Gyönyörű pillanattal vette kezdetét a paralimpia, szentté avatták Teréz anyát, hőlégballonok emelkedtek Németország fölé, atomkísérletek Észak-Koreában. A hét fontosabb képei.

Katolikus apácák imádkoznak Kalkuttai Teréz anya halálának 19. évfordulóján az általa alapított Szeretet Misszionáriusai rendház központi imaházában, a kelet-indiai Kolkatában szeptember 5-én. Egy nappal korábban Ferenc pápa szentté avatta a Nobel-békedíjas szerzetesnőt a római Szent Péter téren.
©
Jelenet a Trafóban bemutatott Tabuból. Főszerepben a kényes témák és a külső-belső tabuk ihlette extravagáns ruhaköltemények. A Tabu kollekció a legendás PESTIESTI kosztümmágusának és a Soharóza vezetőjének közös vizuális és hangzó ínyencsége.
©
A brazil Marcia Malsar az olimpiai fáklya mellett a riói paralimpia megnyitóján. Malsar a fáklya elejtése után vesztette el egyensúlyát, de felsegítették, és tovább vitte a lángot.
©
Tunkel Nándor az erőemelők 49 kilogrammos súlycsoportjának eredményhirdetésén a riói paralimpián szeptember 8-án. A sportoló bronzérmet nyert, ezzel megszerezte a magyar küldöttség első érmét.
©
Habony Árpád Mona Lisával az idei ARC kiállításon. Péntektől szeptember 25-ig látható az idei plakátkiállítás az Ötvehatosok terén.
©
Hőlégballonok a németországi Arnsbergben rendezett hőlégballon fesztivál kezdetén szeptember 8-án.
©
Észak-Korea újabb kísérleti atomrobbantásáról szóló tévétudósítás Szöul főpályaudvarának egyik kivetítőjén szeptember 9-én. Phenjan ezen a napon bejelentette, hogy végrehajtotta ötödik kísérleti atomrobbantását a kommunista rezsim fennállásnak 68. évfordulója alkalmából. Több nemzetközi földtani intézet ötös erősségű földmozgást észlelt Észak-Koreában, a dél-koreai vezérkar ''mesterséges szeizmikus hullámokról'' számolt be.
©
Hillary Clinton demokrata elnökjelölt felszállás előtt a Tampa Nemzetközi Repülőtéren szeptember 6-án.
©
Mentőalakulatok az észak-spanyolországi O Porrino településnél történt vonatbaleset helyszínén szeptember 9-én. A kisiklott személyvonat két kocsija felborult, másik kettő az oldalára billent, a balesetben két ember életét vesztette, többen megsérültek.
©
Az iszlám hadsereg egyik harcosa a gomolygó füst előtt Damaszkusz külvárosában.
©
A Gázai övezetet irányító Hamász radikális palesztin szervezet fegyveresei harcászati bemutatót tartanak egy égő kábeldobbal a kiképzésüket követő vizsgán a tengerparti övezet székhelyén, Gáza városban szeptember 6-án.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!