Tetszett a cikk?

A London Aquatics Centre-ben zajló vizes Európa-bajnokság az utolsó lehetőség az úszóknak és műugróknak hogy összemérjék felkészültségüket az augusztusi riói olimpia előtt. A kontinensviadalra a magyaroktól húsz férfi és tizenegy női úszó utazhatott Londonba. Az előzetesen megjelent hírekkel ellentétben Hosszú Katinka hat számban, 400 vegyesen is úszik, míg a férfiaknál Cseh László és Telegdy Ádám nevezett négy számban. A szövetségi kapitány reményei szerint az olimpia jegyében összeállított csapat a nagyszerű szereplés mellett még pluszkvótákat tud szerezni az olimpiára.


Az edzéshez készülődő Jakabos Zsuzsanna Európa-bajnok úszónő felveszi az úszósapkáját
©
Reisinger Zsófia és Kormos Villő a női szinkrontoronyugró számban bronzérmesek lettek. ''Kiegyensúlyozottak voltunk, és ami nagyon lényeges: határozottan ugrottunk, azaz nem a biztonságra törekedtünk'' – értékelt Reisinger Zsófia a díjátadó után.
©
Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna rajthoz áll. Hosszú Katinka arany- Jakabos Zsuzsanna pedig bronzérmet szerzett 400 méter vegyesen a vizes Eb úszódöntőinek hétfői nyitányán.
©
Elrugaszkodás a rajtkőről
©
Hosszú Katinka a londoni úszó Európa-bajnokság női 400 méteres vegyesúszásának előfutamában
©
Az első helyezett Hosszú Katinka a célban a 400 méteres vegyesúszás döntőjében. ''Csodálatos három és fél év van mögöttem, élveztem az utazás minden pillanatát. Ez a mai nap tényleg arról is szólt, hogy a rossz emlékek végleg törlődjenek ebben az uszodában – és ez ma sikerült. Az Európa-bajnokságon nincs rajtam semmi nyomás, kifejezettem az az érzésem, hogy csupán az a dolgom, hogy élvezzem ezt a versenyt'' – nyilatkozta Hosszú a verseny után.
©
Cseh László a papírformának megfelelően a legjobb idővel jutott kedden elődöntőbe 200 méter vegyesen a londoni úszó Európa-bajnokságon, azonban nem sokkal később bejelentette, hogy visszalép, és inkább a pillangóra koncentrál
©
Cseh László a londoni úszó Európa-bajnokság férfi 200 méteres pillangóúszásának elődöntőjében
©
Cseh László és Kenderesi Tamás a célban a 200 méteres pillangóúszás előfutamában
©
Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn a 200 méteres vegyesúszás elődöntőjében
©
Hosszú Katinka a 100 méteres hátúszás középfutamában
©
Hosszú Katinka a női 200 méteres hátúszásának döntőjében
©
Az aranyérmes Hosszú Katinka, valamint férje és edzője, Shane Tusup a 200 méteres hátúszás döntője után
©
A női 100 méteres gyorsúszás rajtja
©
Risztov Éva a 800 méteres gyorsúszás előfutamában
©
Kapás Boglárka rajtol a 800 méteres gyors úszás előfutamában
©
Jakabos Zsuzsanna a 200 méteres vegyes úszás előfutamában
©
Financsek Gábor, Verrasztó Evelyn és Jakabos Zsuzsanna, a bronzérmes 4x100 méteres vegyes vegyesváltó tagjai
©
A harmadik helyezett Bernek Péter a célban a férfi 400 méteres gyorsúszás döntőjében
©
Elrajtolnak a női 800 méteres gyorsúszásának döntősei
©
A 23 éves Kapás Boglárka a táv negyedéig a harmadik helyen tempózott, de féltávnál már az élen haladt. Onnantól kezdve fokozatosan növelte az előnyét, s még hajrában sem tudták megközelíteni.
©
''Nagyon jól összerakott úszás volt. Sose éreztem magam ennyire jó formában, de jobb időt szerettem volna elérni. Ehhez ennél gyorsabban kell kezdeni'' - szerénykedett Bogi az aranyérem átadás után
©
Aranyérmet nyert Cseh László a 200 méteres pillangóúszás döntőjében
©
Bohus Richárd önfeledten örült miután ezüstérmet nyert a az 50 méteres férfi hátúszás döntőjében
©
Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Verraszto Evelin és Kapás Boglárka ünnepel, miután megnyerték a 4x200 méteres női gyorsváltó versenyszámának döntőjében
©Kövessenek minket a Facebookon is!  


hvg.hu Itthon

Nem Gyárfás adta át Hosszú Katinka aranyérmét

Hosszú Katinkát jó és rossz emlék is köti a londoni uszodához, ahol hétfőn mindenkit lehagyott. Most már túlsúlyba kerülnek a jó emlékek, még ha nem is Gyárfás Tamás gratulál elsőként az embernek.