Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Lelőttek egy férfit Örkényben, megfogyatkozott a nap, túszdráma volt Tuniszban, trópusi ciklon pusztított Vanuatu államban, csókkal búcsúzott az ukrán katona és mikrofont ragadott Putyin. A hét eseményei képekben.

Örkény Bikahegy nevű külterületén rendőrök lőttek le egy előlük menekülő férfit kedden este. A rendelkezésre álló adatok szerint a körözött férfi fejszével támadt a vele szemben intézkedő rendőrre, aki a Dabasi Rendőrkapitányság állományába tartozik. A rendőr a támadás elhárítására fegyverével a férfi kezére célzott lövést adott le, ami a mellkasán találta el. A lövés következtében a férfi a helyszínen életét vesztette.
©
Orbán Viktor beszédet mond a március 15-i ünnepségen – A vasárnapi program zászlófelvonással kezdődött, a Múzeumkertben lökdösődéssel próbálták meggyőzni egymást a tüntetők és az ünneplők. Közben itt Orbán Viktor tartott beszédet. ''Mi Európa része vagyunk, de Európa tele van kérdésekkel, Magyarország viszont tele van válaszokkal... Nem az uborka görbülete, hanem az európai ember testtartása jelenti a jövőt'' – mondta Orbán, aki szerint mi magyarok egyenes gerinccel állunk az európai népek családjában. Délután a Keleti pályaudvarnál kezdtek gyülekezni az ellenzéki tüntetés résztvevői, majd több ezren vonultak a Keleti pályaudvartól az Astoriáig.
©
Napfogyatkozás Budapest felett – Részleges vagy teljes formájában Európa-szerte megfigyelhető volt pénteken a napfogyatkozás.
©
Vlagyimir Putyin elnök és Larisza Dolina énekesnő az orosz himnuszt énekli Moszkvában a Krím Oroszországhoz csatolásának első évfordulója alkalmából tartott ünnepségen szerdán. Egy évvel korábban, 2014. március 16-án az Ukrajnához tartozó Krím félszigeten a helyi oroszbarát vezetés által kiírt, később vitatott tisztaságú népszavazáson a lakosok nagy többsége az Oroszországhoz csatlakozás mellett foglalt állást.
©
Két fegyveres támadta meg a tuniszi Bardo Múzeumot szerdán, ahol több túszt is ejtettek. Délután fél 4 körül a hatóságok támadást indítottak a múzeum épülete ellen, ekkor két fegyveressel végeztek, de egy rendőr is életét vesztette az akcióban. A túszokat kiszabadították, azonban a legutóbbi közlések szerint a túszdrámának 22 halálos áldozata volt, többségük turista.
©
Több ezren tüntettek szerdán az Európai Központi Bank (EKB) ellen a frankfurti Römerplatzon. A tüntetők az intézmény új székházának átadására szerveztek demonstrációt, melynek során összecsaptak a rendőrökkel és rendőrautókat is felgyújtottak. A tüntetést a Blockupy nevű szövetség szervezte, az euróövezeti válságkezelést, a kapitalizmust és a globalizációt kritizálják. A hivatalos adatok szerint 88 rendőr megsérült az összecsapásokban, és mintegy 500 embert őrizetbe vettek.
©
Készülnek a húsvéti tojások – Egy munkás ellenőrzi a frissen festett tojásokat a nyugat-németországi Breckerfeldben. A tojásfestő üzemben naponta százezer darab frissen festett tojás készül.
©
Palesztin férfit vesznek őrizetbe az izraeli biztonsági erők egy utcai összecsapás során Abu Disben. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök pártjának, a jobboldali Likudnak a győzelmét erősítették meg a csütörtökön közzétett végleges, hivatalos választási eredmények. Az egyiptomi médiában szerdán felszólaló elemzők egybehangzó véleménye szerint Izrael a szélsőségességre szavazott. A tudósítások ugyan történelmi jelentőségű pozitív fejleményként emelték ki, hogy az izraeli arab pártok koalíciója a harmadik legnagyobb politikai erővé vált, ugyanakkor nem győzték hangoztatni Benjamin Netanjahu kormányfő kijelentését, amely szerint győzelme esetén nem jön létre független palesztin állam.
©
Benjamin Netanjahu a Siratófalnál adott hálát választási győzelméért szerdán. Netanjahu, aki családjával látogatott a Siratófalhoz, kívánságcédulát rejtett a kövek közé és megköszönte Izrael népének, hogy ismét bizalmat szavazott neki.
©
Fiatal fiú játszik egy, a Pam trópusi ciklon által letarolt banánültetvényen. Számos nemzetközi segélyszállítmány érkezett hétfőn Vanuatuba, és megindult a romok eltakarítása a fővárosban, az országot alkotó szigetvilág jelentős részével azonban továbbra sem sikerült kapcsolatba lépniük a hatóságoknak két nappal a pusztító vihar után. Az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatala (OCHA) legkevesebb huszonnégy halottról tud. A világszervezet tájékoztatása szerint a természeti katasztrófa következtében 3300 ember kényszerült lakóhelye elhagyására. Vanuatu állam 267 ezres lakossága 65 szigeten szétszórva él, a hurrikán végigsöpört gyakorlatilag a szigetország egész területén.
©
Önkéntesekből álló zászlóalj egy tagja búcsúzik feleségétől Kijevben, ahonnan az ország keleti részébe indul, hogy részt vegyen a terroristaellenes műveletekben. Március 17-én három katona vesztette életét és öt megsebesült – közölte a hadsereg szóvivője –, ez pedig veszélyezteti az amúgy is labilis tűzszüneti megállapodást a kormányerők és az oroszbarát szeparatisták között.
©
Fiatal lány hűsöl egy mesterséges vízesés alatt Kuala Lumpurban, Malajziában.
©
A Barack Obama amerikai elnököt szállító One Force One repülőgép árnyéka az Erie-tó befagyott felszínén. Obama Ohióba utazott, hogy a gazdaság helyzetéről tartson beszédet.
©
Vilmos herceg, Katalin hercegnő és a díszes társaság jól érzi magát a Szent Patrik-napi parádén Londonban.
©
Kurd közösség tagjai gyűlnek össze és gyújtanak tüzet egy dombon, hogy így ünnepeljék a tavasz kezdetét Törökországban.
©
Munka a németországi Salzgitter acélgyárában.
©
A francia szinkronúszó csapat egyik tagja, Virginie Dedieu pózol a medence szélén a Vicennes-i Sportlétesítményben.
©
Mezőgazdasági munkás dolgozik a rizsföldeken Vietnamban.
©
Repülőgép-bemutató Canakkaleben – Törökország szerdán megemlékezett a Dardanellák ostromáról: a száz évvel ezelőtt az oszmán erők által az antant felett aratott győzelem az első világháború egyik legvéresebb hadjárata volt.
©
Apa és fia gyűjti a műanyag palackokat rögtönzött csónakjukkal. Naponta három dollárt keresnek.
©
Sarki ludak érkeznek a Pennsylvania állambeli Middle Creek víztározó területére.
©
Az Alvin Ailey American Dance Theater egyik tagja Hissy Fits darabjuk New York-i főpróbáján.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

Iliás-Nagy Katalin Nagyítás

Kossuth népe, dulakodó tömeg, vonuló ellenzék és a megújuló közmédia

Zászlófelvonással kezdődött az ünnep, majd elindultak a huszárok, a Múzeumkertben lökdösődéssel próbálták meggyőzni egymást a tüntetők és az ünneplők, megújult az M1, Orbán Viktor pedig beszédet mondott, amiből megtudhattuk, hogy nem az uborka görbülete a lényeg. Délután a Keleti pályaudvarnál kezdtek gyülekezni az ellenzéki tüntetés résztvevői, majd több ezren vonultak a Keleti pályaudvartól az Astoriáig. Bejelentették, hogy 19 kérdéses népszavazást kezdeményeznek az Orbán rendszer meggyengítésére. Ez volt március 15. képekben.

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Gyönyörű képek az év kertfotósaitól

Ismét csodálatos képeket díjaztak a nyolcadik alkalommal meghirdetett ''Garden Photographer of the Year'' fotópályázaton, mely profi és amatőr kategóriában egyaránt nyitott mindenki számára. A nyolc kategórián kívül külön verseny várja a tizenhatodik életévüket még be nem töltött fotósokat, emellett a képekkel további projektekre nevezhetnek. Válogatásunk a díjazott munkákból.

hvg.hu Nagyítás

Kiürült Koszovó: vajon ők is a megélhetésért menekülnek?

Miközben naponta Németország fele tartó koszovóiak százait tartóztatják fel Magyarországon, az alig kétmilliós Koszovó lakóit a magyar szigor sem riasztja el attól, hogy újra és újra megpróbálják elhagyni hazájukat. Hiába kezdett a koszovói kormány kivándorlásellenes kampányba, a szegénység, munkanélküliség, kilátástalanság és reménytelenség elől már olyan sokan menekültek el, hogy a hét éves függetlenségét ünneplő fiatal ország eredetileg kétszázezres fővárosa, Pristina ma már szinte szellemvárosnak tűnik. Képriportunk az elhagyatott Koszovóból.

Iliás-Nagy Katalin Nagyítás

Giccses képek a napfogyatkozásról

Hazánkban is láthat napfogyatkozást, ha pénteken a megfelelő időben tekint fel az égre – persze csakis védőszemüvegen keresztül. Addig is, hogy ráhangolódjunk a túlvilági hangulatra, napfogyatkozások a nagyvilágból. A giccs garantált.