Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy kanadai amatőr fotós, Don Gutoski nyerte a ''Wildlife photographer of the year 2015'' elnevezésű pályázat nagydíját. A Londoni Természettudományi Múzeumban a díjazott pályamunkák mellett további fotók is megtekinthetőek.

Abszolút első helyezett - Két róka története (Kanada)
©
''Madarak'' kategória - 1. helyezett - A fa kompániája (Izrael)
©
''Egyetlen kép'' kategória - 1. helyezett - Megtört macskák (Seven Star Park, Kína)
©
''Kétéltűek és hüllők'' kategória - 1. helyezett - Csendélet (Hollandia)
©
''Ifjú vadfotósok'' kategória - 1. helyezett - Skarlátvörös íbiszek röptükben (Franciaország)
©
''Impresszió'' kategória - 1. helyezett - ''Megelevenedett művészet'' (Spanyolország)
©
''Víz alatt'' kategória - 1. helyezett - A bálna lakomája (Ausztrália)
©
Az év fiatal természetfotósa - 1. helyezett - Pajzsos cankók (Csehország)
©
''Az égből'' kategória - 1. helyezett - Algák művészete (Spanyolország)
©
''A városban'' kategória - 1. helyezett - Sétáló árnyék - (Egyesült Királyság)
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

Stiller Ákos, Fülöp Máté (szerkesztők) Nagyítás

És akkor minden vörösbe borult...

Kollányi Péter többszörös díjnyertes fotográfus Memento című albumát a vörösiszap-katasztrófa ötödik évfordulója alkalmából jelenteti meg a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ.

hvg.hu Nagyítás

Ami akkor is beválik, ha vele vagy nélküle tüntetnek

A mellrák elleni küzdelem hónapjában október 13-át melltartómentes napnak nyílvánították. Bár korábban a rák elleni harc jelképének számított a világnap, ma már melltartó-pártiaknak és a béklyó ellenzőinek is szól. A melltartó első ősét még 1889-ben alkotta meg Herminie Cadolle francia fűzőkészítő, az első szabadalmazott változat azonban bizonyos Mary Phelps Jacob nevéhez fűződik, aki egy bálba készülve két selyemzsebkedőt és pár színes szalag felhasználásával alkotta meg a ma imádott - vagy gyűlölt - fehérnemű első darabját. Találmánya sikeresnek bizonyult, ami a fűző mindennapi használata után nem csoda; a nők számára minden bizonnyal kisebb megváltás lehetett. Képgalériánk az azóta eltelt bő száz éven vezet végig.

hvg.hu Nagyítás

Göncz Árpádra emlékezünk

93 éves korában elhunyt Göncz Árpád volt köztársasági elnök. 1922. február 10-én született Göncz Árpád József Attila-díjas magyar író, műfordító, politikus. Az 1956-os forradalom után életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték, melyből 1963-ban szabadult. A rendszerváltás után a harmadik Magyar Köztársaság első elnökévé választották. Képes összefoglalónkban pályájának rövid áttekintésével búcsúztatjuk Göncz Árpádot.

hvg.hu Nagyítás

20 év képekben

Mesterek és tanítványok címmel nyílt kiállítás a Bálnában, amely a Szellemkép Szabadiskola 20 évének műhelymunkájába enged bepillantást. Mutatjuk a kedvenceinket.