Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Utcára vonultak a pedagógusok, bejelentették, hogy fizetős lesz az M0-s, Angela Merkelt újraválasztották, Kim Dzsong Un gyereket ölelget, és megvannak a Nobel-békedíjasok. A hét eseményei képekben.

Budapest - Körülbelül ezerötszázan tüntettek a jövő évi költségvetés tervezete ellen Budapest belvárosában - a Pedagógusok Szakszervezetének demonstrációjához több érdekvédelmi szervezet csatlakozott. A menet a Magyar Tudományos Akadémia épületétől indult, az Emberi Erőforrások Minisztériumának épülete előtt nagygyűlést tartottak, majd egy nyolcpontos petíciót fogadtak el.
©
Budapest - Az M1-es és M7-es bevezető szakasza Budapest határában. Megszűnik januártól az M0-s autóút általános díjmentessége. Az NFM közleménye szerint a körgyűrű M5-ös és M4-es, valamint M3-as autópálya és 11. sz. főút közötti szakaszai, és a gyorsforgalmi úthálózat M0-s autópályán belüli részei januártól csak matricával használhatók.
©
Hannover, Németország - Az ukrajnai szakadárok uralta donyecki területen lezuhant Boeing 777-es maláj gép roncsait szállító, Hollandiába tartó kamionok az A2-es autópálya egyik parkolójában Hannover közelében. A malajziai légitársaság Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó gépének fedélzetén tartózkodó mind a 283 utas, akik között 192 holland volt, és a 15 fős személyzet is életét veszítette.
©
Köln, Németország - Angela Merkel német kancellár távozik beszéde után a Kereszténydemokrata Unió (CDU) kétnapos kölni kongresszusán. A kongresszuson Merkelt újabb két évre megválasztották a párt elnökének. Merkel 14 éve vezeti a pártot és sorban nyolcadik alkalommal választották meg elnöknek. Eddigi legjobb eredményét 2012-ben érte el, akkor a szavazatok 97,94 százalékát szerezte meg a kongresszusi elnökválasztáson.
©
Washington, Egyesült Államok - Barack Obama és felesége, Michelle Obama jótékonykodik. A zsákokban játékok lapulnak, amelyet az elnöki hivatal munkatársai gyűjtöttek össze.
©
Madrid, Spanyolország - Gyalogosok és karácsonyi fények Madrid központjában.
©
Indítók "break-tánca" egy F/A 18F Super Hornet vadászgép felszállása előtt a Nimitz osztályú USS Carl Vinson anyahajó kifutóján.
©
Oslo, Norvégia - Látogató nézi a Nobel-békedíjjal kitüntetett pakisztáni Malala Juszufzai egykori iskolai egyenruháját, amelyet akkor viselt, amikor lelőtték. A mindössze 17 éves Malala, aki azzal vívta ki az elismerést, hogy hosszú évek óta küzd a lányok tanuláshoz való jogáért. 2012-ben hazájában, Pakisztánban a tálibok fejbe lőtték ezért, de túlélte a merényletet. A héten adták át a Nobel-békedíjat, amelyet a pakisztáni diáklány mellett az ugyancsak a gyerekek jogaiért küzdő indiai Kailás Szatjárti kapott meg.
©
Phenjan, Észak-Korea - A közvetlen Kim Dzsong Un még egy kisfiút is ölbe kap az egyik látogatásán.
©
Isztambul, Törökország – Táncoló tüntető Isztambulban. A tüntetők azért vonultak utcára, mert a rendőrség kiürített egy elhagyatott épületet, amely az utóbbi időben az aktivisták kulturális találkozóhelyévé vált.
©
San Julian, Fülöp-szigetek - Intenzív esőzéssel és erős széllökésekkel érte el a Fülöp-szigetek partjait az idei év legerősebb tájfunja, a Hagupit, amely beigazolta a korábbi félelmeket, és jelentős pusztítást végzett a szigetország területén. A lakosokat ezerötszáz biztonságos helyen szállásolták el. Minden idők legerősebb tájfunjának, a tavaly novemberi Haiyannak több mint hétezer halálos vagy eltűnt áldozata volt, több mint négymillióan pedig fedél nélkül maradtak.
©
Lima, Peru - Résztvevők a 20. ENSZ Klímaváltozási Konferencián Limában. A több mint 190 ország részvételével megrendezett tizenkét napig tartó klímakonferenciának célja, hogy lendületet adjon a globális felmelegedés elleni harcnak, és olyan intézkedéseket helyezzen kilátásba, amely a jelenlegi előrejelzéshez képest legalább a felére csökkentheti az átlaghőmérséklet várható emelkedését.
©
Mexikóváros, Mexikó - Kimerült zarándok borul térdre miután megérkezett a Guadalupei bazilikához. A Guadalupei Szűzanya vagy Guadalupei Miasszonyunk a Guadalupei bazilikában őrzött 16. századi Szűz Mária ikon, Mexikó legismertebb vallási, kulturális és nemzeti szimbóluma. Különösen fontos jelkép a mexikói indiánok számára, hiszen a Szent Szűz a feljegyzések szerint egy indiánnak, Juan Diegónak jelent meg 1531 telén a Tepeyac dombon, az azték kukoricaistennő Tonantzin lerombolt templomának helyén, Mexikóvároshoz közel északra.
©
Karo, Indonézia - A füstölő Sinabung vulkán.
©
Kabul, Afganisztán - Vizet hordó gyerekek.
©
Róma, Olaszország - Roberto Benigni olasz színész-rendező a Tízparancsolat előadásában.
©
Világűr - Barry Wilmore amerikai űrhajós által készített kép a nemzetközi űrállomásról. A fotón Közép-Amerika és az észak-amerikai Nagy-tavak láthatók.
©
Medellín, Kolumbia - Színészek a Mítoszok és legendák fesztiválon.
©
Unterjoch, Németország - Karácsonyfa egy gazdaság udvarán.
©
Veracruz, Mexikó - Valahol a szivárványon túl
©
Limburg, Németország - Labirintus
©

Kövessenek minket a Facebookon is!