Tetszett a cikk?

Merkelék Minszkben tárgyaltak Putyinnal az ukrán békéről, orosz meleg párról készült fotó nyerte a World Press nagydíját, Madonna lebegett a Grammy-díjátadón, homokvihar tombolt Kairóban, és megindultak a busók. A hét eseményei képekben.

Megállapodást írt alá a kormány az Erste Bankkal, amelynek értelmében tulajdont vásárolhat a pénzintézet magyarországi cégében – jelentette be Orbán Viktor az Erste-vezérrel, Andreas Treichllel és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EDRD) elnökével, Suma Chakrabartival tartott sajtótájékoztatón. A magyar állam 15 százalékos tulajdonrészt kíván vásárolni, ennek fejében kész a bankadó csökkentésére is. A tervek szerint 2016-ban kezdődik a mérséklés, és az elsőt újabb lépések követik 2019-ig.
©
Vlagyimir Putyin, Francois Hollande, Angela Merkel és Petro Porosenko az ukrán válság megoldását célzó minszki csúcstalálkozón. Csütörtökön 13 pontos egyezséget írtak alá, amelynek értelmében vasárnap nulla órakor tűzszünet lép életbe Ukrajna azon részein, ahol az utóbbi hetekben mind hevesebb harcot vívtak Kijev és a szakadárok csapatai.
©
Ukrajna: fel nem robbant rakéta Kramatorszk városában, egy közparkban
©
Hívők imája Szent Haralampi napján a bulgáriai Blagoevgrad városában
©
Kihirdették a World Press Photo eredményeit. A nagydíjat a dán Mads Niessen fotója nyerte, amelyen egy orosz meleg pár látható. A képet a ''korunk kérdései'' kategóriában nevezték, aktualitását pedig az adja, hogy a melegek, leszbikusok, biszexuálisok és transzneműek élete egyre nehezebb Oroszországban.
©
Csak semmi pánik! Ferenc pápa nem lett rosszul, mindössze hevesen gesztikulált bíborosoknak és püspököknek a Vatikánban.
©
Megfagyott erdei belvíz Bihartorda határában. A térségben több mint 125 ezer hektárnyi területen áll a belvíz, tíz vízügyi igazgatóság területén negyvenhat belvízvédelmi szakaszon rendeltek el készültséget.
©
Teherán, Irán – iskolások ünnepelik az iráni iszlám forradalom győzelmének 36. évfordulóját
©
Rendzavarás a dél-afrikai parlamentben – a Gazdasági Szabadságharcosok (EFF) nevű ellenzéki párt vörös ruhás képviselői és a biztonsági szolgálat fehér inges emberei dulakodnak, miután az EFF tagjai megzavarták az államfő beszédét a parlament ülésszakának nyitóülésén
©
Lukovics György mesterfodrász munkájának bemutatója a Szabolcs Kupa 2015 elnevezésű fodrász, kozmetikus, műkörömépítő, műkörömdíszítő és pedikűrös versenyen Nyíregyházán
©
Február 10-én közreadott, január 30-án az űrből készített fotó az Ádeni-öbölről és Afrika szarváról
©
A nők jogaiért küzdő Femen szervezet félmeztelen aktivistái várták a bírósági tárgyalására érkező Dominique Strauss-Kahnt kedden a franciaországi Lille-ben. A tüntetők felugrottak a volt IMF-elnököt szállító autó motorháztetőjére, de a rendőrök elkapták és földre teperték őket. A Nemzetközi Valutaalap egykori vezetőjét azzal vádolják, hogy köze volt egy prostituáltakat futtató hálózathoz Lille-ben, és szexpartikon vett részt.
©
Egykori gyerekkatonák Szudánban. Az UNICEF dél-szudáni militarista csoportokkal kötött megállapodása értelmében az elmúlt napokban közel háromezer gyerekkatonát szabadítottak ki és szereltek le, fegyvereiket pedig a helyi reintegrációs szervezetnek adták. Az erőszakkal besorozott gyermekek többsége sosem járt iskolába.
©
Tüntetők zavarták meg Rogán Antal sajtótájékoztatóját, melyet az illegális bevándorlásról tartott a Keleti pályaudvaron
©
Legalább tizenketten haltak meg múlt hétvégén Kairóban, amikor a Zamalek futballcsapat szurkolóira rendőrök támadtak. A meccsre amúgy többen jegy nélkül próbáltak bejutni, így a zsúfolt tömegben többeket agyontapostak, mások a könnygáztól fulladtak meg. A történtek nyomán zavargások törtek ki. Volt, aki az Anonymous mozgalom maszkjában állt ki a rendőrökkel szemben.
©
Juana Martin spanyol tervező őszi-téli kollekciójának egyik darabját mutatja be egy modell a madridi divathéten
©
Zsúfolásig tele vendéggel a táncterem az 59. Bécsi Operabálon
©
Madonna amerikai énekesnő lebeg a 57. Grammy-díjátadón a Los Angeles-i Staples Centerben
©
Homokvihar Kairóban. Az egyiptomi fővárosban komoly gondokat okozott a vihar, a reptér például napokig nem tudott járatokat fogadni.
©
Versenyzők a Tour de Katar 2015 negyedik szakaszán, Dohában
©
Csütörtökön elkezdődött az idei mohácsi busójárás
©
Novák Richárd, a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület munkatársa az égboltot fotózza a Bükk-fennsíkon, Répáshuta közelében. A csillagoségbolt-park cím megszerzéséért a Bükki Nemzeti Park fényszennyezettségének felmérését végzik. Magyarországon eddig a Zselici Tájvédelmi Körzet és a Hortobágyi Nemzeti Park nyerte el a nemzetközi csillagoségbolt-park címet.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu Nagyítás

Isteni szerencsével lezuhant repülőgépek

Happy End – így nevezte el Dietmar Eckell fotográfus azt a munkáját, amely során évtizedekkel ezelőtt lezuhant repülőgépek elhagyott roncsait fotózta a világ minden táján. Azért Happy End, mert ezekben a balesetekben senki sem vesztette életét. Dietmar Eckell amatőrként kezdett el fotózni, először használaton kívüli vasúti pályákat, autóroncsokat és épületek romjait fotózta, aztán egyszer, miközben légi felvételeket készített, összeütközött egy ejtőernyőssel. A balesetet szerencsésen, lábtöréssel megúszta, de ekkor merült fel benne először a kérdés: vajon mi történik a lezuhant repülőgépekkel? Kutatni kezdett, és kiderült, hogy több tucat olyan helyszín van a világon, ahol szerencsés kimenetelű légi balesetek, kényszerleszállások nyomán elhagyott, és a természet által körbeölelt roncsokat fotózhat. Eckell 2010-ben otthagyta állását, és elindult világkörüli útjára.

hvg.hu Nagyítás

Merkel Budapesten: feszült sajtótájékoztató és a letiltott tüntetés

Csaknem megbénította a főváros életét a néhány órára Budapestre érkező Angela Merkel, ugyanis látogatása miatt a várost több ponton lezárták és magas volt a rendőri készültség. Orbán Viktorral való találkozása során olyan kérdéseket is érintettek, mint az orosz-ukrán kapcsolatok, a civil szféra és az illiberális demokrácia. A német kancellár látogatásának idejére tüntetést is szerveztek a Pollack Mihály térre, azonban a szervezőkkel hétfő reggel közölték telefonon, hogy a terrorelhárítás nem engedélyezte a demonstrációt. A tüntetők a Baross utcához helyezték át megmozdulásukat.

Nagy Gergő - Iliás-Nagy Katalin Nagyítás

G.I. King – A király, aki szembeszállt az Iszlám Állammal

Egy hete égette halálra az Iszlám Állam az általuk elfogott Maáz al-Kasszaszbe jordán pilótát. A katona megölésére Jordánia a szemet szemért elvével válaszolt, kivégezték az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat két, bebörtönzött tagját. A közel-keleti állam az azóta eltelt időben pedig folyamatosan bombázza az Iszlám Államot, több tucat légi csapást hajtottak végre. A terrorszervezet elleni harcot az Egyesült Államok és a Nyugat egyik fő helyi szövetségese, II. Abdullah jordán király vezeti, aki maga is komoly katonai képzettséggel rendelkezik. A király trónra lépése előtt a jordán különleges erőket vezette – az Egyesült Királyságban járt a sandhursti katonai akadémiára, ide járt Vilmos cambridge-i herceg is –, emellett rendelkezik harcihelikopter-pilóta végzettséggel. Állítólag jól is repül, elismert pilótának számít. Az Iszlám Állam elleni harc során a király most előszeretettel mutatkozik katonák körében, az angolszász sajtó "tökös fickónak" is nevezi.