Tetszett a cikk?

Egy katartikus győzelem és egy szívszaggató vereség: két legendás, hosszabbításban eldőlő meccset játszott a 2016-os Final Fourban a Veszprém férfi kézilabda csapata. Az elődöntő után még a Kölnbe kilátogató többezer magyar szurkoló ünnepelhetett önfeledten, másnap, a döntőben azonban egy szinte megnyert meccs elvesztését kellett megemészteniük. A Final Four ismét megmutatta a kézilabda legnagyobb szépségeit: a küzdelmet, a szurkolók sportszerű fanatizmusát, és a meccsek alatt másodpercről másodpercre változó érzelmek hullámvasútját. Ezt a hullámvasutat most a Kielce csapata bírta a legjobban, ők lettek a 2016-os BL győztesei, a Veszprém 2015 után újra ezüstérmet nyert.

Az első elődöntőben a Kielce és a Paris SG végig kiélezett csatát vívott egymással. A két csapat vezéregyénisége, Karabatic (balra, kékben) és Jurecki (jobbra, sárga mezben) sem kímélte egymást.
©
A Final Fourban már alkalmazták a videóbírót, és a gólvonal technológiát. A felvételeket azonban még csak a játékvezetők nézhetik meg.
©
A lengyel szurkolók is kitettek magukért, a veszprémi és a kielcei tábor amúgy is hagyományosan jó viszonyt ápol egymással.
©
Nikola Karabatic lehetett volna az egyetlen olyan játékos az idei négyes döntőben, aki egymás utáni két évben megnyeri a Final Fourt. 2015-ben a Barcelonával nyert a Bajnokok Ligájában, de 2016-ban a PSG-vel már nem jött össze az ismétlés.
©
A szervezők végig ügyeltek arra, hogy jó hangulatot teremtsenek a négy szurkolói csoport között. Ezért mind a négy csapat kabalafigurája ott volt a kölni arénában.
©
A Kiel-Veszprém elődöntő főleg a védekezésen dőlt el. A képen épp Nagy László próbál passzolni Chemának a Kiel védekező játékosainak szorításában.
©
Itt még nagyon aggódott a veszprémi tábor: néhány perccel a rendes játékidő előtt úgy tűnt, a Kiel legyőzi a Veszprémet az elődöntőben.
©
Nilssont, a veszprém beállósát próbálja semlegesíteni Wiencek (17) és Duvnjak (4)
©
Mikler Roland a második félidőben állt be a Kiel ellen és védéseivel nagyon sokat lendített a csapaton.
©
Ilic és Nagy védekezik a kieli Duvnjakkal szemben. A második félidőt egészen elképesztő védekezéssel kezdte a Veszprém, a félidőben összeszedett háromgólos hátrányt hamar le is dolgozták.
©
A Kiel kapusa, Landin a padlón.
©
A sírból visszahozott győzelem még katartikusabb volt. A veszprémi tábor még hosszú percekkel a meccs lefújása után is éltette a játékosokat az arénában.
©
Már majdnem a kezükben volt - a Kiel játékosait teljesen összetörte a vereség.
©
Schuch Timuzsin emeli a magasba Cristian Ugaldét a lefújás pillanatában.
©
KabalaCsaba bizakodva várhatta a vasárnapi döntőt.
©
A kölni Final Four igazi családi program, a németeknél amúgy is rendkívül népszerű a sportág.
©
Mikkel Hansen a bronzmeccsen győzelemre vezette a párizsiakat.
©
A Paris SG öröme: meglett a bronz.
©
A veszprémiek melegítenek be a döntő előtt.
©
Nagy Lászlót szorosan őrizték a kielceiek is.
©
De Jureckit sem kímélték a másik oldalon.
©
Szmal, a kielcei kapus a padlón. Akkor úgy tűnt, innen nem áll fel a lengyel csapat.
©
A veszprémi szurkolók a döntőben még félelmetesebb hangulatot teremtettek.
©
Javier Sabaté irányít a padról.
©
Palmarsson lett a Final Four legjobb játékosa.
©
Nagy súg valamit Gulyás Péter fülébe.
©
A döntő végül hetesekkel dőlt el. A képen Bielecki dob.
Az utolsó fogadkozás a hetesek előtt.
Eldőlt: a Kielce nyert 39-38-ra.
Terzic és Marguc is hibázott a heteseknél, a Veszprém kikapott, és a játékosok teljesen összetörtek.
A Kielce sötét lóként, a két legnagyobb esélyest megverve lett BL-győztes, teljesen megérdemelten. Kilencgólos hátrányból kapaszkodtak vissza, és utána percekig ünnepelték fanatikus szurkolóikkal a kub történetének első BL-sikerét.

Kövessenek minket a Facebookon is!