Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hajlamosak voltunk 2016-ot rossz évként elkönyvelni, de szilveszter napján talán megengedhető, hogy a világpolitika vagy a hazai közélet helyett a piti ügyeinkre fittyet hányó állatvilág vidítson fel minket. Galériánkban megdöbbentő vagy épp mókás pillanatokat élhet át, az embert felöklelő bikától a szelfibe tolakodó tevéig. Nagyításunkhoz hasonlóan színes és izgalmas 2017-et kívánunk olvasóinknak is!

2016-ra beköszöntött a Majom éve. Iskolapadba ültek a majmok a február 8-án kezdődő Holdújév kapcsán a Kína keleti részén fekvő Santung tartomány dongying-i állatkertjében. A közelgő ünnepségekre gyakoroltak.
©
Szent Antal tüze teljesen mást jelent egy spanyol kis falu, San Bartolome de Pinares lovasainak, akik hagyományosan tűzugrással szereznek védelmet maguk és paripájuk számára minden év január 16-án.
©
Tevéivel hazafelé tartó férfi Szaúd-Arábia északnyugati részén található Tabúk település közelében.
©
Rózsaszín flamingók a Dubaj melletti Ras Al Khor madárrezervátum homokpadjain.
©
Arábiai golyvás gazella Szaúd-Arábia és Omán határánál fekvő homokdűnéken.
©
Sasokkal vadássza le a drónokat a holland rendőrség. A nagyragadozókat akkor vetik majd be, ha egy drón nem engedélyezett terület fölé, azaz egy repülőtérhez közel, vagy például egy magas rangú állami delegáció konvojához túl közel merészkedik.
©
Kenai névre hallgató zsiráfkölyök anyjával Dionival az északnyugat francia La Flèche település állatkertjében.
©
Sully az angol buldog szeli a hullámokat a kaliforniai Huntington Beach-en rendezett kutya szörfversenyen.
©
Nuan Nuan az egyéves pandakölyök önfeledten örvendezik a maláj főváros állatkertjében taratott születésnapi partin.
©
A fotográfus beállítja modelljét az alsó-szászországi Verden városkában tartott tehén szépségversenyen. A megmérettetésen közel 200 induló közül választották ki a legszebbet.
©
A New York-i Radio City Rockettes társulat karácsonyi showműsorára készülnek a fellépők.
©
Szitakötő pár a Tel-Avivtól északra fekvő Mishmar HaSharon település viztározójánál.
©
Les Machines de l'Ile művészeti projekt részeként hatalmas mechanikus pókot mutattak be a franciaországi Nantes-ben.
©
Alastair Shipman és barátnője Hannah Simpson vízalatti szobájuk kilátását csodálják. A pár az Airbnb online szállásközvetítő által meghírdetett verseny gyözteseként, egy éjszakát tölthetett el cápák között a L'Aquarium de Paris-ban.
©
Cicaszerelem. Skót lógófülű macskák nyalakodnak a kirgíz macskakiállítás szünetében.
©
Tömegkarambol a sienai Palio lóversenyen. Az esemény az olaszországi Siena városának legnevezetesebb kultúrális látványossága, melynek fődíja a paliónak nevezett, Madonna-kép.
©
Komondor a kifutón a New York-i Westminster Kennel Club világhírű éves kutyabemutatóján.
©
Kamerának pózóló Beluga a pekingi állatkertben.
©
Seregélyek tánca a Negev-sivatag fölött.
©
Nem csak Pamplonában, hanem Denia városában is nagy népszerűségnek örvend a féltonnás állatok elől való menekülés. Alicante tartomány tengerparti településén a „Bous a la Mar”-nak nevezett versenyen nemcsak a bika előtti futás számít, hanem hogy az állat a tengerbe vesse magát az üldözés során.
©
Halloweeni kutyajelmez a kaliforniai Long Beach-i parádén.
©
Indiai munkások Ganésa az elefántfejű embertestű hindu istenség bálványait szállítják szekéren a csennai fesztiválra. Az hinduk számára az egyik legszerencsésebb ómen egy elefánt váratlan megpillantása, ugyanis ez a hatalmas, ormányos növényevő istenüket Ganésát, vagyis a jó szerencsét, a sikert és az összes akadály leküzdését reprezentálja. Ő az, aki elpusztítja a gőgöt, az önzést és a hiúságot, ismeretekkel, tudással és jómóddal ruházza fel az embereket.
©
Galambokat etető afgán férfi a Mazár-i Saríf-i Kék mecsetnél.
©
Észak-koreai kisiskolások várakoznak a Phenjani Természettudományi Múzeum előtt.
©
Lepkevadászaton a múzeumok éjszakáján a Toulouse-i Természettudományi Múzeumban
©
Még csak két hónapos a cseh libereci állatkert fehér tigrise, de láthatóan arra készül, hogy rettenetesen fenyegető legyen.
©
Kakasviadal Bangkok belvárosában. 2017-ben beköszönt a Kakas Éve, mely január 28-án kezdődik, a Majom évét váltja, és egészen 2018. február 15-ig tart majd.
©

A nyitóképen: "Chiquinho" névre hallgató 12 éves brazíl kandúr a riói motorozást élvezi. Easy Rider! Fotó: AFP / Yasuyoshi Chiba