Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tüntetés a NAV-székháznál, a Berlini fal leomlása, egy felgyógyult ebolabeteg, oroszok Ukrajnában, egy üstökös meghódítása, Merkel és az eszkimópuszi. A hét eseményei képekben.

Budapest - Több ezren jelentek meg a vasárnap estére, a NAV-székház elé meghirdetett tüntetésen, Vida Ildikó elnök és több NAV-vezető lemondását követelve.
©
A hétéves Ábel teljesen egészséges kisfiú, iskolába jár, írni, olvasni és számolni tanul, mint a többiek – egyszerűen csak kicsit máshogy. Az ő fejlesztése még időben elkezdődött, így jó eséllyel élhet majd felnőttként teljes életet. Édesanyja, Daniss-Bodó Eszter szerette volna a sorstársaknak és kívülállóknak is megmutatni, hogy nem lehetetlenség egy autista kisgyereket "normálisan", teljes elszigeteltség nélkül nevelni, így fotóriporterünk beleshetett Ábelék mindennapjaiba.
©
Magyarországon a kultúra része az alkoholfogyasztás. Amellett, hogy a magyar borokat egyre magasabban jegyzik világszerte, más statisztikákat is vezetünk: az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb jelentése szerint évi 13,3 liter tiszta alkoholt fogyaszt el egy átlagos, 15 évnél idősebb magyar, amivel a világ éllovasai közé tartozunk. Miközben a kormány az otthoni pálinkafőzés jogáért harcol az Európai Unióval, aközben az alkoholizmusból fakadó máj- és rákbetegségek aránya Magyarországon a legmagasabb. Idén fotóriporterünk, Stiller Ákos is részt vehetett a World Press Photo előszobájának is tartott Joop Swart mesterkurzuson. A résztvevőknek minden évben egy megadott szóhoz kell képanyagot készíteniük, ami idén az ellenállhatatlanság témája volt. Stiller képriportjával az alkoholfogyasztáshoz kapcsolódó ambivalenciákra szeretné felhívni a figyelmet. Léphet-e a minőség a mennyiség elé? Kell-e, hogy az alkohol kultúrája mellett az alkoholizmus is a mindennapok része legyen?
©
Berlin, Németország - Angela Merkel német kancellár az egykori berlini fal megmaradt részét nézi a Bernauer Strassén lévő emlékhelyen a fal ledöntésének 25. évfordulóján tartott ünnepségen.
©
Berlin, Németország – A Berlint egykor kettéosztó fal vonalán fehér burás lámpasor húzódott az ünnepség idején. A világító léggömbök az est csúcspontjaként a magasba emelkedtek.
©
New York, Egyesült Államok - Dr. Craig Spencer amerikai orvos, New York első ebolabetege (jobbra) Bill de Blasio polgármesterrel egy sajtóértekezleten a New York-i Bellevue Kórházban, miután Spencert gyógyultan bocsátották el. Spencer az Orvosok Határok Nélkül tagjaként dolgozott a nyugat-afrikai Guineában, és ott kapta el a sok esetben halálos ebolavírust.
©
Rijád, Szaúd-Arábia - Szurkolók sétálnak a 22. Öböl Kupa labdarúgótorna megnyitóján. A megmérettetésen nyolc nemzet vesz részt: Omán, Egyesült Arab Emírségek, Kuvait , Jemen, Bahrein, Irak, Szaúd-Arábia és Katar.
©
Donyeck, Ukrajna - Önkéntes tart pihenőt a Peszki település közeli állomásán, nem messze a donyeck-i repülőtértől. Ukrajna a napokban azzal vádolta meg Oroszországot, hogy orosz harci eszközökből, harckocsikból, légvédelmi rendszerekből, tüzérségi és harci alakulatokból álló konvojok jutottak el a kelet-ukrajnai térségbe az oroszbarát szeparatisták támogatására. Kijev nem tervezi a kelet-ukrajnai szakadárok által ellenőrzött területek katonai erővel való visszaszerzését - mondta az ukrán külügyminiszter egy német lapnak. Az ukrán kormány sokkal inkább azon van - tette hozzá -, hogy betartsa a minszki tűzszüneti megállapodást, és politikai megoldást keres a válságra.
©
Auckland, Új-Zéland - Angela Merkel német kancellárt maori módra köszönti egy őslakosokat képviselő férfi az aucklandi kormányépületnél. Merkel a világ 19 legfejlettebb gazdaságú és vezető feltörekvő országát, valamint az Európai Uniót tömörítő húszas csoport, a G20 brisbane-i csúcstalálkozójára menet látogatott Új-Zélandra.
©
Najpjido, Mianmar - A Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége és az Egyesült Államok csúcstalálkozója a Mianmari Nemzetközi Kongresszusi Központban. A képen: Li Hszien Lung szingapúri, Prajuth Csan-Ocsa thaiföldi, Nguyen Tan Dung vietnami miniszterelnök, Barack Obama amerikai, Thein Szein mianmari elnök, Najib Razak malajziai miniszterelnök és Haji Muda Hassanal Bolkiah Muizzaddin Waddaulah brunei szultán.
©
Ulm, Németország - Egy földből kimászó embert ábrázoló óriásszobor a németországi Ulmban. A Feltépve címet viselő nagyméretű szobor Hervé-Lóránth Ervin képzőművész munkája, amelyet Magyarország legjelentősebb kortárs művészeti vásárára, az október 9. és 12. között megrendezett Art Marketre készített.
©
Floroaica, Románia - idős házaspár ül kertjük előtt, melynek kerítése tele van ragasztva választási plakátokkal.
©
Tripoli, Líbia - Líbiai katonák tartanak bemutatót
©
Freetown, Sierra Leone - Ebolás betegek hozzátartozói kukucskálnak egy kezelőközpont üvegén keresztül
©
New York, Egyesült Államok - Ablakmosók leszakadt állványa lóg a One World Trade Center oldalánál. Az 541 méter magas felhőkarcoló üvegfalán dolgozó két ablaktisztító állványának kábelei részben elszakadtak, ezért a két férfi több mint egy órát töltött a 45 fokos szögben megdőlt és a szélben enyhén imbolygó állványon, mielőtt egy kitört üvegablakon át tűzoltók megmentették őket.
©
London, Egyesült Királyság - A fegyveres erők egyik tagja rója le tiszteletét az I. világháború harci cselekményeit lezáró tűzszünet évfordulóján.
©
Világűr - Sikeresen landolt a Philae-leszállóegység a 67/P Csurjumov-Geraszimenko üstökösön, amely jelenleg 500 millió kilométerre van a Földtől – jelentették be a darmstadti irányítóközpontban szerdán. Ezen a képen az üstökös és rajta a Philae három lába közül az egyik látható. Az ESA 2004. március 2-án indította útjára a Rosettát, amelynek, hogy elérje az üstököst és vele azonos elliptikus pályára álljon, a bolygók gravitációs "parittyahatását" kellett felhasználnia, s bonyolult hintamanővereket végeznie. Évtizedes vándorlása során ötször kerülte meg a Napot, háromszor haladt el a Föld és egyszer a Mars mellett, és két kisbolygóval is találkozott. Az 1,2 milliárd eurós összköltségű projekt célja, hogy a tudósok megismerjék a Naprendszer születésének titkait. További feladat annak megfigyelése, hogy miként aktiválódik az üstökös a Naphoz közeledve.
©
Alter do Chao, Portugália - Résztvevő, és mosolygó léggömb a 18. Nemzetközi Léggömbfesztiválon.
©
Dakka, Bangaled - Egy bangladesi hidzsra (transznemű) készülődik az első országos hidzsra napra. Hidzsrák nem csak férfiak lehetnek, női identitástudattal, de a legtöbben férfiként születnek, és felnőttkorukban sokan végleg megszabadulnak nemi szerveiktől. 2014 áprilisában az indiai Legfelsőbb Bíróság törvényben ismerte el a hidzsrákat mint a harmadik nem képviselőit.
©
Zhuhai, Kína - Repülő show-n
©
Róma, Olaszország - Szerzetesek játéka
©
Fokváros, Dél-afrikai Köztársaság - A Szabadság érzete című, Nelson Mandela néhai dél-afrikai elnök emléke előtt tisztelgő szobor a fokvárosi Sea Point tengerparti sétányon. Az óriási, rozsdamentes acélból készített szemüveg, Michael Elion dél-afrikai művész alkotása a Robben-sziget felé néz, amelynek börtönében Mandela évtizedeken át raboskodott az apartheidrendszer idején.
©
London, Egyesült Királyság - Az I. világháborúban elhunyt brit és gyarmati katonák emlékére az áldozatok számával megegyező, 888 246 darab, kerámiából készült vörös pipaccsal borították be a londoni erődöt, a Towert körülölelő várárkot, az I. világháború harci cselekményeit lezáró tűzszünet évfordulója előtti napon.
©
Mulhouse, Franciaország - Jegesmedve-portré
©
Herát, Afganisztán - Nézők egy taekwondo versenyen
©
London, Egyesült Királyság - A világ legalacsonyabb és legmagasabb férfija, a nepáli Csandra Bahadur Dangi és a török Sultan Kösen Londonban. Az 54,6 centiméteres Dangi és a 251 centiméteres Kösen a Guinness Világrekordok Napja alkalmából találkozott a brit fővárosban.
©
Itaiatia, Brazília - Halászember csónakjával
©
Washington, Egyesült Államok - Az Ébredés című szobor és a háttérben egy óriáskerék.
©
Salgótarján - Így nézett ki a köd a salgói várból Somoskőújfalu felett
©

Kövessenek minket a Facebookon is!