Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Happy End – így nevezte el Dietmar Eckell fotográfus azt a munkáját, amely során évtizedekkel ezelőtt lezuhant repülőgépek elhagyott roncsait fotózta a világ minden táján. Azért Happy End, mert ezekben a balesetekben senki sem vesztette életét. Dietmar Eckell amatőrként kezdett el fotózni, először használaton kívüli vasúti pályákat, autóroncsokat és épületek romjait fotózta, aztán egyszer, miközben légi felvételeket készített, összeütközött egy ejtőernyőssel. A balesetet szerencsésen, lábtöréssel megúszta, de ekkor merült fel benne először a kérdés: vajon mi történik a lezuhant repülőgépekkel? Kutatni kezdett, és kiderült, hogy több tucat olyan helyszín van a világon, ahol szerencsés kimenetelű légi balesetek, kényszerleszállások nyomán elhagyott, és a természet által körbeölelt roncsokat fotózhat. Eckell 2010-ben otthagyta állását, és elindult világkörüli útjára.

Yukon, Kanada, Douglas C-47, lezuhant: 1950. február
©
Yukon, Kanada, Douglas C-47, lezuhant: 1950. február
©
Ausztrália, Douglas C-53, lezuhant: 1942. február
©
Manitoba, Kanada, Curtiss C-46 Commando, lezuhant: 1979. november
©
Északnyugati területek, Kanada, Bristol 170, lezuhant: 1956. május
©
Alaszka, Fairchild C-82, lezuhant: 1965. január
©
Izland, Douglas C-47 R4D-8, lezuhant: 1973. november
©
Manitoba, Kanada, Curtiss C-46 Commando, lezuhant: 1977. szeptember
©
Alaszka, Fairchild C-82, lezuhant: 1965. január
©
Pápua Új-Guinea, B-24 Liberator, lezuhant: 1943. október
©
Alaszka, Fairchild C-119, lezuhant: 1981. június
©
Mexikó, Grumman hu-16 albatross, lezuhant: 2004. augusztus
©
Ausztrália, Cessna 310, lezuhant: 1993.
©
Nyugat-Szahara, Avro shackleton, lezuhant: 1994. július
©
Hawaii, Vought F4U Corsair, lezuhant: 1948.
©

További képeket itt nézegethet: www.dietmareckell.com, http://igg.me/p/340928

Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu Nagyítás

Íme, az ország legdrágább szállása

A Gresham palotaszálló a tekintélyes amerikai Condé Nast Traveller utazási szakmagazin rangsora szerint már évek óta a világ egyik legjobb szállodája, Közép-Európában pedig a legmenőbb. A királyi lakosztály egy éjszakára 1,5 milliót kóstál. Körbenéztünk.

hvg.hu Nagyítás

Ezek voltak az elmúlt év legszebb utazási képei

Az ismert fotóművész, Chris Coe által alapított ''tpoty.com – Travel Photographer of the Year Awards'' célja, hogy pályázat keretében minden évben összegyűjtse a világ legszebb utazási fényképeit. E kezdeményezést az évek során egyre nagyobb érdeklődés kísérte, melynek köszönhetően mára több kategóriában is versenybe szállhatnak akár hivatásos, akár amatőr fotográfusok. 2008-ban már a világ 60 országából neveztek: a legidősebb résztvevő nyolcvannyolc, a legfiatalabb mindössze ötévesen regisztrálta magát. A zsűri – Coe vezetésével – igen változatos: rangos természetfotósok, fotóművészek, képkereskedők, szerkesztők bírálják a beküldött pályamunkákat. Válogatásunk 2014 legjobb képekből.

hvg.hu Nagyítás

Jeges képek, ha még nem fázna eléggé

Mi mást lehetne télen ünnepelni, mint a jeget és a havat, na meg a repkedő mínuszokat? Kína praktikus fesztiválja, a 31. Harbini Nemzetközi Jég- és Hófesztivál képekben.

hvg.hu Nagyítás

Durván néz ki a Moszkva tér

... ami már valójában Széll Kálmán tér, és jelenleg inkább egy háborús frontra hasonlít, mint közlekedési csomópontra. A látvány kollégánkat is megihlette.