Tetszett a cikk?

Megdőlt az országos hidegrekord, több hazai tavon is biztonságosan korcsolyázhattunk, búcsúzik a Fehér Háztól Michelle Obama, elhunyt a legendás üzletember, Klapka György, elrajtolt a 2017-es Dakar-rali mezőnye. Az elmúlt hét érdekes képeiből válogattunk.

Egy üveg újrahasznosító üzem Hollandiában, a karácsonyi és újévi ünnepeket követően.
©
Megemlékező és imádkozó emberek a Reina klub előtt, négy nappal a terrortámadás után. 2017 első óráiban (helyi idő szerint vasárnap hajnali fél kettő körül) egy férfi előbb lelőtt egy rendőrt és egy civilt a szórakozóhely előtt, majd bement a szilveszteri partira, ahol gépkarabéllyal nyitott tüzet. A terrortámadásban 39-en meghaltak, 69-en megsebesültek.
©
Nyolcvannyolc éves korában elhunyt Klapka György, legendás üzletember.
©
Szmog Kínában. Továbbra is nagyon sok szálló por van a levegőben Kína északi részén. Az utcák elnéptelenedtek, iskolákat zártak be, továbbá repülőjáratokat kellett törölni a rossz látási viszonyok miatt.
©
Jégzajlás a Dunán.
©
Barack Obama távozó amerikai elnök felesége pénteken búcsúzott a Fehér Háztól az iskolai tanfelügyelőknek rendezett ünnepség keretében. Élete legnagyobb megtiszteltetésének nevezte Michelle Obama, hogy first lady lehetett.
©
Elrajtolt a 2017-es Dakar-rali mezőnye. A Paraguay-, Bolívia- és Argentína-szakaszokon megrendezett verseny teljes hossza 9000 kilométer. A fotón Carlo Vellutino versenyez San Salvador de Jujuy és Tupiza között, Boliviában.
©
Megemlékezés Párizsban a Charlie Hebdo elleni terrortámadás második évfordulója alkalmából. 2015. január 7-én két, maszkot viselő fegyveres 12 embert lőtt le a szatirikus lap szerkesztőségében.
©
Jégzajlás a Dunán.
©
A Menhely Alapítvány munkatársai éjszakai szolgálatot teljesítenek. A hideg éjszakák miatt veszélyben vannak az utcán élő emberek.
©
Jeges vízben fürdőző emberek ünneplik Vízkereszt napját Szófiában. A hagyomány szerint, a keleti ortodox pap egy fakeresztet dob a vízbe. A szokás úgy tartja, aki megtalálja, vagy mindazok, akik táncolnak a jeges vízben, egész évben nagy egészségnek örvendhetnek majd.
©
Feltorlódott jégtáblák a siófoki mólónál január 4-én.
©

 

Korcsolyázók a befagyott Velencei-tó jegén 2017. január 7-én. Az Agárdi Popstrandon, kijelölt pályán biztonságos, 11 centiméter vastag jégen lehet korcsolyázni.
©
Jégbe fagyott hattyút ment Szűcs Edit, a Hortobágyi Madárkórház önkéntes segítője a Tisza-tavon Tiszafüred és Poroszló között 2017. január 8-án.
©
Bienerth Gusztávot választották a Magyar Úszó Szövetség új elnökének a MÚSZ rendkívüli közgyűlésén 2017. január 8-án. Bienerth Gusztáv - aki a 24 év után leköszönő Gyárfás Tamást váltja a poszton - korábban a Magyar Labdarúgó Szövetségnél és a Magyar Kézilabda Szövetségnél is dolgozott, jelenleg a 2024-es budapesti olimpiai pályázat alelnöke, s turizmusért felelős kormánybiztos.
©

A nyitóképen: Jégzajlás a Dunán Budapesten 2017. január 8-ra virradó éjjel. MTI / Máthé Zoltán