Tetszett a cikk?

Kilőtték az orosz űrhajót, Ákos és Kövér László kijelentései megrengették a világot, bezárt debreceni menekülttábor, felmondták a telekomos szerződéseket, kikaptak női kéziseink - képes összeállításunk a hét fontosabb eseményeiből.

Fényképész a Geminidák meteorraj alatt a Maira-völgyben az észak-olaszországi Elva városában.
©
Fényképészek a Szojuz TMA-19M orosz űrhajó kilövésén a kazahsztáni Bajkonur orosz űrközpontjában. Az űrhajó legénységének tagjai, Timothy Peake brit, Timothy Kopra amerikai és Jurij Malencsenko orosz űrhajós a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásra (ISS) utaznak.
©
Sérült férfit cipelnek egy orosz bombázás után a szíriai Damaszkusz lázadók által ellenőrzött, Szakba nevű kerületében.
©
A sydney-i Lindt Cafe megvilágított épülete a decemberi terrortámadás első évfordulóján. Tavaly december 15-én egy iráni férfi túszokat ejtett a kávézóban. A rendőrök tizenhét órával később megrohamozták az épületet, de a túszok kiszabadítása közben a támadóval együtt hárman életüket vesztették.
©
Léggömbárus a németországi Hannover központjában.
©
Bej Bej, a washingtoni Smithsonian Nemzeti Állatkert Mej Hsziang nevű óriáspandájának augusztus 22-én, mesterséges megtermékenyítés révén született egyik ikerbocsa.
©
Birodalmi rohamosztagos jégszobra a belgiumi Liege városában rendezett jégszobor fesztiválon. A téma apropóját az adja, hogy ezen a héten mutatták be világszerte az Star Wars - Az ébredő erő című mozifilmet, amely az első napokban máris csúcsot döntött: az első két napon 130 millió dolláros bevételt hozott, és a kritika is jól fogadta.
©
Az amerikai Steven Nyman lesiklása a FIS Alpesi sí Világkupán az észak-olaszországi Val Gardenában.
©
A japán önvédelmi erők díszsorfalának ellenőrzése Abe Sindzó japán miniszterelnök érkezése előtt a tokiói védelmi minisztériumban.
©
Marine Le Pen, az ellenzéki jobboldali Nemzeti Front jelöltje és listavezetője az észak-franciaországi Henin-Beaumont-ban. A szélsőjobboldali Nemzeti Front egyetlen régiót sem szerzett meg a helyhatósági választások vasárnapi második fordulója után.
©
Hornyák Dóra a Dániában rendezett 22. női kézilabda világbajnokság nyolcaddöntőjében játszott lengyel-magyar mérkőzés végén. A magyar kézisek 24-23-ra kikaptak a lengyel válogatottól a hétfői nyolcaddöntőben, péntekre pedig kiderült, hogy biztosan nem lesznek kint női kéziseink a riói olimpián. A dániai kudarc miatt Németh András, a válogatott szövetségi kapitány lemondott.
©
Oroszlánt vetítenek a római Szent Péter-bazilika homlokzatára az irgalmasság rendkívüli szentévének megnyitása alkalmából.
©
Orbán Viktor a Fidesz XXVI., tisztújító kongresszusán, vasárnap, ahol újraválasztották pártelnökként, és azt is bejelentette, hogy 2018-ban is elindul a miniszterelnöki székért. Beszédében romokban heverő Európáról, a liberalizmus haláláról és a követendő példaképekről - Kövér László, Schmitt Pál és Matolcsy György -, valamint a fideszesek saját életén túlmutató céljairól is beszélt.
©
Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal bezárt debreceni befogadó állomásának bejáratánál kihelyezett ''Zárva'' feliratú tábla mellett Becsky István önkormányzati képviselővel, Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkárral, Papp László polgármesterrel. A menekültek helyi befogadóállomása húsz éven át működött a városban, mielőtt most bezárták.
©
Kövér László a Fidesz hétvégi kongresszusán. A napokban a politikus hétvégi eszmefuttatásától volt hangos a sajtó, a házelnök ugyanis azzal a szöveggel heccelte a liberális magyarokat, hogy ''Nem akarjuk a Soros-félék nyitott társadalmát'', ''nem akarjuk a genderőrületet'', és azt sem, hogy Magyarország olyan jövőtlen társadalommá váljon, ahol ''férfigyűlölő nők'' és ''feminin férfiak'' a gyermekekben, családokban csak az önmegvalósítás akadályát látják. ''Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk''.
©
Kovács Ákos a Hegyalja Fesztiválon 2013. június 28-án. Magyarország első számú popikonja, Kovács Ákos az Echo tévén szakértett a nők általa ideálisnak gondolt szerepéről. Az énekes-dalszerző szerint a nőknek nem dolga, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak. Ákost az után kérdezték meg, hogy némi felhördülést váltott ki Kövér László vasárnapi nyilatkozata, amelyben a női önmegvalósítás felső fokaként a gyerek-, sőt unokaszülést nevezte meg.
©
Magyar Telekom-logó a távközlési cég Budafoki úti székházán. A cég szerdán felbontotta a szerződést az általa tízmilliókkal szponzorált Kovács Ákossal, annak Echo TV-ben előadott nőiegyenjogúság-ellenes nyilatkozata miatt. Csütörtökön erre a kormány bejelentette, hogy felbontják a Telekommal a kormányszervek mobilinternet-szerződéseit. Később kiderült, hogy azok év végén úgyis lejárnának. A kormány szólásszabadság-kérdésnek igyekszik beállítani a vitát, miközben nyilvánvaló, hogy a kormányközeli Ákos büntetését torolja meg.
©
Apácák és látogatók búcsúzkodnak az albán származású, Nobel-békedíjas szerzetesnő, kalkuttai Teréz anya által alapított Szeretet Misszionáriusai rendház imatermében tartott közös imádságuk után a kelet-indiai Kolkatában. Ezen a napon Ferenc pápa jóváhagyta az illetékes vatikáni kongregáció döntését a 2002-ben boldoggá avatott egykori katolikus apáca kanonizálásáról.
©
Indiai munkások egy ideiglenes pontonhíd építése közben a Gangesz mellett a közelgő Magh Mela fesztivál alkalmából Allahabadban.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu Nagyítás

Máté Bence ismét tarolt az év természetfotósa pályázaton

Húscafatért marakodó rókák, a hold tükörképébe dermedt bagoly, vaddisznó a Tejút előtt. Tizennégy kategóriában mérhették össze tudásukat a Canon – Év természetfotósa pályázat részvevői. Az Év Természetfotója díjat Máté Bence nyerte meg Lépéselőnyben című képével, valamint első díjat hozott el Az emlősök viselkedése és Az állatok szemtől szemben kategóriában is. Mutatjuk a díjnyertes fotókat, illetve néhány kedvencünket, az ínyencek kedvéért pedig a technikai adatokat is feltüntettük.

fm Nagyítás

Bezárták Európa legmélyebb szénbányáját

Múlt pénteken zárták be Európa legmélyebb kőszénbányáját Romániában. A 1100 méter mély Zsil-völgyi petrillai (Petrila) bányában 156 éven át folyt szénkitermelés. Románia vállalta, hogy 2018-ig bezár több veszteségesen működő Zsil-völgyi szénbányát, ezek közé tartozott a petrillai is, amely 1859-ben kezdte el működését. Pénteken megemlékezést szerveztek a bányászok, több tucatnyi csoportban jelentek meg egykori üzemük hivatalos felszámolásánál. A helyszínen fúvószenekar adta elő a vájárok himnuszát, majd egy csillén felhozták az utolsó egy tonna szenet.

Stiller Ákos - képszerkesztés Nagyítás

Isztambul: A város két világ között

Nem is helyezkedhetne el szimbolikusabb helyen Isztambul: az Ázsiát Európával egybeforrasztó megapolisz annak a Törökországnak a legfontosabb városa, amely maga is két kontinens között egyensúlyoz. Egyik oldalról az ISIS és a szír háború határolja, másik oldalról az Európai Unióval fonódik egyre szorosabb szövetségbe. Isztambulban is két világ fonódik egybe az Aranyszarv-öböl partjain, ennek a találkozásnak a pillanatait örökítette meg Urbán Ádám fotóriporter.