Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Terrortámadás Brüsszelben, készültség Budapesten, Ferenc pápa menekültek lábát mosta, Juhász Péter Hatvanpusztára látogatott, Obama tangózott, kiosztották a sajtófotó-pályázat díjait, elhunyt Pozsgay Imre - képes válogatásunk a hét fontosabb eseményeiből.

Evakuált utasok a brüsszeli Zaventem reptér előtt március 22-én. Egy órával korábban két robbanás történt, a megrongálódott épületet lezárták , a repülőket átirányították. Később robbantottak az Európai Parlament közelében található Maalbeek metróállomásnál is.
©
Figyelem!
A kép megtekintését kizárólag erős idegzetű, felnőtt látogatóinknak ajánljuk!
Tovább a fotóra...
Sebesültek a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren a kettős robbantás után. A támadásokban 31 ember vesztette életét és mintegy 270-en megsérültek meg - köztük két magyar. A reptéri robbantásokban 11-en, a metróban 20-an veszthették életüket.
©
Lezárt terület a Maalbeek metróállomás közelében. A belga hatóságok később azonosítottak két robbantót: Khalid és Ibrahim el-Bakraoui testvérpár egyik tagja a reptéren, másikuk a metróban robbantotta fel magát.
©
A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai és egy páncélozott szállító harcjármű a Liszt Ferenc-repülőtéren. A brüsszeli robbantások nyomán fokozott ellenőrzést rendelt el az országos rendőrfőkapitány a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren és a budapesti metróállomások területén.
©
A világ nagyvárosaiban kivilágított épületekkel emlékeztek az áldozatokra. Belgiumban háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el.
©
Felgyújtotta magát egy férfi a macedón-görög határ görög oldalán található Idomeninél. A határnál rekedt menekültek azt remélik, hogy tovább engedik őket Európába, méghozzá a korábban lezárt balkáni migránsútvonalon.
©
A menekültválságról szóló Tranzitország című sorozatával Fazekas István, a HVG fotóriportere nyerte el a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Nagydíját. A 34. magyar sajtófotó-pályázaton 240 szerző 2434 pályaművel pályázott sikeresen, a zsűri 7029 kép közül választotta ki a legjobbakat. Fazekas István csütörtökön vehette át a díjat.
©
Ferenc pápa az utolsó vacsorára emlékező nagycsütörtöki mise alkalmával tartott lábmosás-szertartáson a Rómától harminc kilométerre levő Castelnuovo di Porto menekülttáborában. A katolikus egyházfő a rituálé során tizenegy menekültnek - köztük muzulmánoknak, kopt keresztényeknek és egy hindunak -, valamint egy a táborban dolgozó önkéntesnek mosta meg a lábát.
©
Amerikai veterán autó egy amerikai és két kubai nemzetiszínű zászlóval díszített épület előtt Havannában, Barack Obama amerikai elnök történelmi látogatásának napján. Obama az első hivatalban lévő amerikai elnök 1928. óta, aki hivatalos látogatásra érkezik a karibi szigetországba.
©
Öröm a Magyarország - Horvátország felkészülési mérkőzés után a Groupama Arénában. Amit a pályán láttunk, az inkább a magyar csapat számára volt biztató, hiszen kapott gól után jöttek vissza a meccsbe Dzsudzsákék, és akár még a győzelmet is megszerezhették volna. A végeredmény 1:1 lett.
©
Juhász Péter becsöngetett Orbán Viktorhoz - vagy legalábbis arra a tanyára, amelyről az Együtt alelnöke azt gyanítja, hogy a miniszterelnök rendszeresen használja. Juhász Péter demonstratív sajtótájékoztatót tartott kedden a hatvanpusztai majorságnál.
©
Egy évre próbára bocsátották Gulyás Márton aktivistát, amiért leszedte, majd földre hajította a Nemzeti Választási Iroda két tábláját. Ez azt jelenti, hogy a büntetés kiszabását egy évre elhalasztották. Gulyás az ítélethirdetés után azt mondta, hogy ez őt a továbbiakban sem fogja semmilyen tiltakozó akciótól visszatartani.
©
Aktivisták a Városligetben, a korábbi Kertem szórakozóhely területén a múlt hétvégi a ''Hely, hol felolvashatol'' rendezvényen.
©
A Tanítanék mozgalom sajtótájékoztatója a kormánynak adott ultimátum határidejének lejárta után, Törley Katalin, Pilz Olivér és Pukli István részvételével. Az eseményen meghirdették március 30-ra a reggel nyolctól kilencig tartó polgári engedetlenséget, amikor elmaradnak az első órák a csatlakozó iskolákban.
©
Barack Obama és felesége, Michelle Obama tangózik a tiszteletükre rendezett vacsorán a Buenos Aires-i Kirchner kulturális központban.
©
A Procesion del Silencio testvériség vezeklői nagyheti körmeneten az északnyugat-spanyolországi Zamorában nagycsütörtökön.
©
Nyolcvanhárom éves korában pénteken elhunyt Pozsgay Imre volt államminiszter, egyetemi tanár
©
Gyermekek egy kútnál az indiai Jalandhar városában. A világon Indiában nem jut a legtöbb ember tiszta ivóvízhez, ami óriási anyagi terheket ró a dél-ázsiai ország legszegényebb rétegeire - állapította meg a Water Aid nemzetközi jótékonysági szervezet kedden, a víz világnapja alkalmából közzétett jelentésében.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu Nagyítás

40 éves a Concorde

Negyven éves a Concorde, a hangsebességnél gyorsabb civil repülés jelképe. Nem az egyetlen és nem is az első szuperszonikus utasszállító volt, de a bolsevik másolat csúfos véget ért. A Concorde gazdaságtalan volt, zajos és drága mulatság – viszont gyönyörű, és évtizedeken át a Nyugat csodájának szimbóluma. Ma már újra csak a katonai pilóták élvezhetik az igazi száguldást.

hvg.hu Nagyítás

2016 a zikavírus elleni harcról fog szólni? - Nagyitás-fotógaléria

Míg 2015 vírusa az ebola volt, addig 2016 a zikavírus elleni küzdelemről fog szólni? Főként a latin-amerikai régióban pánikot keltő kórokozót 1947 óta ismerik a tudósok, a világ figyelmét igazán csak a múlt év végén keltette fel. A WHO becslései szerint idén négymillióra emelkedhet a zikavírusos megbetegedések száma az amerikai kontinensen. A vírus a gyanú szerint mikrokefáliát, kóros kisfejűséget okoz a magzatoknál. Brazíliában tavaly október óta több mint négyezer ilyen csecsemő jött világra.

hvg.hu Nagyítás

Tanárok, diákok és egy túltolt bicikli esete

A szakadó eső ellenére ötezer pedagógus és diák vonult fel szerdán Miskolcon a kormány oktatáspolitikája ellen tiltakozva. A fáklyás felvonulás kiindulópontja az a Herman Ottó Gimnázium volt, ahol januárban a tanárok nyílt levélben panaszolták el, hogy mennyire megnehezíti az oktatást az új köznevelési törvény, a tanári adminisztráció, milyen problémát és túlterhelést jelent a Nemzeti alaptanterv, valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) által megvalósult túlzott központosítás. Tiltakozásukhoz a miskolci Földes Ferenc Gimnázium és a budapesti Teleki Blanka Gimnázium is csatlakozott. Mára több száz intézmény tantestülete és számos magánszemély támogatja kiállásukat.

hvg.hu Nagyítás

Vírus és fegyverek a hét képein

Díjat nyertek a hvg fotósai, Franciaországban is tüntettek az Uber ellen, épül a 2017-es vizes világbajnokság központi létesítménye, másfél tonna agyart foglaltak le Srí Lankán - képes összeállításunk a hét fontosabb eseményeiből.

hvg.hu Nagyítás

Sajtófotó-nagydíjas a HVG fotóriportere

Megvannak a tavalyi év legjobb magyar sajtófotói, a pályázat eredményeit hétfőn délelőtt hirdették ki. Összesen 240 szerző 2434 pályaművel pályázott sikeresen. A zsűri összesen 7029 kép közül választotta ki a legjobbakat. Fazekas István, a HVG fotóriportere a menekültválságról szóló Tranzitország című sorozatával nyerte el a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Nagydíját. Stiller Ákos kollégánk pedig két kategóriában kapott helyezést. Íme egy válogatás a pályázat díjnyertes képeiből.

hvg.hu Nagyítás

Szíria: humanitárius katasztrófa előtt a török határnál

Drámai helyzet alakult ki a szír-török határon, miután az orosz légierő segítségével a szír kormányerők körbezárták Aleppót, és menekültek tízezrei indultak meg a török atár felé. Merkel hétfőn Ankarában tárgyalt, a török külügyminiszter kedden Magyarországra látogat.

hvg.hu Nagyítás

Clooney nem sejtette, hogy ilyen hülye lesz a filmben

A mindig politikus Berlini Filmfesztivál, a Berlinale ezúttal sem hazudtolta meg magát, és erős üzenetet közvetít a világnak a menekültkrízisről. Az egyik helyszínt például mentőmellényekkel borították be, és az eddig bemutatott filmek közül a menekültválság gócpontjáról szóló olasz alkotás, a Fuocoammare (Tűz a tengeren) a legfontosabb díj, az Arany Medve legnagyobb esélyese. A nagy sztárok közül Emma Thompson aligha, Isabelle Huppert viszont nagyon bizakodhat abban, hogy a Meryl Streep vezette zsűritől díjat kap majd a febuár 20-ai zárógálán.