Depardieu kaszálni tanult, szóltak a kürtök Németországban, cápa támadt szörfösökre, pénzt szórtak a FIFA-elnökre, kiderültek a felvételi ponthatárok és eltemették Jules Bianchit. Mindezt pokoli forróságban, de ha lemaradt volna valamiről, most pótolhatja - ez volt a hét képekben.

Hiába a hőség, a svájci Alpokban még most is nyugodtan síelnek a hórajongók.
©
A nyári kánikula egész Európát leterítette - Spanyolországban egy fiú épp egy medencében próbál hűsölni.
©
Marie Sviergula, a Birminghami Egyetem restaurátora egy feltehetőleg Mohamed próféta korából származó Koránnal. Az egyetem szerdán közölte: majdnem biztos, hogy a kézirat 568 és 645 közötti, így a muzulmán szent könyv egyik legrégibb kéziratának számíthat.
©
A francia JoeyStarr rapper koncertje a bretagne-i Vieilles Charrues zenei fesztiválon.
©
Cápatámadás szakította félbe vasárnap a dél-afrikai J-Bay szörfbajnokság döntőjét. Az ausztrál Mick Fanning a versenyen éppen csak felállt a deszkájára, amikor érezte, hogy valami megragadta a lábán lévő biztonsági kötelet, ezután rúgásokkal, ütésekkel igyekezett távol tartani magától a cápát, amíg megérkezett a segítség.
©
Robbanás történt hétfőn délelőtt Törökországban, Suruc városban a szíriai határ közelében egy kulturális központnál. Az öngyilkos merényletben 32-en meghaltak és több mint százan megsebesültek. Törökország válaszul pénteken légicsapást mért az Iszlám Állam szíriai állásaira.
©
Kedden jelentette be lemondását Tanaka Hiszao, a Toshiba elnök-vezérigazgatója, miután könyvvizsgálók megállapították, hogy a cég 2008 és 2014 között meghamisította a könyvelését.
©
Alekszandr Lukasenka fehérorosz elnök és Gérard Depardieu francia színész kaszálnak a Minszktől nyugatra fekvő ázjori elnöki rezidencián. A 66 éves színész két éve felvette az orosz állampolgárságot, hogy elmeneküljön a magas francia adóktól, Lukasenka pedig 1994 óta áll országa élén, és Európa utolsó diktátoraként emlegetik.
©
Napernyők egy panelház erkélyein az újpalotai lakótelepen. Magyarországot egész héten elöntötte a forróság, csütörtökön 39 fokkal megdőlt az országos melegrekord is.
©
Joseph Blatter FIFA-elnök hétfői sajtótájékoztatóján egy brit humorista hamis bankjegyekből álló köteget helyezett el az asztalán, majd pénzzel meg is szórta a korrupció gyanúja miatt sokat támadott sportvezetőt. A már korábban lemondott, de jelenleg is hivatalban lévő Blatter a sajtótájékoztatón egyébként éppen azt jelentette be: biztos, hogy nem indul február végén a FIFA elnöki posztjáért.
©
Pont Ott Party az Orczy-parkban - csütörtök este derültek ki az idei felvételi ponthatárok. Idén összesen 72 171-en jutottak be valamelyik egyetemre vagy főiskolára. A legnépszerűbb a pszichológia és a marketing szak volt.
©
Szabad György temetésén a Fiumei úti sírkertben. Az 1989 utáni első szabadon választott Országgyűlés elnökét a Fiumei úti sírkert 28-as parcellájában helyezték végső nyugalomra. Szabad György Széchenyi-díjas történész, akadémikus, a rendszerváltozás meghatározó alakja életének 91. évében, július 3-án hunyt el. Az Országgyűlés és a Magyar Tudományos Akadémia saját halottjának tekinti.
©
Az első világháborús isonzói csaták 100. évfordulója alkalmából a Keleti pályaudvarról indult hétfőn az Isonzó Expressz emlékvonat, amelyet a Budapesti Helyőrségi Zenekar búcsúztatott el.
©
Sergio Pereznek, a Force India mexikói pilótájának a hatalmas bukása miatt piros zászlóval félbeszakították a 30. Forma-1-es Magyar Nagydíj péntek délelőtti első szabadedzését. A hétvégi Forma-1-re idén is rengetegen utaztak Budapestre.
©
Rendőrök vezetik a tárgyalóterembe a Szegedi Fegyház és Börtön egy korábbi munkatársát, aki a gyanú szerint múlt szombaton bántalmazott egy bevándorlónak nézett magyar férfit, annak barátnőjét és a fiatal lány testvérét. A férfit előzetes letartóztatásba helyezték.
©
Második generációs Chevrolet Bel Air az Egyesült Államok havannai képviseletének otthont adó épület előtt, miután hétfőn Bruno Rodríguez kubai külügyminiszter újból megnyitotta a washingtoni kubai nagykövetséget. Barack Obama amerikai elnök még július 1-jén jelentette be, hogy Kuba és az Egyesült Államok fél évszázad után nagykövetséget nyit egymás országában.
©
A Szojuz TMA-17M űrhajót a kazahsztáni bajkonuri űrközpont kilövőállásán. Az űrhajóval Kjell Lindgren amerikai, Jui Kimija japán és Oleg Kononyenko orosz űrhajós indult a Nemzetközi Űrállomásra július 23-án.
©
Volodimir Klicsko címvédő ukrán profi nehézsúlyú ökölvívó és kihívója, a brit Tyson Fury a düsseldorfi Esprit Arénában. A két bokszoló októberben küzd majd meg egymásasal Boksz Világszövetség (WBA) világbajnoki övéért.
©
A Soroksári út–Kén utca sarkán gyulladt ki egy szerelőműhely szerdán. A balesetben tizenöt javításra váró autó égett ki vagy rongálódott meg. A tűzoltók négy ipari palackot hoztak ki, ezek közül egy gázpalack volt, amelyet ki kellett lőni, hogy ne robbanjon fel.
©
Kedden Nizzában eltemették Jules Bianchi Forma-1-es autóversenyzőt. A francia pilóta tavaly októberben szenvedett súlyos fejsérülést egy balesetben, de miután novemberben megműtötték, kómába esett. A versenyző múlt pénteken hunyt el.
©
Ötven alpesi kürtös, az Euregio együttes tagjai zenélnek Szent Jakabnak, a havasi pásztorok védnökének tiszteletére a Fellhorn-csúcson Németországban.
©
Hűsölő fóka a belgrádi állatkertben
©
Hajléktalan alszik egy kaszinó oldalában a bukaresti főpályaudvar közelében.
©
A francia Sebastian Castella torreádor a spanyolországi Santanderben egy bikaviadalon.
©
Migránsok a macedón-görög határon. A bevándorlók tömegei Macedónián és Szerbián keresztül szeretnének Magyarországra jutni, akár végtelenségig zsúfolt vasúti kocsikban is.
©
Izraeli katonák lőttek agyon egy összecsapásban egy huszonkét éves fiatal férfit a ciszjordániai Birkinben.
©
Papírraktár gyulladt ki Kairó belvárosában, a lángok a szomszédos épületekre, lakóházakra is átterjedtek.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu Nagyítás

Ilyen volt: Oscar 2015

Az utolsó pillanatig kiélezett verseny folyt a legjobb filmért járó díjért az idei Oscar-gálán, végül a Birdman került ki győztesen a Sráckor előtt. Az este másik nagy nyertese A Grand Budapest Hotel volt, ami a Birdmanhez hasonlóan 4 szobrocskát vitt el, de a Whiplash is meglepően jól szerepelt – a jazzfilm 3 díjjal büszkélkedhet. A legjobb filmes teljesítményeket a Mozgókép Művészetek és Tudományok Akadémiája 1929 óta díjazza, az idei gála volt a nyolcvanhetedik. Képes összeállításunk az idei Oscar-díjátadóról.

hvg.hu Nagyítás

Emlékszik még rájuk? Az Eurovízió tíz éve

Kedd este eldől, hogy Boggie folytatja-e az utóbbi évek sikerszériáját az Eurovíziós Dalfesztiválon. 2011 óta egyre jobb helyezéseket érünk el, bár Friderika 1994-es negyedik helyezését még a tavalyi Running sem tudta behozni. De mi történt az Eurovízión az utóbbi tíz évben? Íme, a legfelemelőbb pillanatok.

hvg.hu Nagyítás

Így érettségiztek ti

A magyarral és a matematikával elkezdődött az érettségi, amely a történelemmel és a nyelvekkel folytatódik majd. A magyar érettségi idei feladatait a diákok és a tanárok nehéznek ítélték, azt mondták, büszke lehet magára, aki jelest szerez. A keddi matematika feladatsor is nehezebb volt, mint amilyenre többen számítottak. Fotósunk körbenézett az izguló vizsgázók között.

hvg.hu Nagyítás

Vége a bűnös vasárnapnak, itt a pihenőnap!

A fogyasztás szentélyei helyett ma már a nyugalomé a főszerep, ahol egykor izgő-mozgó vásárlók foglalták el a parkolót, ott ma az idejüket értékesen együtt töltő családok pihenhetnek. Vasárnap, újra a miénk vagy! - a pihenőnap szentségét maximálisan figyelemben tartó fotóriportunk következik egy bűnös korszak végéről.

hvg.hu Nagyítás

A Szépművészeti utolsó órái

A Liget-projekthez is kapcsolódó felújítás miatt 2018 márciusáig lakat került vasárnap a Szépművészeti Múzeumra. Az utolsó két napon fergeteges bulikkal vehettünk búcsút a Hősök terén álló épülettől. Mi történt a három évre bezárt Szépművészeti utolsó óráiban? Fotógaléria.