Hazánk elszakított országrészei közül Kárpátaljának sok tekintetben az elhanyagolt mostohatestvér szerepe jutott. Noha a kelet-ukrajnai háború miatt az utóbbi években többször is a figyelem középpontjába került az ott élő magyarság, keveset tudunk az emberek hétköznapjairól. Végh László, a Magyar Nemzet Magazin fotóriportere a Pécsi József fotóművészeti ösztöndíjnak köszönhetően az elmúlt években rendszeresen kiutazott Kárpátaljára, hogy az ott élő emberek mindennapjait fotózta. Útjai során elsősorban a kelet-ukrajnai háború kárpátaljai vetületére volt kíváncsi. Fotózott a frontot megjárt katonákat, családfő nélkül maradt otthonokba jutott el, perifériákra került embereknél járt. Bár az életszínvonal folyamatos romlása, az ukrán fizetőeszköz értéktelenedése, s a mindent átszövő korrupció megnehezíti a mindennapokat és megnövelte a kivándorlók számát, mégis él a remény azokban, akik a maradás mellett döntenek. A képeiből január 27-én nyíló tárlat március 12-éig tekinthető meg a Mai Manó Házban.

András Mária esti imája Kőrösmezőn.
©
Esküvő Beregszászban.
©
Moszkvából elszármazott 66 éves Olena Kőrösmezőn.
©
A kelet-ukrajnai harcokban elesett kárpátaljai magyar katona Lőrinc Sándor temetése Fancsikán 2015. szeptember 16-án.
©
Egy kisfiú gépefegyverrel a kezében a kelet-ukrajnai harcokban elesett kárpátaljai Lőrinc Sándor temetése után Fancsikán.
©
Timoscsuk Mihály édesanyja fia sírjánál a beregszászi temetőben. A hivatásos katona születésnapján, 2014. augusztus 14-én vesztette életét Luhanszk környékén.
©
Helyhatósági választások Aknaszlatinán 2015 október 25.-én.
©
''Frédi papó'' galambjaival Fancsikán.
©
Volodimir Cirik ukrán katona temetése Uglyán (Uhlja).A katona a luhanszki régióban teljesített harci feladatot.Szakadár fegyveresek lesből támadtak osztagára 2016. július 18.-án.
©
Temető Alsóbisztrán Kárpátalján.
©
Balog Kálmán muzsikus cigány otthonában Nagypaládon.
©
Dombokpuszta határában lovat fürdetnek a nyári melegben.
©
A nyitóképen: A bustyaházai elhagyatott régi úttörőtábor látható