Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Díjat nyertek a hvg fotósai, Franciaországban is tüntettek az Uber ellen, épül a 2017-es vizes világbajnokság központi létesítménye, másfél tonna agyart foglaltak le Srí Lankán - képes összeállításunk a hét fontosabb eseményeiből.

Hétfőn kihirdették a 34. Magyar Sajtófotó Pályázat eredményeit. Összesen 240 szerző 2434 pályaművel pályázott sikeresen. A zsűri 7029 kép közül választotta ki a legjobbakat. Fazekas István, a HVG fotóriportere a menekültválságról szóló Tranzitország című sorozatával nyerte el a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Nagydíját.
©
Stiller Ákos kollégánkat pedig két kategóriában díjazták. Művészet kategóriában a Budapesti Fesztiválzenekarról szóló képe második, míg Tanyavilág című anyaga a társadalomábrázolás kategóriában harmadik helyezett lett.
©
Az úttesten parkolnak az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen szervezett taxistüntetés résztvevői a nyugat-párizsi Porte Maillot metrómegálló közelében 2016. január 26-án. A francia légitársaságok a sztrájk miatt járataik mintegy egyötödét törölték.
©
A tej- és húsipari termékek csökkenő ára miatt a kormánytól nagyobb anyagi támogatást követelő francia parasztgazdák lezárnak traktorjaikkal egy utat egy bevásárlóközpont közelében a nyugat-franciaországi Lorient városában.
©
Fertőtlenítő szakember a Nueva Esperanza temetőnél Limában. A kép még január 15-én készült, azóta kisebb pánik kezd kialakulni a zikavírus miatt.
©
Félmeztelen dél-koreai és amerikai tengerészgyalogosok egy közös téli hadgyakorlaton a Szöultól 200 kilométerre keletre fekvő Pjongcsangban.
©
Ultraortodox zsidók a Tu bisváton, a Fák újévén Jeruzsálemben. A természet szeretete már Mózes korában is fontos volt a zsidó nép számára, a gyümölcsfák védelme pedig különösképpen. Ezt igazolja az, hogy a gyümölcsöt termő fákat még háború idején sem volt szabad kivágni.
©
Aj Vej-vej kínai avantgárd művész és emberjogi aktivista hajótörött migránsok ellátásában segédkezik Mitilíni kikötőjében, az északkelet-görögországi Leszbosz szigetén 2016. január 28-án, miután egy menekülteket szállító fahajó felborult az Égei-tengeren. A balesetben legkevesebb tizenkét ember életét vesztette.
©
Ezek az emberek nem a hülye járások minisztériumába sietnek, hanem New Yorkban, a Park Avenue-n próbálnak meg eljutni a munkahelyükig. Az Egyesült Államok keleti partvidékén pusztító hóvihar hatvan-hetven centiméteres havat zúdított Washingtonra, New Yorkra és több keleti parti nagyvárosra, a zord időjárásban legalább 25 ember életét vesztette.
©
Iskolás fiú az indiai hadsereg egyik katonájával egy könnyű géppuska mögött a Köztársaság napja alkalmából rendezett ünnepségen. Ezen a napon az alkotmány 1950-es elfogadásáról emlékeznek meg Indiában.
©
Épül a 2017-es vizes világbajnokság központi létesítménye, a Dagály Úszóaréna Budapesten.
©
Biztonsági erők a kolumbiai Cali utcáin. Korábban több ezren vonultak utcára a minimálbér növeléséért és a kormány gazdaságpolitikája ellen.
©
Fotósok a Raplph & Russo 2016 tavasz/nyár kollekciójának bemutatóján Párizsban.
©
Megsemmisítésre váró afrikai elefántagyarak a Srí Lanka-i Colombo egyik parkjában. A 359 agyarból álló, mintegy másféltonnás, Afrikából érkezett hajórakományt, amelynek becsült eszmei értéke 2,5 millió dollár (722 millió forint), 2012-ben foglalta le a helyi vámhatóság a nagyváros kikötőjében.
©
A tajvani hadsereg ''békaembereinek'' bemutatója Kinbenben, melyet külföldi újságírók előtt rendeztek.
©
Tüntetők Port-au-Prince utcáin. Haiti fővárosában a múlt szombaton több ezren követelték az államfő azonnali távozását, valamint átmeneti kormány felállítását, amely levezényli a folyamatban lévő választást.
©
Harry Houdini magyar származású amerikai szabadulóművész, illuzionista életének fontos tárgyait mutatja be az a kiállítás, amely az Országos Széchényi Könyvtárban látható, de hamarosan a márciusban nyíló, Houdini House nevű bűvészettörténeti központ gyűjteményét gazdagítja. Houdini egy budapesti rabbi fiaként valósította meg az amerikai álmot, a ''Bilincsek Királya'' New Yorktól Moszkváig minden nagyváros közönségét elbűvölte halállal dacoló mutatványaival, miközben a század elején virágzó mozi világába is belekóstolt.
©
Kukoricát evő szarvasbika egy sasréti vadaskertben a baranyai Almamellék közelében.
©
A szerb Novak Djokovic a Roger Federer ellen vívott mérkőzésen az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében. Federer végül 1:6, 2:6, 6:3, 3:6 arányban kapott ki Djokovictól.
©
Havas rózsa a libanoni Maifouq faluban.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!