Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kína hatását a nyugati divatvilágra a Magyar Nemzeti Múzeum falai között tekinthették meg az érdeklődők hétvégén. A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében rendezett ''A selyem útja'' című divatbemutatón felvonuló modellek Szaju, Youjia Jin és Katti Zoób munkáit viselték. A kínai nők öltözködése rendkívül változatos: a legnagyobb divatházak legújabb kollekcióitól a helyi márkák aprólékos gonddal, kézzel varrt darabjain át egy-egy szubkultúra tipikus ruháiig szinte mindent megtalálhatunk. Képeink a bemutatóról.

©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
Szaju egyik ruhája
©
Katti Zoób egyik ruhája
©
Szaju ruhái a bemutató előtt
©
Modell Youjia Jin egyik ruhájában
©
Szaju öröme a bemutató után
©
Katti Zoób ruhái
©
Katti Zoób ruhái
©
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

Nagyítás

Budapest Looks a kifutó mögött – Nagyítás-fotógaléria

Óriási sikerrel zárult a legjobb hazai tervezők ruháit felvonultató "Budapest Essential Looks" elnevezésű bemutató, melyet első alkalommal rendeztek meg a Nyugati pályaudvar melletti Eiffel téren. A külföldi divateseményekhez hasonlóan nálunk is hatalmas készülődés előzte meg a hétvégi programsorozat indulását: a nemzetközi bemutatókon is fellépő modelleken fodrászok, sminkesek és stylistok tömkelege dolgozott órákon keresztül, hogy a kifutón mindenki a lehető legjobb formáját hozhassa.

hvg.hu Nagyítás

Tömegek az esőben - ilyen volt március 15

Mozgalmas volt a március 15-i megemlékezés: néhány száz résztvevővel ellentüntetés is zajlott a Nemzeti Múzeum közelében, a tüntetésspecialista (hídfoglaló, robbantással pártot alapító) Büki Zoltán vezetésével, de az ígért ''világszenzációból'' egy performansz lett. Orbán Viktor miniszterelnök a nemzeti ünnep legaktuálisabb kérdésének az európai menekültválságot nevezte ki, a Nemzeti Múzeumnál mondott beszédének túlnyomó része ezzel foglalkozott. A pedagógusok tiltakozásait támogatva több tízezer ember vonult a Hősök teréről a Kossuth téri nagygyűlésre. Képek a nemzeti ünnepről.

hvg.hu Nagyítás

A riói karnevál arcai

Február 5-én vette kezdetét az idei karnevál Rio jelképes kulcsának átnyújtásával, amit Wilson Dias, vagyis Momo király, a karnevál ''uralkodója'' vehetett át Eduardo Paestől, Rio de Janeiro polgármestertől. Bár a leglátványosabb és legcsillogóbb Fiestát Rióban rendezik, a karnevál első napjától kezdve egészen hamvazószerda éjszakájáig minden brazíliai város megrendezi a maga karneválját, amelyen álarcosok, dobosok vonulnak fel. Az 1928 óta létező fesztivál csúcspontja a felvonulás a Sambadrome-ban, ahol a hónapok óta készülő szambaiskolák látványos díszletek közt mérik össze tudásukat. A hiedelmekkel ellentétben nem kizárólag a szambának, hanem más tradicionális táncoknak, így a maracatúnak, a xangónak és a marchinhának is komoly szerep jut.