Tetszett a cikk?

Felvonult az Anonymous mozgalom, bontási munkálatok Calais városánál, finisben az amerikai elnökválasztás. Képeink a hétről.

November 5-én tartotta hagyományos felvonulását az Anonymous mozgalom. A tüntetés a Rendszerkritikus Tömeg - Million Mask March 2016 címet viselte.
©
Mécsesek és gyertyák a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben halottak napja előtt.
©
Az ismeretlen katona szobra egy épület romjai között a közép-olaszországi San Pellegrino városban november 2-án, három nappal a térséget sújtó, Richter-skála szerinti 6,6-os földrengés után. Olaszországban harminchat éve nem mértek a jelenlegihez hasonló pusztító erejű földrengést.
©
Szíriai kisfiú egy lakóház konyhájából nyíló, föld alatti óvóhelyre vezető létrán a főváros, Damaszkusz közelében fekvő, kormányellenes felkelők uralta Dumában október 29-én.
©
Barack Obama amerikai elnök a 10 hónapos Brooks Breitwieserrel az Ohio állambeli Columbus városban tartott "Hillary for America" választási kampányrendezvényen november 1-jén.
©
Az észak-franciaországi Calais-ban engedély nélkül létesített szükségtábor egyik templomát bontják munkagépekkel november 3-án. A Dzsungelnek nevezett tábor területén mintegy hétezer migráns tartózkodott, a bontási munkálatok október 23-án kezdődtek.
©
Jelmezes résztvevő a halloween alkalmából tartott felvonuláson a Tokiótól délre fekvő Kavaszakiban 2016. október 30-án. A kelta kultúrából eredő halloween a boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe, amelyet minden évben október 31-én, vagyis mindenszentek előestéjén ünnepelnek.
©
Ho Csi-ven kínai származású spanyol válogatott asztalitenisz-játékos kilövőgépből záporozó labdákkal tart bemutatót a délkelet-spanyolországi Granadában október 30-án.
©
Egy daru a napkorong előtt a németországi Straussfurt közelében.
©
Balogh Csaba Itthon

Magnus Carlsen sakkmester

Gazdasági hiba volt a Birodalom presztízsberuházása, a Halálcsillag megépítése? Cersei Lannister vagy Daenerys Targaryen kormányzott jobban? Egy új kötet a sci-fi és kalandfilmek politikáját elemzi, ez pedig a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja, ahol vendégünkkel kitárgyaljuk a témát..