó melegellenes tüntetés Párizsban? – Nagyítás-fotógaléria

„MADE IN MAMA+PAPA” – ilyen feliratú „címkékkel” jelentek meg többen vasárnap Párizsban a melegházasság engedélyezése elleni óriástüntetésen. A rendőrök szerint a tiltakozók mintegy 150 ezren lehettek, a szervezők azonban egymilliónál is több emberről beszélnek. Az azonos neműek házasságát múlt hónapban engedélyezte végérvényesen a francia törvényhozás, és napokon belül megtartják az első ceremóniát is. Így mindenki arra számít, hogy a vasárnapi volt az utolsó ilyen méretű tiltakozás. A tüntetők között úgynevezett ultrák is elvegyültek, akik éjszaka összecsaptak a rendezvényt felügyelő mintegy 4500 rendőrrel.

Iliás Katalin Nagyítás

Vége a fekete kockafejű rendőrök világának - Nagyítás-fotógaléria

Az Alkotmánybíróság úgy döntött, hogy nem kell többé kitakarni a rendőrök arcát a fotókon, csak nagyon indokolt esetben. Erre a jövőben csak akkor lesz szükség, ha egy rendőr megsérül, esetleg rajta kívül álló okok miatt megalázó helyzetbe kerül, és a kép közlésével sérülnek a személyiségi jogai. A döntés alkalmából néhány kedvenc képünkkel emlékezünk erre a fotóiporterek által talán soha el nem feledhető, magunk mögött hagyott időszakra.

hvg.hu Nagyítás

Tüntetés az Operaház előtt - Nagyítás-fotógaléria

Civil szervezetek és ellenzéki pártok szerveztek nagyszabású demonstrációt a Magyar Állami Operaház elé az Andrássy útra hétfő estére. Eközben a kormány az új alaptörvény életbe lépését ünnepelte. Görgesse végig galériánkat!

Iliás-Nagy Katalin Nagyítás

Retteg a pókoktól? Ezt a galériát ne nézze meg! – Nagyítás-fotógaléria

Egy, a Yahoo által készített felmérés szerint az araknofóbia, vagyis a pókoktól való rettegés a negyedik helyet foglalja el félelmeink képzeletbeli listáján. A Yahoo a keresési előzmények alapján készítette el a listát, az előző 30 nap kereséseit elemezve, ugyanis állítólag a halloweent megelőző hetekben többen érdeklődnek a félelmetes dolgok iránt. Fotógalériánkat csak "erős idegzetű" olvasóinknak, illetve azoknak ajánljuk, akiknek esztétikai élvezetet nyújt a pókok és pókhálók látványa.

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

''Ez tényleg Európa?'' - újabb mélypont a kijevi tüntetésen - Nagyítás-fotógaléria

Szerdán végzetes fordulatot vettek az események, 5 tüntető is belehalt a küzdelmekbe, közülük négyet lelőttek, és több mint háromszáz sérültje is van a zavargásoknak. Az összecsapások csütörtök hajnalban is folytatódtak, a radikális tüntetők szétverték egyebek mellett egy rádió-televíziós társaság irodáit. Az ukrán belügyminisztérium csütörtök délután azt közölte, hogy szerintük megrendezték a tüntetők halálát. A halottak közül kettő külföldi volt – egy örmény és egy fehérorosz állampolgár – közölte a minisztérium szóvivője. A nyomozás egyelőre annyit derített ki, hogy a halálos lövéseket nem szolgálati fegyverekből adták le, ráadásul a rohamrendőrök nem is használnak lőfegyvert a bevetéseken. Szerdán lépett életbe egy január 16-án sebtében elfogadott törvény, ami a tüntetők jogait erősen korlátozó fellépést is megenged a rendőröknek. Bár csütörtökön tűzszünetet kötöttek a szembenálló felek, semmi sem utal arra, hogy megnyugodnának a kedélyek. A zavargások vidéki városokra terjedtek át, és nagy felháborodást keltett egy ellenzéki aktivista kínzásáról szóló videó is. Képes összefoglalónk.