Tetszett a cikk?

Megnyílt a pécsi állatkert, nagy csinnadrattával letették a Lovarda alapkövét, rendőrautókat gyújtottak fel Franciaországban, Bill Clinton kemény szavakkal illette a magyar kormányt, két kilométeres pizzát készítettek Nápolyban, elkészült a gigantikus óceánjáró - képes összeállításunk a hét fontosabb eseményeiből.

Tóbiás József és párttársai szerdán lemondólevelet vittek Matolcsy Györgynek a jegybank épületébe. Az MSZP elnöke azt állítja, Matolcsy György közvetetten a Fidesz esetleges választási győzelmét hivatott támogatni azokból a milliárdokból, amelyek közpénzként a jegybank alapítványaiból rendelkezésére állnak.
©
Mintha egy Jancsó-film szatirikus jelenetei elevenedtek volna meg, amikor letették a Budai Vár lovardájának alapkövét pénteken. Képünkön Tuzson Bence kormányzati kommunikátor és L. Simon László államtitkár Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester jelenlétében időkapszulát helyez el az újjáépülő Lovarda ünnepélyes alapkőletételén a budai Vár Csikós-udvarában. Az alapkőletétellel az elmúlt fél évszázad legnagyobb műemléki felújítása kezdődik a budavári palota több helyszínén. Az időkapszulába pedig a biztonság kedvéért került egy Magyar Idők-példány is.
©
Bill Clinton beszéde felesége, Hillary Clinton kampányának egyik állomásán New Jerseyben. ''Egy autokrata diktátor a határokon kívül tartja a külföldieket, és ez a magyaroknak jó, mert már úgyis elegük van a demokráciából'' – mondta a volt amerikai elnök felesége kampányrendezvényén. A Külügyminisztérium kemény hangú nyilatkozatban reagált: ''Senki, még Bill Clinton sem engedheti meg magának, hogy így sértegesse a magyar embereket.''
©
Dzsudzsák Balázs a Magyarország - Elefántcsontpart barátságos labdarúgó-mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában. A mérkőzés eredménye 0:0 lett, a magyar válogatott főként az első félidőben jeleskedett.
©
Balog Gábor, Financsek Gábor, Verrasztó Evelyn és Jakabos Zsuzsanna, miután Magyarország bronzérmet nyert a londoni úszó Európa-bajnokság vegyes 4x100 méteres vegyesúszásának döntőjében. A londoni Eb-n hat arannyal Magyarország vezeti a nem hivatalos éremtáblát Franciaország és a házigazda Nagy-Britannia előtt.
©
Tűzoltók egy lángoló rendőrautónál a francia rendőrök tüntetésén Párizsban. A rendőrök megunták, hogy a munkajogi reform miatt mindennapossá váltak az erőszakba torkolló tüntetések, és maguk is utcára vonultak. Ám ellentüntetők szétverték a tüntetésüket, lángba borítva több rendőrautót is.
©
Hozzátartozók az EgyptAir irodája előtt a kairói repülőtéren. A kairói légi közlekedési minisztérium közlése szerint az EgyptAir MS804-es járata 56 utassal és 10 fős személyzettel a fedélzetén lezuhant a Földközi-tenger felett. A roncsok pénteken kerültek elő, a gép feketedobozát még keresik, továbbra sem tudni, mi okozhatta a katasztrófát: a terrortámadás sem kizárható.
©
Afganisztánba utazó magyar katonák egy Pápáról Mazari-Sarifba tartó C-17-es repülőgép fedélzetén.
©
Az első látogatók az újonnan megnyílt, 1,8 milliárd forintos beruházásból megújult pécsi állatkertben.
©
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a bajnoki trófeával a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Spanyol Nagydíjának eredményhirdetésén. A fiókcsapat Toro Rossótól másfél hete átszerződtetett Verstappen pályafutása első futamgyőzelmét aratta a Barcelona mellett elhelyezkedő Circuit de Catalunyán, s ezzel az F1 történetének legfiatalabbjaként nyert GP-t.
©
Íme a nápolyi tengerpart és a két kilométer hosszú, 40,5 centiméter széles margarita pizza, amellyel helyi pizzasütők megdöntötték a pizzahosszúság világcsúcsát. Az eddigi rekorder Milánóban készült, és mindössze 1,6 kilométer hosszú volt.
©
Több expozícióval készült kép manökenekről Oscar de la Renta dominikai tervező kollekciójának bemutatóján Sydneyben, az ausztrál divathéten.
©
A Harmony of the Seas, a világ legnagyobb óceánjáró kirándulóhajója érkezik Southampton kikötőjébe. A 362 méter hosszú és 66 méter széles, a 2100 főnyi személyzet mellett 6360 utas befogadására képes hajó a Royal Caribbean Cruises amerikai társaság számára épült 10 millió munkaórányi munkával, kereken egymilliárd euróért. A 120 ezer tonnás, 16 emelet magas kolosszuson 66 ezer négyzetmétert foglalnak el az éttermek és a szabadidő-létesítmények, köztük a világ legnagyobb, hajón működő vízi csúszdája.
©

Kövessenek minket a Facebookon is! 

hvg.hu Nagyítás

Összeértek a kezek az iskolák körül - fotógaléria egy rendhagyó lyukas óráról

Volt olyan fővárosi gimnázium, ahol alig néhány diák tiltakozott, és ők is az igazgatóiban kötöttek ki, máshol azonban körbeérte az épületeket a tanárok, szülők és diákok alkotta élőlánc. Több mint 250 iskola tantestülete és 3 ezer magánszemély jelezte, hogy részt vesz a Tanítanék Mozgalom szerda reggel 8-9 órára meghirdetett demonstrációján. Fotók a március 30-i tanár-, diák- és szülődemonstrációról.

hvg.hu Nagyítás

Sztrájk, földrengés és Kobe Bryant a hét képein

Immár "rendes", igaz, csak kétórás - viszont fekete ruhás egészségügyi tiltakozással kísért - sztrájkot tartottak a tanárok, Japánt több nagy földrengés is megrázta, szenzációs játékkal és hangulatban búcsúzott az NBA-től az elmúlt időszak legjobb kosarasa, Kobe Bryant. Mindezt mutatjuk - képekben.

hvg.hu Nagyítás

Ez már a szabadság?

''Ez már a szabadság?'' címmel rendezett fotókiállítást volt fogvatartottak fotóiból az Adj Hangot Egyesület. A váci, győri és Gyorskocsi utcai börtönben Börtönrádiót üzemeltető egyesület volt raboknak tartott fotós műhelyeket Izsó Tímea és Bánkuti András mentorálásával, majd arra kérték a frissen szabadult férfiakat, hogy készítsenek fotókat a szabadságról. Drubina Kamilla, a projekt vezetője szerint hiányzik a társadalmi diskurzus a fogvatartottak börtönbeli és a szabadulás utáni életéről. Nyolc fotós három hónap alatt készült több száz fotójából majdnem negyven képet tekinthet meg a nézőközönség 5 városban és 4 börtönben. A kiállított képekből válogattunk.

fm Nagyítás

Egy szomorú hét képei

Terrortámadás Brüsszelben, készültség Budapesten, Ferenc pápa menekültek lábát mosta, Juhász Péter Hatvanpusztára látogatott, Obama tangózott, kiosztották a sajtófotó-pályázat díjait, elhunyt Pozsgay Imre - képes válogatásunk a hét fontosabb eseményeiből.

hvg.hu Nagyítás

Tanárlázadás és atomcsúcs a hét képein

Budapest túl van a tanárok első nagy polgári engedetlenségi akcióján, Brüsszel még mindig sokkban van a terrortámadás után, a nukleáris terrorveszélyről tárgyaltak a világ országai Washingtonban, Szíriában visszafoglalták az Iszlám Államtól Palmürát, iszonyatos tömegkatasztrófa történt az indiai Kalkuttában.

hvg.hu Nagyítás

Kellemes húsvéti ünnepeket!

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, a Krisztus-központú kalendárium központi főünnepe. A Biblia szerint Jézus – pénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap feltámadt, kereszthalálával nem szabadította meg a világot a szenvedéstől, de megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett. A húsvét időpontja a tavaszi napéjegyenlőség utáni első holdtöltét követő vasárnap. Képes összeállításunk itthonról, és a nagyvilágból.