Tetszett a cikk?

Bezárások és megnyitások, nyertesek és visszalépők, tiltakozók és akik ellen tiltakoznak: az év pillanatai a hvg.hu és a HVG fotóriportereinek szemével.

Tavaly ősszel végleg bezárt a városligeti Vidám Park, februárban az üzemeltetési feladatokat a Fővárosi Állat- és Növénykert vette át. Az egykori játékok közül a műemlék jellegűeket megtartják, tehát marad a Hullámvasút, a Mesecsónak, a Barlangvasút vagy a régi körhinta, a többit azonban elbontják.
©
Január 30-án a Clark Ádám téren tiltakozott a Greenpeace a kormány viharos sebességgel bejelentett paksi bővítése ellen.
©
Gárdisták állnak őrt az esztergomi zsinagóga ma művelődési házként működő épülete előtt, ahol februárban lakosság fórumot tartott a Jobbik.
©
Kiss Miklós egyike a legkapósabb magyar dizájnereknek, akinek a gerillaművészetet továbbgondoló, lassan emblematikus aranycsótányai London, Berlin és Párizs után végre Budapesten is bemutatkoztak márciusban. A képen Dupaj Péter kiállítástechnikus helyezi el a több ezer aranyszínűre festett csótány egyikét a Műcsarnokban
©
Nagyidán két éve egy kétszáz méter hosszú és két és fél méter magas betonfallal kerítettek el egy út menti cigánytelepet. Az építtetők baleset-megelőzési célokra hivatkoztak, mondván a gyerekek sokszor szaladnak ki az útra, amiből már történt tragédia
©
A zsidó temető az Olajfák hegyén. A temető 2000 éve népszerű temetkezési hely, ugyanis a keresztények és zsidók úgy tartják, hogy a Messiás az Olajfák hegyére érkezik vissza, hogy feltámassza a halottakat.
©
Orbán Viktor első nyilvános szereplésére érkezik meg a Parlamentbe, miután előző nap újabb kétharmados győzelemmel nyerte meg a választásokat áprilisban.
©
Kelet-Magyarország után már a Dunántúl egyes régióiban is a Jobbik a második legerősebb párt, vannak települések, például Enying, ahol lényegében beérték a Fideszt is. A párt erősödésének okait kutatva egy leszakadó vidéket, munkanélküliséget, erős földbirtok-koncentrációt találtunk, no meg ellentmondásos kijelentéseket arról, vajon rasszizmus és cigányellenesség hajtja-e a Jobbikot, vagy épp ellenkezőleg: már romák is támogatják őket.
©
Kövér László házelnök és Szakály Sándor, a Veritas Történelemkutató Intézet vezetője. Szakály korábban a zsidók Kamenyec-Podolszkba történt deportálását idegenrendészeti eljárásnak nevezte.
©
Egyre több gyermeket diagnosztizálnak a világon és Magyarországon is autizmussal, ám az emberek fejében még mindig az Esőember-sztereotípia jelenik meg a szó hallatán. A hétéves Ábel teljesen egészséges kisfiú, iskolába jár, írni, olvasni és számolni tanul, mint a többiek – egyszerűen csak kicsit máshogy. Az ő fejlesztése még időben elkezdődött, így jó eséllyel élhet majd felnőttként teljes életet.
©
Kovács Béla a nemzetbiztonság bizottság zárt üléséről távozik. Párhuzamos házasság, KGB, eltitkolt japán és osztrák férj, alvilág, rejtélyes utazások – nem, ez nem egy kémfilm leirata, hanem a kémkedéssel vádolt Kovács Béla, jobbikos EP-képviselő és feleségének élete.
©

 

Budaörsi városháza
©
Érintés
©
Tarlós István főpolgármester irodájában
©
Pater Noster - Miszori László, a romagyilkosságok ügyét tárgyaló tanácsvezető bíró a Budapest Körrnyéki Törvényszék épületében
©
Fuvallat
©
Orbán Viktor, Lévai Anikó és Kövér László a Magyar Szent István Rend átadó ünnepségén
©
A kőbányai Noszlopy utcában tiltakoznak A Város Mindenkié csoport tagjai egy kilakoltatás ellen
©
Párizs
©
A Város Mindenkié Mozgalom tüntetése a hajléktalanság megszüntetéséért
©
Falus Ferenc és Magyar György sajtótájékoztatón jelentik be, hogy visszalépnek Bokros Lajos MOME-főpolgármester-jelölt javára
©
A Fidesz-székházat számítógépdarabokkal dobálták az internetadó elleni tüntetésen október 26-án
©
Tömegek tiltakoztak a kormány által bevezetni tervezett internetadó ellen október 28-án
©
Újra tüntetést tartottak November 17-én a Kossuth téren, illetve több vidéki és külföldi városban is. A közfelháborodás napja elnevezéssel a korrupció, a jelenlegi külpolitika és a túlzott adóztatás ellen tiltakoztak - az esemény végén dulakodás tört ki a tüntetők és rohamrendőrök között a Parlament lépcsőjén
©
A Máltai Szeretetszolgálat ételosztásához állnak sorban a Batthyány téren
©

 

Kövessenek minket a Facebookon is!