Tetszett a cikk?

Erdőtűz pusztít Kiosz szigetén, több mint 100 orosz sportolót eltiltottak a riói olimpiai játékokon való részvételtől, Hillary Clinton a Demokrata Párt elnökjelöltje, kihirdették a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Az elmúlt hét képeiből válogattunk.

Gyerekek egy iskolai rendezvényre tartanak Rio de Janeiroban. A riói olimpiai játékokat augusztus 5. és 21. között rendezik.
©
Helyiek nézik a görögországi Kiosz szigetén fekvő Lithiben pusztító erdőtűzet július 25-én. A természeti katasztrófában eddig 3500 hektárnyi erdő vált a lángok martalékává.
©
Ferenc pápa az egykori auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor főkapujában a lengyelországi Oswiecimben ötnapos lengyelországi zarándoklatának harmadik napján. A római katolikus egyházfő a krakkói katolikus Ifjúsági Világtalálkozó alkalmából látogatott Lengyelországba.
©
A Demokrata Párt elnökjelöltjévé választott Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter jelenik meg műholdas összeköttetés útján az óriáskivetítőn az amerikai Demokrata Párt elnökjelölt-állító országos konvenciójának második napi ülésén.
©
Az orosz olimpiai csapat tagjai a moszkvai Mária Mennybemenetele-székesegyházban istentiszteleten vesznek részt 2016. július 27-én. Az orosz doppingbotrány miatt a 387 fős csapatból legalább 107 sportolót eltiltottak az olimpiai versenyzéstől.
©
Egy kínai férfi imádkozik az 1976-os tangsani földrengés áldozatainak emlékművénél július 27-én, egy nappal a földrengés 40. évfordulója előtt. A Pekingtől mintegy 150 km-re, keletre fekvő városban pusztító természeti katasztrófában közel negyedmillió ember vesztette életét.
©
Szíriai játékos Pokémont talált a romok között Douma városában.
©
Citromokat akasztanak egy indiai hindu hívő hátának bőrére a Maha Mariamman hindu istennő tiszteletére rendezett felvonulás előtt Dzsammu és Kasmír indiai szövetségi állam téli fővárosában, Dzsammuban.
©
Kettős szivárvány ragyog a Svájc délnyugati részén fekvő Gryon közelében július 27-én.
©
A teamLab interdiszciplináris művészcsoport A varjakat üldözik és az üldöző varjak is üldöztetésre vannak ítélve, virágzás ütközéskor – Fény az űrben című alkotása a tokiói Mori Művészeti Múzeum Az univerzum és művészet című kiállításának sajtóbemutatóján.
©
Egy férfi sarat takarít a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Múcsonyban felhőszakadás után július 28-án.
©
Az Aryaan Dervishi szerepét alakító Jéger Zsombort emelik fel daruval Mundruczó Kornél Felesleges ember című filmjének forgatásán a fővárosi Murányi utcában.
©
Az első csapolás a dunaújvárosi ISD Dunaferr átépített nagyolvasztójában július 25-én.
©
Érdeklődők a Pont Ott Parti hivatalos ponthatárváró rendezvényen a felsőoktatási képzések ponthatárainak kihirdetése után a budapesti Infoparkban 2016. július 26-án. A felsőoktatásba jelentkező több mint 111 ezer diák mintegy 67 százalékát felvették valamelyik egyetemre, illetve főiskolára, majdnem 4 százalékkal többet mint tavaly.
©
A riói olimpiára készülő férfi vízilabda-válogatott tagjai edzés előtt a Hajós Alfréd Sportuszoda Széchy medencéjében A válogatott július 30-án indult Brazíliába.
©
Kéthetes zászlós farkú kolobusz (Colobus guereza) a veszprémi állatkertben 2016. július 29-én. A rendkívül látványos, mozgékony majomfaj, a zászlós farkú kolobusz, más néven zászlós farkú gereza Közép-Afrika elsősorban bambusz- és esőerdeinek lakója.
©

Kövessenek minket Facebookon is!